Garmin Edge 520

€169,95 €299,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Garmin Edge 520 Plus Fietscomputer - €169,95

Ben je op zoek naar een fietscomputer geschikt voor trainingen, navigatie of coaching? Deze fietscomputer biedt een hoop.

De Garmin Edge 520

Garmin is nu alweer een hele tijd marktleider in fietscomputers. De Edge 520 is van al hun uitgebrachte modellen de meest succesvolle gebleken. Het model plaatst zich qua prijs ergens in het midden van de Edge serie.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd in drie onderdelen: functionaliteit, design en prestaties. Voor een fietscomputer zijn al deze onderdelen ongeveer even belangrijk, en wegen dus even zwaar in onze test.

Functionaliteit

9.2/10 – Over mogelijkheden bij deze fietscomputer geen gebrek. We zijn van Garmin gewend dat het de gebruiker veel mogelijkheden tot personalisatie biedt. Van verschillende soorten connectiviteit tot draadloze gegevensoverdracht, live segmenten via Strava, nagivatie en trainingsanalyse, deze fietscomputer kan het allemaal. De computer is in tegenstelling tot veel andere fietscomputers in onze test volledig zonder een mobiele telefoon te gebruiken. Voor sommigen zal dit een voordeel zijn. Ook is een kleurenscherm een persoonlijke voorkeur, maar zeker in combinatie met gedetailleerde kaarten van Garmin werkt navigeren goed. In sommige gevallen moet er wel betaald worden voor de kaarten.

Design

8.7/10 – Met deze fietscomputer heeft Garmin de standaard gezet voor de hele markt. Het is geen enorm apparaat; de computer is kleiner dan de meeste telefoons.
De Edge 520 is waterdicht en in tegenstelling tot zijn voorganger, de 510, beschikt de fietscomputer niet over een touchscreen. Dit blijkt in de praktijk niet goed te werken voor de meeste fietsers, en daarom is er voor de 520 weer gekozen voor fysieke knoppen.
Het scherm is goed leesbaar en compleet naar eigen wensen in te stellen, van het aantal datavelden tot hoogteprofielen en routenavigatie.

Prestaties

9.4/10 – De Garmin Edge 520 kan zo veel, dat je als gebruiker waarschijnlijk nooit gebruik zult maken van alle functies. Dit is dan ook zowel het goede als het minpuntje van deze Garmin. Voor sommige gebruikers zal het misschien iets onoverzichtelijk zijn. Zeker omdat er ook nog een hele wereld aan mogelijkheden open gaat op het moment dat je de computer verbindt met Garmin Connect, waar je persoonlijke voorkeuren kan instellen, routes kan maken en je training data kan analyseren.

De geadverteerde batterijduur is 20 uur, wat iets meer is dan gemiddeld.

Specificaties via wahoofitness.com:

 • 60 gram
 • 20 uur batterij
 • kleurenscherm

Scores via andere platforms:

 • bol.com (4/5 uit 7 reviews)
 • coolblue.nl (9.6/10 uit 1 review)

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 9.2/10
 • Design: 8.7/10
 • Prestaties: 9.4/10

Ons eindoordeel

9.1/10 – In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De Garmin Edge 520 is een prijzige fietscomputers in onze test. Je krijgt hiervoor wel een heel goed product. Op alle vlakken komt de computer als één van de beste computers uit de test. De computer heeft voor veel andere fietscomputers een standaard gezet. Zeker als je graag je fietscomputer wil personaliseren is deze Garmin een juiste keuze.

9.1 Total Score
Test rapport

Functionaliteit
9.2
Design
8.7
Prestaties
9.4
PROS
 • Eindeloze mogelijkheden
 • Draadloze connectiviteit
 • 20 uur batterijduur
CONS
 • Kan als onoverzichtelijk worden ervaren
 • Duur
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0