EasyGO B3

€440,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: EasyGO B3 Elektrische fiets, Elektrische step met zadel voor volwassenen. Snel opvouwbaar, 350 watt motor, Max. Snelheid 25 km/u, Cruise control met 12'' Inch Luchtbanden - €440,00

Wind-goo is een merk dat tegen bijzonder lage prijzen opvouwbare e-bikes produceert. Dit was dan ook een belangrijke reden dat we dit model hebben getest. Op het eerste gezicht ziet dit model er wat apart uit voor een vouwfiets, dat komt met name door de ronde vormen van het frame.
Dit model is officieel een elektrische step, dus je zult voor aanschaf wel even goed moeten controleren of je het apparaat wel kan gebruiken.

Ontwerp


De EasyGO B3 beschikt niet over versnellingen. Dit komt omdat dit model in feite een elektrische scooter is. Je bestuurt dit apparaat door gas te geven. Het model beschikt dan ook niet over een ketting, wat scheelt in het onderhoud.
Dit model weegt zo’n 15 kg, een prima gewicht voor een apparaat als dit.

Door zijn lage prijs lijkt het wel te komen dat dit model wat bezuinigingen heeft gedaan op onderdelen die wel op andere fietsen zitten. Dit model beschikt dan ook niet over vering, wat je rit wat minder comfortabel kan maken. Wel heeft dit model schokdemping, die niet zo effectief is als de vering van veel andere modellen.
Deze e-vouwfiets beschikt wel over disc brakes, een veilige manier van remmen.

Accu en motor


De EasyGo B3 heeft een Lithium ion (Li-ion) batterij als energiebron. Lithium ion (Li-ion) is samen met Lithium Polymeer (LiPo) de meest gebruikte accu in moderne elektrische fietsen. Lithium accu’s zijn gemiddeld wat duurder dan traditionele accu’s zoals Ni-Mh maar gaan wel veel langer mee. Hierdoor zijn ze veel beter voor het milieu, maar zijn ze ook duurzaam voor uw portemonnee. Naast levensduur hebben deze accu soorten ook vaak een hoger accucapaciteit per kg, en een zeer lage zelfontlading.

De accucapaciteit van dit model bedraagt 350 Wh. Dit is een een prima accucapaciteit voor een e-vouwfiets, maar omdat dit model net wat anders werkt, valt deze capaciteit eigenlijk een beetje tegen. Dit model gebruikt namelijk meer energie dan gemiddeld in onze test.
De accu van deze fiets is niet af te nemen. Je zult dus thuis moeten zoeken naar een goede plek om de fiets naast een stopcontact te kunnen plaatsen, of je zult een verlengsnoer moeten gebruiken.

Net als bij veel andere e-vouwietsen bevindt de accu van dit model zich in het achterwiel. Een prima plek voor de motor, want dit is een krachtige positie.

Bij dit model fiets bevindt de accu zich precies in het midden van het frame, dit zal ten goede komen van je balans. De koppel (motorkracht) is een belangrijke waarde die we testen om te zien hoe goed de motor van dit apparaat zich gedraagt. Voor dit model bedraagt de koppelkracht 36 Nm. Dit is een vrij hoge score, want de hoogste waarden voor e-vouwfietsen zijn 40 Nm, en de laagste waarden zijn rond de 10 Nm. Dit model beschikt dus over een goede motor.

Dit model beschikt niet over verschillende standen qua trapondersteuning. Dit is inherent aan het ontwerp, omdat het in feite een elektrische scooter in de vorm van een opvouwbare fiets is.

Bereik


Natuurlijk is het belangrijk om te weten hoe ver je met een apparaat kan rijden. Je wil tenslotte wel van A naar B kunnen komen met je aankoop. Bij dit model is de actieradius niet geweldig. Je rijdt maximaal 20 km als je het model in de laagste stand gebruikt. In de praktijk zal dit nog wat minder zijn.

7.3 Total Score

Kracht
8.6
Bereik
8.7
Comfort
6.1
Design
5.8
PROS
  • Comfortabel
CONS
  • Geen vering
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0