Evercross Hoverboard Off-Road

€172,80

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Evercross is een merk dat hoverboards maakt die er net even iets anders uitzien als die van andere merken op de markt. Dit lijkt het meest uitgesproken model in de lijn. In de titel zie je het al terug: dit is de Off-Road, bedoeld om mee van de gebaanden paden te gaan. Het opvallende uiterlijk zal sommige mensen aantrekken, of juist afstoten. Lees hier wat wij van dit Evercross Hoverboard vinden.

Evercross Hoverboard Off-Road

Evercross claimt dat het sinds 2015 marktleider is is in Europa op het gebied van hoverboards. Dit zien wij verder nergens bevestigd. Met het Off-Road model boort het bedrijf de markt voor hoverboards voor een iets ruigere ondergrond wat verder aan.
Wij vonden dit vooraf aan onze test interessant, omdat je op de markt voor hoverboards niet veel variatie vindt.

Ons oordeel

Voor de beoordeling van hoverboards gebruiken dezelfde opbouw in beoordeling als bij bijvoorbeeld speed speed pedelecs: we kijken naar het design, de accuprestaties en de motorprestaties. Samen vormen deze de belangrijkste aspecten van het product, en in combinatie met de prijs/kwaliteitverhouding komen we tot een oordeel. Alle onderdelen wegen even zwaar in onze test.

Design

5.3/10 –
Over het design van dit model valt qua smaak te twisten: sommigen zullen dit mooi vinden, anderen lelijk. Wij vinden het niet erg stijlvol. Bij een product in deze prijsklasse hoop je toch ook dat het iets van klasse uitstraalt, en dit design oogt wat rommelig met het patroon van verschillende kleuren verfspatten.
Daarnaast hebben we nog een puntje van kritiek. Waar andere modellen van Evercross in het design duidelijk iets geprobeerd hebben om de off-road ambities waar te maken (in de vorm van bijvoorbeeld bredere banden) zien we van dat aspect in het design van dit model niets terug. Erg teleurstellend voor een hoverboard dat zichzelf ‘Off-Road’ noemt.
De specificaties zijn voor de rest dan ook wat gewoontjes: 6,5 inch banden, LED lampen aan de voorkant, en een Bluetooth speaker. Op zich een prima design voor een regulier hoverboard, maar we vragen ons af waarom deze de naam ‘Off-Road’ mee kreeg.

Accuprestaties

8.5/10 –
In dit hoverboard zit een accu van 4400 mAh, een gemiddelde, maar prima score in onze test. Het bedrijf claimt zelf een laadtijd van zo’n 2-3 uur.

Motorprestaties

7.5/10 –
In dit model hoverboard zitten twee motoren van 350W, samen dus 700W. Een redelijk krachtig motor in onze test. Deze komt dan ook tot een maximum snelheid van 18 kilometer per uur, een wat hogere snelheid dan gemiddeld. Het bereik van 15 kilometer actieradius is een gemiddelde score in onze test.

Specificaties via evercross.eu:

 • 2 x 350W motor
 • 158km/h maximum snelheid
 • 15 kilometer actieradius

Onze ervaring:

 • Design: 5.3/10
 • Accuprestaties: 8.5/10
 • Motorprestaties: 7.5/10

Scores via andere platforms:

 • bol.com (3/5 uit 3 reviews)

Ons eindoordeel

7.1/10 –
In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De Evercross Off-Road heeft gemiddelde specificaties. Het product is hoog-gemiddeld geprijsd, en kijkende naar de prijs/kwaliteit verhouding kun je voor je geld waarschijnlijk beter een ander hoverboard kopen. Ben je echter een groot fan het verfspatten-patroon, dan is dit een prima keuze. Verwacht er alleen geen bijzondere prestaties van als het gaat om off-road rijden.

7.1 Total Score

Design
5.3
Accuprestaties
8.5
Motorprestaties
7.5
PROS
 • Accucapaciteit
 • Motorprestaties
CONS
 • Design
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0