Garmin Edge 25

€149,90

Best deal at: amazon.nlamazon.nl
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Garmin Edge 25 - €149,90

Ben je op zoek naar een kleine fietscomputer die toch enorm veel kan en ook als horloge gebruikt kan worden? Garmin laat met de Edge 25 zien dat hier een markt voor bestaat.

De Garmin Edge 25

De Garmin Edge 25 een kleine fietscomputer ter grootte van een horloge. Toch biedt de computer een hoop connectiviteit en zelfs een simpele vorm van navigatie. Het is met deze computer mogelijk je ritten te registreren en verschillende datavelden te zien. Omdat de computer zich in een iets langer prijs segment bevindt dan zijn grotere broers, kan de computer voor een hoop fietsers interessant zijn.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd in drie onderdelen: functionaliteit, design en prestaties. Voor een fietscomputer zijn al deze onderdelen ongeveer even belangrijk, en wegen dus even zwaar in onze test.

Functionaliteit

7.2/10 – De Garmin Edge 25 is in vele opzichten een ouderwetse fietscomputer. Klein, compact, een zwart/wit scherm en een gelimiteerd aantal datavelden zijn leesbaar. Toch houdt de vergelijking daar op. De mogelijkheid om de computer met een telefoon of andere sensoren te verbinden via Bluetooth is behoorlijk uniek te noemen voor zo’n klein apparaatje. Ook bestaat de mogelijkheid ANT+ sensoren te koppelen, waardoor zelfs wat serieuzere fietsers een keur aan verschillende datavelden kunnen waarnemen om hun trainingen te analyseren.
Dat de computer over GPS beschikt, en dus ook onafhankelijk van een gekoppelde telefoon kan werken is in dit geval alleen maar mooi meegenomen. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid door lijnen te volgen simpel te navigeren. Dit mag in vergelijking met de echte navigatieapparaten niet al te veel naam hebben, maar het is een mooie bijkomstigheid.

Design

8.1/10 – Gewicht is voor veel fietsers een belangrijk onderdeel van hun keuze voor een product. Je zou je kunnen afvragen waarom. Wat maakt het nu uit of je fietscomputer 25 of 100 gram weegt? Fietsen met een lichtere fiets is nu eenmaal makkelijker. Daarvoor moet vaak wel aan comfort worden ingeboet. Deze fietscomputer is de meest lichte fietscomputer uit de test en gezien zijn functionaliteit is dat bijzonder te noemen.
Het apparaat beschikt niet over een touchscreen, maar over knoppen aan de zijkant van het apparaat die goed te bedienen zijn.

De USB poort zit netjes weggewerkt zonder onhandige klepjes of rubbertjes. Omdat alle data draadloos over te dragen is naar de Garmin App op je telefoon, hoef je deze poort alleen maar te gebruiken als je het apparaat wil opladen. De Edge 25 is waterdicht. Een ander pluspunt is dat er straps te verkrijgen zijn om van deze kleine fietscomputer een horloge te kunnen maken. Door de aanwezigheid van GPS kun je er dan bijvoorbeeld ook wandelingen of hardlooptrainingen mee op nemen.

Prestaties

7.8/10 – Het apparaat heeft zijn beperkingen. De batterij gaat slechts 8 uur mee, en dat is in vergelijking met andere fietscomputers met een accu erg kort. Daarnaast is het ondanks de aanwezigheid van ANT+ sensoren niet mogelijk om power meters te paren met het apparaat. Waarschijnlijk gaat Garmin er vanuit dat de gebruikers van (dure) power meters een fietscomputer in het hogere segment uitzoeken.
Wat de Edge 25 wel kan, doet het goed. Hartslagmeters kunnen wel gekoppeld worden en werken goed, net als de eerder beschreven functies.
Specificaties via garmin.com:

 • 25 gram
 • Bluetooth, ANT+
 • Simpele route navigatie

Scores via andere platforms:

 • cyclingweekly.com (9/10 uit 1 review)
 • consumentenbond (4.3/5 uit 242 reviews)

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 7.2/10
 • Design: 8.1/10
 • Prestaties: 7.8/10

Ons eindoordeel

7.7/10 – In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. Garmin Edge 25 is een laag gemiddeld geprijsde computer in onze test. De fietscomputer lijkt ideaal voor beginnende fietsers. Op een simpele manier kun je kennis maken met de verschillende functies die fietscomputers tegenwoordig bieden. Je krijgt dus een goed product.
Met name de draadloze connectiviteit en ingebouwde GPS zijn pluspunten.

7.7 Total Score

Functionaliteit
7.2
Design
8.1
Prestaties
7.8
PROS
 • Licht, klein
 • Connectiviteit
CONS
 • Geen kaart
 • Batterijduur
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0