Gazelle Miss Grace C7 HMB

€1.839,00

Best deal at: internet-bikes.cominternet-bikes.com
Naar de laagste prijs

Hoogstwaarschijnlijk ken je het merk Gazelle wel. Het is namelijk een merk wat al jaren zijn werk doet (op een goede manier). Het merk speelt ook goed in op de evolutie van de reguliere fiets naar de elektrische fiets. er is een grote kans dat jouw moeder ook gewoon op een Gazelle fietst! En zeg nou zelf, waarom zou je als merk ook stoppen met produceren als het zo lekker gaat? Dit merk ligt lekker vertrouwd bij de mensen en heeft ervaring in dit vakgebied. Dat zorgt ervoor dat een fiets van Gazelle en, in dit geval, een Gazelle e-bike over het algemeen van goede kwaliteit is. Er zitten niet teveel moeilijke fratsen aan die je eerst moet uitzoeken voor je kunt rijden. En dat is de kracht van Gazelle. Het is ook het doel van Gazelle: mensen laten genieten van de fietservaring zonder veel gedoe. Het voornaamste van een fiets is dat het jou van A naar B brengt op een voor jou fijne manier.
Gazelle produceert fietsen voor verschillende prijsniveaus, wat er dan ook voor zorgt dat er een fiets of e-bike is voor iedereen. Ook zitten er verschillen in de geschiktheid voor landschappen, zodat er voor elke soort fietser ook een perfecte fiets is die op hem of haar aansluit!
In deze review gaan we kijken naar de Gazelle Miss Grace C7 HMB. Dit is namelijk een hele populaire Gazelle e-bike. Ook is deze elektrische fiets de winnaar van de nationale e-bike test 2018. Wij gaan in deze review uitzoeken waarom.
In deze review focussen we ons vooral op de motor, de remmen en de accu. Maar ook de opgevallen voor- en nadelen van de Gazelle Miss Grace hebben wij verwerkt, in een visueel overzichtje zodat jij het binnen een oogopslag weet. Tot slot vertellen wij voor welke soort fietser deze e-bike perfect is, en geven we aan wat de prijs is en waar je hem kan kopen. Met onze review hopen wij jou te kunnen helpen met jouw zoektocht naar de beste e-bike, of de zoektocht op zijn minst af te bakenen.
Hebben we jouw interesse al opgewekt? Lees dan gauw door!

In het kort

Voor iedereen die geen zin heeft om de hele review te lezen, of simpelweg geen tijd, hebben wij hier even een korte samenvatting gemaakt van de Gazelle Miss Grace C7 HMB. In deze samenvatting staan alle specificaties van de elektrische fiets, en uitleg waar nodig. Zo weet jij precies wat je aan deze Gazelle e-bike hebt, zonder teveel te hoeven lezen. Hierna is het dan nog alleen maar een kwestie van het maken van een testritje, en dan kun jij jouw elektrische fiets alweer aanschaffen! Het hoeft helemaal niet lang te duren om de beste e-bike te vinden.

De Gazelle Miss Grace C7 HMB is een hybridefiets, maar hij neigt meer naar het gebruik in de stad. Het is een fiets met een stevig frame van aluminium. Dit maakt hem dus de typische stadsfiets, maar door de 7 versnellingen en de krachtige motor op de Gazelle Miss Grace, kan hij ook gebruikt worden voor de langere afstanden en zelfs heuvels. De motor heeft namelijk een vermogen van 40 Nm. Hij zit ook in het midden. Je hebt bij deze fiets de keuze tussen vier verschillende accu’s. Standaard zit de bronzen accu erop, tegen bijbetaling kun je voor zilver, goud of platina kiezen. Het verschil hiertussen is de capaciteit van de acccu, wat dan weer zorgt voor de actieradius. De bronzen accu heeft een capaciteit van 300 Wh, wat een actieradius van 65 km geeft. Deze fiets beschikt over hydraulische remmen aan de voor- en achterkant. De fiets zelf weegt maar 29,3 kg inclusief de accu. Ook heeft de fiets 4 ondersteuningsstanden en een trapkracht- en rotatiesensor. Dit betekent dat jij de ondersteuning krijgt die per moment het beste bij jou en het landschap past. Geen moeite voor jou dus! De zadelpen heeft geen vering, maar hij kan wel versteld worden met gereedschap. Het zadel zelf is van gel, dus daar kun je enige vering uit halen en eventuele hobbels mee opvangen. De fiets beschikt ook over anti-lek banden en anti-slip pedalen. Het stuur kan op slot.
Al met al is deze fiets zeker wel een goede fiets, hij doet het prima voor in de stad, maar de wat langere afstanden kan hij ook met gemak aan. Houd alleen wel in het achterhoofd dat deze fiets bijna geen vering heeft, heb je dus snel last van pijnlijke billen dan is dit niet wat je zoekt.

De remmen

Zoals ik in het stukje hierboven al heb vermeld, beschikt deze fiets over hydraulische velgremmen aan de voor- en achterkant. Dit type remmen zijn hartstikke sterk en buigen niet door als je een keer krachtig moet remmen. Dat is ideaal als je een plotselinge handeling moet maken, omdat iemand bijvoorbeeld weer een keer zijn/haar licht is vergeten aan te zetten. Deze remmen zijn ook altijd soepel in gebruik. Het is een gesloten systeem, dus de remblokjes zijn al afgesteld bij levering, daar hoef je je dus ook geen zorgen over te maken. Ook hebben deze remmen weinig tot geen onderhoud nodig, dat scheelt jou ook weer wat geld! Stel, deze remmen zorgen wel voor problemen, dan zijn ze met gemak te vervangen. Een goede keuze voor remmen dus!

