Gazelle Chamonix T10

€1.899,00

Best deal at: gazelle.nlgazelle.nl
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Gazelle Chamonix T10 - €1.899,00

De Gazelle Chamonix T10 is een mooie fiets van het bekende merk Gazelle. De fiets heeft vrij gemiddelde specificaties maar heeft wel een hoge maximale actieradius en zal vooral voor woon-werkverkeer optimaal fungeren. De fiets is alleen verkrijgbaar in zwart dus er is jammer genoeg weinig veelzijdigheid als het gaat om kleur. De fiets is niet zo comfortabel als veel andere fietsen door het gebrek van vering van beide zadel en voorvork, wat nadelig is voor het absorberen van schokken. De fiets heeft een goed functionerende LED-verlichting wat je veel veiligheid zal bieden op de weg en er voor zal zorgen dat iedereen je kan zien aankomen op je mooie nieuwe fiets. Deze verlichting kan je aanzetten op je display.

De Chamonix komt standaard met een derailleur die 10 versnellingen heeft. Dit is een goede hoeveelheid versnellingen die je veel veelzijdigheid zal geven qua ondersteuning tijdens het fietsen. De versnellingen worden ingesteld op het displayscherm. De fiets is zeker weten een stadsfiets maar de grote hoeveelheid versnellingen zal je veel hulp bieden zelfs buiten de stad. De kettingkast van de Chamonix is gesloten en hierdoor heeft het minder onderhoud nodig dan een halfopen of open kettingkast. De Chamonix weegt in totaal 24.6 kg (inclusief accu).

Iemand die deze fiets online opzoekt kan misschien lichtelijk in de war worden gebracht door de specificatie “T10” maar maak je hier niet al te veel zorgen over! Het betekent simpelweg welke editie van het model dit is, voor de Chamonix betekent T10 dat het de 2019 editie is. Er is vrij weinig verschil tussen de edities.

Beide het zadel en de voorvork van de Chamonix zijn niet geveerd. Vering helpt met het absorberen van schokken en kan dus ritten op de fiets comfortabeler maken – vooral wanneer een weg net wat ruiger is. De Chamonix heeft dit dus niet en zal dus meer problemen hebben met schokken. De remmen zijn voorzien van hydraulische velgremmen om zo veel remkracht te geven, wat gevaar op de weg kan minimaliseren voor jou als bestuurder. De zadelpen en voorvork zijn makkelijk verstelbaar met gereedschap.

Verdere informatie over de accu

De Chamonix wordt standaard geleverd met een Lithium-ion batterij met een hoge accucapaciteit van 300 Wh. Lithium accu’s zijn altijd beter dan alternatieven omdat ze een hoge accucapaciteit per kg hebben ten opzichte van andere soorten accu’s. Daarnaast hebben Lithium batterijen ook een lage zelfontlading en gaan ze ook veel langer mee!

De accu is niet moeilijk te vinden en zit onder de bagagedrager waar je de accu makkelijk los kan maken en binnen kan opladen. Dit is niet alleen beter omdat het makkelijker op te laden is dan als de accu vast zit in de fiets, maar is ook voordelig omdat een accu beter werkt op kamertemperatuur en hierdoor langer meegaat en sneller oplaadt.

Verdere algemene informatie

De Chamonix is een fiets met een gemiddeld krachtige middenmotor. De koppelkracht van deze Bosch Active Line motor is geschat rond 50 Nm. Deze waarde zegt wat over de trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht, des te beter de e-bike optrekt en heuvels beklimt. Echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Het is dus een fiets met een gemiddeld sterke motor die je nog steeds wel ondersteuning zal geven.

Deze accu geeft niet eeuwig ondersteuning, hoe leuk dat ook zou zijn, en er is dus een limiet op hoe ver de fiets kan; de actieradius is de hoeveelheid km die een fiets kan afleggen voordat de fiets ondersteuning verliest. Op de laagste trapondersteuning zou de Chamonix een actieradius van 180 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Chamonix ligt op ongeveer 65 km. Deze actieradius is niet compleet exact te bepalen omdat het door voor veel verschillende factoren beïnvloedt kan worden.

Het LCD display scherm is makkelijk bedienbaar en veilig en geeft alle relevante en belangrijke informatie over uw fiets weer. Het is gepositioneerd naast uw handvat en met het display scherm kan je kiezen tussen 4 ondersteuningsstanden. Deze ondersteuningstanden hebben effect op de actieradius en de hoeveelheid steun die je krijgt tijdens het fietsen. Een lage ondersteuning leidt tot verdere actieradius maar je krijgt minder steun tijdens het fietsen. Een hogere trapondersteuning leidt tot minder actieradius maar meer steun tijdens het fietsen.

6.8 Total Score

Kracht
5.9
Bereik
8.2
Comfort
6.0
Design
7.0
PROS
  • lage prijs per km
  • Geschikt voor zowel in als buiten de stad
  • Fraai ontwerp
  • Beste Koop uit AD fietstest 2018
CONS
  • Minder geschikt als toerfiets
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0