Gazelle Ami C8

(3 klantbeoordelingen)
- 18%

2,799.00 2,299.00

Add to compare
6.4
Expert ScoreRead review
 • MAX-Bereik: 145 km
 • MIN-Bereik: 85 km
 • Prijs/Bereik: €19 per km
 • Snelheid: 25 km/h
Category:

De Ami is zeker weten je “Ami” (vriend) als het gaat om elektrische fietsen. Het is een mooi uitziende fiets van het bekende merk Gazelle met vrij gemiddelde specificaties maar heeft wel een hoge maximale actieradius en zal vooral voor woon-werkverkeer optimaal fungeren. De fiets is verkrijgbaar in twee kleuren; jeans (zeer donker blauw) en meteor grey (grijs) dus kies zorgvuldig welke kleur voordat je deze fiets definitief koopt. De fiets is vrij comfortabel door de vering van beide zadel en voorvork wat voordelig is voor het absorberen van schokken. De fiets heeft een goed functionerende LED-verlichting wat je veel veiligheid zal bieden op de weg en er voor zal zorgen dat iedereen je kan zien aankomen op je mooie nieuwe fiets. Deze verlichting kan je aanzetten op je display.

De Ami komt standaard met een 8 Shimano nexus naaf met 8 versnellingen. Dit is een goede hoeveelheid versnellingen die je veel veelzijdigheid zal geven qua ondersteuning tijdens het fietsen. De versnellingen worden ingesteld op het displayscherm. De fiets is zeker weten een stadsfiets maar de grote hoeveelheid versnellingen zal je veel hulp bieden zelfs buiten de stad. De kettingkast van de Ami is gesloten en hierdoor heeft het minder onderhoud nodig dan een halfopen of open kettingkast. De Ami weegt in totaal 21.9 kg (inclusief accu).

Iemand die deze fiets online opzoekt kan misschien lichtelijk in de war worden gebracht door de specificatie “C8” maar maak je hier niet al te veel zorgen over! Het betekent simpelweg welke editie van het model dit is, voor de Ami betekent C8 dat het de 2019 editie is. Er is vrij weinig verschil tussen de edities.

Beide het zadel en de voorvork van de Ami zijn geveerd. Vering helpt met het absorberen van schokken en kan dus ritten op de fiets comfortabeler maken – vooral wanneer een weg net wat ruiger is. De remmen zijn voorzien van hydraulische velgremmen om zo veel remkracht te geven, wat gevaar op de weg kan minimaliseren voor jou als bestuurder. De zadelpen en voorvork zijn makkelijk verstelbaar met gereedschap.

Verdere informatie over de accu

De Ami wordt standaard geleverd met een Lithium-ion batterij met een hoge accucapaciteit van 400 Wh. Lithium accu’s zijn altijd beter dan alternatieven omdat ze een hoge accucapaciteit per kg hebben ten opzichte van andere soorten accu’s. Daarnaast hebben Lithium batterijen ook een lage zelfontlading en gaan ze ook veel langer mee!

De accu is niet moeilijk te vinden en zit onder de bagagedrager waar je de accu makkelijk los kan maken en binnen kan opladen. Dit is niet alleen beter omdat het makkelijker op te laden is dan als de accu vast zit in de fiets, maar is ook voordelig omdat een accu beter werkt op kamertemperatuur en hierdoor langer meegaat en sneller oplaadt.

Verdere algemene informatie

De Ami is een fiets met een krachtige middenmotor. De koppelkracht van deze Shimano Steps motor is geschat rond 50 Nm. Deze waarde zegt wat over de trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht, des te beter de e-bike optrekt en heuvels beklimt. Echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Het is dus een fiets met een sterke motor die je nog steeds wel ondersteuning zal geven.

Deze accu geeft niet eeuwig ondersteuning, hoe leuk dat ook zou zijn, en er is dus een limiet op hoe ver de fiets kan; de actieradius is de hoeveelheid km die een fiets kan afleggen voordat de fiets ondersteuning verliest. Op de laagste trapondersteuning zou de Ami een actieradius van 145 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Ami ligt op ongeveer 85 km. Deze actieradius is niet compleet exact te bepalen omdat het door voor veel verschillende factoren beïnvloedt kan worden.

Het LCD display scherm is makkelijk bedienbaar en veilig en geeft alle relevante en belangrijke informatie over uw fiets weer. Het is gepositioneerd naast uw handvat en met het display scherm kan je kiezen tussen 3 ondersteuningsstanden. Deze ondersteuningstanden hebben effect op de actieradius en de hoeveelheid steun die je krijgt tijdens het fietsen. Een lage ondersteuning leidt tot verdere actieradius maar je krijgt minder steun tijdens het fietsen. Een hogere trapondersteuning leidt tot minder actieradius maar meer steun tijdens het fietsen.

6.4
Kracht
5.6
Bereik
7.4
Comfort
6.5
Design
6.0
+ Positives:
 • gemiddelde prijs per km
 • Geschikt voor zowel in als buiten de stad
 • Fraai ontwerp
- Negatives:
 • Minder geschikt als toerfiets
 • Prijs

Specification: Gazelle Ami C8

Merk

Gazelle

Motortechniek

Shimano Steps E-6000

Motorpositie

Midden

Type naaf

8 Shimano Nexus

Versnellingen

8

Trapondersteuning

3

Kracht (Nm)

50

Maximale snelheid

25 km/u

Accucapaciteit

400

Gewicht

21.9 kg

Kettingkast

Gesloten

Voorvering

Geveerd

Zadelvering

Geveerd

Remsysteem

Hydraulische velgremmen

Prijs per bereik

€ 19 per km

Type accu

Lithium-ion

Maximale bereik (km)

145

Gemiddelde bereik (km)

85

3 reviews for Gazelle Ami C8

1.7 out of 5
0
0
0
2
1
Write a review
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating
 1. Van Essen

  Prima fiets met een toch vervelende storing van E10 en E20 waarbij motor en accu niet goed met elkaar communiceren. Langdurige kwestie waarbij een nieuwe accu niets oplost. Nu wordt er weer aan gesleuteld met een nieuwe kabelboom. Of dit de oplossing is? We wachten af na 2 maanden sleutelen. Ik vind dit een productiefout, die in feite bij de fabrikant opgelost moet worden bij een e-Nike van net 2 jaar. Wordt vervolgd!

  Helpful(2) Unhelpful(0)You have already voted this
 2. Lankhorst

  Ook iedere keer storingen bij het aanzetten van de accu, nu na nèt twee jaar geeft de accu het van het ene op het andere moment op. gevolg: al drie maanden geen fiets tot mijn beschikking terwijl ik er totaal van afhankelijk ben voor alle vervoer..

  Helpful(3) Unhelpful(1)You have already voted this
 3. Van steen

  Van begin af aan problemen met de fiets, heeft onderhand meer bij de fietsenmaker gestaan dan dat ik erop heb gereden. Nu staat hij weer bij de fietsenmaker nadat die 2 weken geleden er ook stond en er voor 300 euro aan versleutelt is een nieuwe kabel. En nu zou er weer een nieuwe batterij in moeten van 500 euro. En natuurlijk na twee jaar zit er geen garantie op. Ik baal er vreselijk van .de fabrikant zou deze problemen eens moeten oplossen.

  Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this

  Add a review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Gazelle Ami C8

  2,799.00 2,299.00

  Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
  Logo
  Login/Register access is temporary disabled
  Compare items
  • Total (0)
  Compare
  0