De accu

De accu ligt een beetje moeilijk bij de Gazelle Miss Grace C7 HMB. Je hebt namelijk de keuze uit 4 verschillende accu’s. Er zit er wel standaard eentje op. Dat is de bronzen accu. Je kunt een andere accu kiezen tegen bijbetaling. Het verschil in deze accu’s is de capaciteit. Hoe hoger de capaciteit van de accu, hoe hoger de actieradius. De capaciteit van de bronzen accu is 300 Wh, wat zorgt voor een actieradius van 65 km. Deze capaciteit en actieradius lopen op met 324 Wh-140 km, 396 Wh-180 km of 504 Wh-230 km. Natuurlijk verschilt dit ook meteen per prijs. De accu’s zijn allemaal afneembaar en ze bevinden zich onder de bagagedrager. Daarnaast hebben de accu’s een lage zelfontlading, waardoor je hem niet telkens hoeft op te laden voor je weer gaat fietsen. Een lange levensduur is het laatste kenmerk van de accu’s die op deze fiets kunnen. De keuze is aan jou!

De motor

Bij deze Gazelle e-bike zit een middenmotor. Oftewel, de motor zit in het midden van de fiets, bij de trappers. Dit zorgt ervoor dat de ondersteuning bij het trappen erg natuurlijk aanvoelt, want het komt vanuit dezelfde plek. De sensoren op deze fiets en de ondersteuningsstanden dragen hier natuurlijk ook aan bij. Een middenmotor is combineerbaar met alle soorten versnellingen. Dat is dus ideaal als je hier een keuze in moet maken, maar in dit geval zit het toch al op de fiets dus is de waarde van dit voordeel niet zo hoog. Het nadeel van een middenmotor is echter dat deze soort motor wat meer geluid maakt dan de andere soorten motors. Gelukkig is dit niet extreem veel geluid, maar het is er dus wel. In elk geval, is de keuze voor een motor bij de Gazelle Miss Grace C7 HMB prima!

Extra functies en comfort

Maar de Gazelle Miss Grace C7 HMB heeft natuurlijk niet alleen een accu, een motor en wat remmen. Elke fiets heeft wel wat extra’s. Bij deze fiets hoef je het echter niet per sé te zoeken bij comfort, maar bij handigheid. De fiets heeft namelijk anti-slip trappers, anti-lek banden en er kunnen kinderzitjes op worden gemonteerd aan de voor- en achterkant. Ook kan het stuur op slot en heeft de fiets een dubbele standaard, wat er dan weer voor zorgt dat de fiets niet zo snel omvalt. Het zadel is echter wel van gel gemaakt, dus er zit wel enige comfort in. De fiets heeft alleen geen vering in de zadelpen en aan de voorkant. De zadelpen kan wel versteld worden op hoogte, dus er kunnen meerdere personen op fietsen met de goede hoogte. Het display van de elektrische fiets zit naast het handva, dus je hoeft niet heel erg je best te doen om iets erop te kunnen lezen. De ogen kunnen hierdoor gewoon op de weg gericht worden wat ook weer bijdraagt aan de veiligheid. Het display is echter niet afneembaar. De Gazelle e-bike beschikt over 4 ondersteuningsstanden en 7 versnellingen. Daarnaast heeft de fiets rotatiesensoren, trapkrachtsensoren en snelheidssensoren. Deze laatste elementen zorgen ervoor dat jij automatisch de goede ondersteuningsstand krijgt op basis van de gegevens die deze sensoren oppikken. Als laatste voordeel, beschikt deze fiets over Walk-Assist. Dit betekent dat je ook ondersteuning krijgt als je met de fiets loopt en de fiets detecteert bijvoorbeeld zware bagage of een heuvelachtig landschap.
Nog best een handige elektrische fiets dus!

Tot slot

Je bent bij het einde van onze review! Of nouja, je bent er bijna. In ieder geval ben je bij het laatste onderdeel. Dit is het onderdeel waarin wij jou vertellen voor welke soort fietser dit de beste e-bike is. Daaronder hebben we een shortcut gezet naar de winkel waar deze fiets te koop is. Bij deze shortcut staat ook meteen de prijs en de meest uitblinkende eigenschappen. Als je deze fiets dus interessant vind, is het meeste eigenlijk al voor je gedaan. Je hoeft nu alleen nog maar op de knop te klikken en je gaat naar de site! Alleen nog maar een testritje rijden en hij is van jou!
De Gazelle Miss Grace C7 HMB is een echte hybride, hij is gewoon geschikt voor de stad (woon-werkverkeer). Maar dankzij de capaciteit van de accu en de krachtige motor en remmen, is deze elektrische fiets ook goed te gebruiken op langere afstanden en eventueel heuvelachtig landschap. Oftewel, multifunctioneel! Denk je dat deze fiets bij jou past? Dan kun je simpelweg klikken op onderstaande knop!

4.9 Total Score
Test rapport

Kracht
4.1
Bereik
2.5
Comfort
5.5
Design
7.5
PROS
  • Keuze in accucapaciteit
  • Inclusief Walk-Assist
  • 7 versnellingen
  • Lage instap
CONS
  • Hoge prijs per km
  • 40 Nm Koppel
  • Zware fiets
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0