ELOPS MTB FL 900

€69,99

Best deal at: decathlon.nldecathlon.nl
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: ELOPS MTB FL 900 - €69,99

Elops is het merk dat B’TWIN (Decathlon’s fietsafdeling) gebruikt om zijn lampjes te branden. We zijn in onze test al een aantal lampjes van Elops tegengekomen, vaak met een nogal basis functionaliteit en prestaties. We zijn dan ook benieuwd wat dit model ons brengt. Dit model is wat hoger geprijsd, en is speciaal ontworpen voor mountainbikers, maar natuurlijk kunnen reguliere fietsers dit lampje ook gebruiken.

De Elops voorverlichtingingL ED voor MTB FL 900

Wat direct opvalt aan dit model is het andere uiterlijk in vergelijking met de meer draagbare fietslampjes die er voorhanden zijn. Dit model heeft een kabel uit de achterkant lopen, en we vragen ons bij het zien van deze kabel direct af wat dit te betekenen heeft.

Ons oordeel

In de beoordeling van voorlichten letten we op een aantal elementen. We kijken naar de functionaliteit en de prestaties. Samen komen we hiermee tot een score. In onze beoordelingen nemen we in alle gevallen de prijs/kwaliteitverhouding mee.

Design

7.5/10 – Het design van dit model is interessant. Het is een stukje groter dan de lampjes die je gemakkelijk met je mee kan nemen, maar aan de andere kant weer een stuk kleiner dan de grotere modellen die we zagen in onze test, van bijvoorbeeld Sigma en Lezyne. Dit komt omdat je dit model kan aansluiten op het powerpack dat bij het apparaat geleverd wordt. Op zichzelf kan dit model zo’n 4 uur mee, maar sluit je het apparaat aan op het powerpack, dan kun je jezelf veel langer voorzien van licht op de fiets. Je krijgt bij aankoop een systeem om dit powerpack bijvoorbeeld op je frame te bevestigen.

Functionaliteit

7.0/10 – De functionaliteit van dit apparaatje valt voor zijn prijs een klein beetje tegen. De output van het licht is dan wel prima, maar het model beschikt slechts over twee standen: een vaste- of een knipperende stand.

Prestaties

7.7/10 – Dit model heeft een output van 350 lumen, en dat is een gemiddelde output waarmee je zeker op de weg goed genoeg kan zien. Of dit genoeg is om ook donkere singletracks goed te kunnen verlichten op een mountainbike, betwijfelen we.

Specificaties via de decathlon.nl:

  • Max. 16 uur batterij
  • Max. 350 lumen

Onze ervaring:

  • Design: 7.5/10
  • Functionaliteit: 7.0/10
  • Prestaties: 7.7/10

Scores via andere platforms:

  • decathlon.nl (4.0/5 uit 254 review)

Ons eindoordeel

7.4/10 – Dit model schept vanwege zijn hoge prijspunt wat verwachtingen over de prestaties, en deze worden maar gedeeltelijk ingelost. De output van 350 lumen is namelijk prima, maar het lampje beschikt maar over twee standen. Een beetje weinig voor een apparaat in deze prijsklasse. De meegeleverde battery pack zorgt wel voor een lange gebruiksduur van maximaal 16 uur.

7.4 Total Score

Design
7.5
Functionaliteit
7.0
Prestaties
7.7
PROS
  • 16 uur licht (met battery pack)
  • Oplaadbaar
CONS
  • Maar twee standen
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0