e-4motion Nautica

€2.335,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: e-4motion Nautica - Vouwfiets - Elektrisch - 20 inch - Wit - €2.335,00

De e-4motion Nautica elektrische vouwfiets is een fiets van het merk e-4motion, een bekende in onze test, het bedrijf produceert meerdere e-vouwfietsen. Dit model is op de markt gekomen in 2019. Dit model is een prijzig model, waar veel van verwacht mag worden.

Ontwerp

De e4-motion Nautica heeft 8 versnellingen, en heeft een open kettingkast. Hierdoor moet je in vergelijking met een gesloten kettingkast wel wat vaker je ketting en cranck schoonmaken. De e4-motion Nautica weegt alles bij elkaar 20 kg.

Accu en motor

Dit model ontbreekt het aan vering. Vering had dit model wel nog wat comfortabeler kunnen maken, maar de geometrie en de opbouw van dit model zorgen wel voor genoeg comfort en een goede wegligging. Dit model maakt gebruikt van disc brakes, zowel voor en achter. Disc brakes zijn een beproefde methode om krachtig en snel te kunnen remmen, een betrouwbare keuze.
De e4-motion Nautica heeft een Lithium ion (Li-ion) batterij als energiebron. Lithium ion (Li-ion) is samen met Lithium Polymeer (LiPo) de meest gebruikte accu in moderne elektrische fietsen. Lithium accu’s zijn gemiddeld wat duurder dan traditionele accu’s zoals Ni-Mh maar gaan wel veel langer mee. Hierdoor zijn ze veel beter voor het milieu, maar zijn ze ook duurzaam voor uw portemonnee. Naast levensduur hebben deze accu soorten ook vaak een hoger accucapaciteit per kg, en een zeer lage zelfontlading.

De accu van dit model beschikt over 380 Wh, dat is in verhouding een gemiddelde accucapaciteit in onze test.

Net als bij veel andere modellen, bevindt de accu zich bij dit model in het frame en is uitneembaar. Dit betekent dat je de accu gewoon in de woonkamer op kamertemperatuur kan opladen.

Zoals verschillende elektrische vouwfietsen te vinden in de Nederlandse markt heeft de e4-motion Nautica een motor in het midden van het frame.
Omdat de e4-motion Nautica ’s accu gepositioneerd is op de bagagedrager zorgt een motor in het midden voor de betere verdeling van het gewicht van de vouwfiets.
Ook kijken we naar de kracht van de motor, ook wel de koppel. De maximum score die we zien bij vouwfietsen is 40 Nm, de laagste score 10 Nm. Voor dit model is deze score 37 Nm.
Dit model van e4-motion beschikt over 5 verschillende standen trapondersteuning die je kan kiezen om je rit eenvoudiger te maken. Een lagere stand zorgt ervoor dat je zelf wat meer moet trappen, bij een hogere stand zul je minder hoeven te doen.

Van dit model zijn ook het stuur en de pedalen in te vouwen, wat het model nog compacter maakt.

Bereik

Door de verschillende instellingen van de trapondersteuning, en het verschillende energieverbruik dat daar bij hoort, verbruikt de accu bij verschillende standen verschillende hoeveelheden energie. Dit is van invloed op hoe ver je met een fiets kan rijden. Dit model kan maximaal 95 km rijden, maar dit is alleen in de laagste stand. Bij normaal gebruik rij je met dit model zo’n 47 km . Externe factoren zijn hier op van grotere invloed, als wind en wegkwaliteit.

8.3 Total Score

Kracht
8.5
Bereik
9.0
Comfort
7.5
Design
8.0
PROS
  • Actieradius
  • 8 versnellingen
CONS
  • Zwaar
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0