Elops fietslamp USB FL 500

€15,99

Best deal at: decathlon.nlDecathlon NL
Naar de laagste prijs

Elops is het onlangs geïntroduceerde verlichtingsmerk van B’TWIN, de fietsafdeling van Decathlon. Decathlon staat over het algemeen bekend om zijn goede prijs/kwaliteit verhouding, en we zijn benieuwd of dat voor dit product ook zo zal zijn. Het lampje is erg goedkoop, klein en handzaam, en dus makkelijk mee te nemen voor onderweg. Zo heb je altijd en lichtbron bij je.

De Elops fietslamp USB FL 500

Dit is een simpel lampje dat het voordeel heeft dat het met USB opgeladen kan worden, het is dus steeds weer op te laden. Het lampje is gemaakt om goed te kunnen zien, en we zin benieuwd of dit in de praktijk ook zo uitwerkt.

Ons oordeel

In de beoordeling van voorlichten letten we op een aantal elementen. We kijken naar de functionaliteit en de prestaties. Samen komen we hiermee tot een score. In onze beoordelingen nemen we in alle gevallen de prijs/kwaliteitverhouding mee.

Design

6.0/10 – Dit lampje van B’TWIN (Elops) is bijzonder simpel ontwerpen. Het is door de elastische strap makkelijk op je stuur te plaatsen of te verplaatsen. Dit design heeft wel als nadeel dat het ook weer eenvoudiger is mee te nemen. Daardoor moet je het lampje als je klaar bent met het gebruik wel zelf weer steeds meenemen en bij nieuw gebruik opnieuw bevestigen, enigszins onhandig.

Functionaliteit

6.0/10 – De functionaliteit van dit lampje is vrij ééndimensionaal, het kan aan en uit, maar beschikt niet over verschillende sterktes of veranderingen in intervallen van de lichtbundel. Dit lampje is met name functioneel om gezien te worden, en als het echt heel donker is, misschien een beetje te kunnen zien. Dit model voldoet wel aan het Frans- en Duitse verkeersreglement.

Prestaties

6.0/10 – Dit lampje heeft een output van zo’n 10 lux, of 26 lumen. Dat is niet bijzonder veel, het zal dan ook niet genoeg zijn om in het donker beter te kunnen zien. Wel zullen andere weggebruikers jou met dit lampje goed kunnen zien. Functioneel dus, maar alleen in een verlichte stadsomgeving of bij rijden op lage snelheid.

Specificaties via decathlon.nl:

  • Elastiek om vast te maken
  • Max. 26 lumen

Onze ervaring:

  • Design: 6.0/10
  • Functionaliteit: 6.0/10
  • Prestaties: 6.0/10

Scores via andere platforms:

  • decathlon.nl(3.8/5 uit 783 review)

Ons eindoordeel

6.0/10 – Een degelijke oplossing voor een lampje om mee gezien te worden. Bij dit soort lampjes heb je over het algemeen het nadeel dat deze met een CR batterij werken en langzaam uitdoven. Bij dit model is dit niet het geval. Je moet dit model wel elke keer na gebruik opladen, maar dan heb je ook een lampje waarmee je goed gezien kan worden. Als je zelf graag een grotere lichtbundel wil, zoek dan even verder.

6 Total Score

Design
6.0
Functionaliteit
6.0
Prestaties
6.0
PROS
  • Oplaadbaar
  • Goed te zien
CONS
  • Zwakke lichtbundel
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0