Gazelle Orange C7+ HMB

€2.039,00 €2.549,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Een fietsmerk die al jaren bekend is in het volksmond is natuurlijk Gazelle. Als je gaat kijken niet elektrische fietsen dan is het zeker een van de meest voorkomende merken. Dus of je er zelf op hebt gereden of iemand kent die een Gazelle fiets bezit, je weet dat het altijd een merk is dat kwaliteit voorop zet. Over het algemeen zijn elektrische fietsen van Gazelle meer gericht op de comfort van de gebruiker, dan prestatie. Ideaal voor een recreatieve fietser of iemand die met de fiets naar werk gaat. In andere woorden, een e-bike met niet teveel gedoe. Hierdoor is het een merk die altijd aan te raden is als eerste elektrische fiets, omdat ze heel erg gebruikersvriendelijk zijn en alle mechanismes heel erg intuitief. De C7+ is een heel goed voorbeeld hiervan en is mede hierdoor samen met zijn soort genoot de C8 een van de populairste e-bikes op de markt. In deze review gaan we wat dieper kijken wat de C7+ zo goed maakt en voor wie deze elektrische fiets het meeste geschikt is. Wij hopen hiermee jouw zoektocht naar de beste e-bike wat makkelijker te maken. Of op zijn minst in te korten.
Ben je al benieuwd? Lees dan lekker mee!

In het kort

Voor de mensen die geen zin of simpelweg geen tijd hebben om het hele artikel te lezen, maken we bij deze even een kleine samenvatting. In deze samenvatting staan alle specificaties van de Gazelle Orange C7+, zo weet jij binnen een paar minuten wat je aan deze fiets hebt. Het is hierna alleen nog maar een kwestie van een testritje maken, en dan heb jij jouw elektrische fiets al! Het hoeft helemaal niet lang te duren.

De C7+ ideaal voor de fietser die een stadfiets zoekt tussen prestatie en comfort tenopzichte van een duurdere elektrische fiets zoals de C8 HMS. De C7+ beschikt over een middenmotor met 7 versnellingen. Heeft een kortere actieradius dan de HMS maar is hierdoor wel een stuk goedkoper. De frame is zodanig ontworpen voor een goed postuur tijdens het fietsen.

Het is echter geen lichte fiets ( hoewel het lichter is tenopzichte van andere comfortabele e-bikes) met een gewicht van 19.5 kg. De C7+ is ook een stukje goedkoper dan de meeste comfortabele fietsmodellen, maar daar offert het wel een aantal leuke snufjes voor zoals gebruik maken van een rollerbrake inplaats van hydraulische remmen. Maar het behoudt nog wel zijn comfort door dingen zoals een telescoop voorvorkvering.

Motor & Accu

De Gazelle Orange C7+ Beschikt over een Shimano Steps E-6000 middenmotor met die over 7 verschillende versnellingen beschikt. Deze elektrische fiets heeft geen automatische schakel systeem dus je moet wel gewoon zelf de versnelling aanpassen. Het betreft hier om een middenmotor wat betekend dat de fiets veel beter in balans is dan een voor of achter motor.Dit is wel even wennen als je een normale fiets gewend bent, gezien daarbij de kracht altijd van de achterkant van de fiets komt. Na een dag fietsen zal dit al meteen wennen en zul je positie van de motor beter waarderen. Aangezien hierdoor de e-bike veel fijner en soepeler rijdt.

Qua accu heb je keuze tussen een 300Wh, 400Wh en een 500Wh accu wat betekent dat deze elektrische fiets een actie radius heeft tussen 40 – 80 km. Dit is een prima capaciteit voor een stadsfiets accu om te hebben, maar is voor het platteland wat minder aan te raden.

Walk Assist & Trapondersteuning

Deze elektrische fiets beschikt over de walk assist functionaliteit. Walk assist is een modus dat de elektrische fiets zijn motors speciaal inschakelt om het lopen met de fiets makkelijk te maken. Misschien klinkt dat als een overbodige toevoeging, maar een e-bike weegt vaak meer dan een normale fiets. Helemaal in de geval van de C7+ is het nooit prettig om 19.5 kg te duwen zonder enige ondersteuning.

Daarnaast beschikt de C7+ een trapondersteuning die bijhoudt hoeveel kracht jij zet op de pedalen als je fietst. Vervolgens zorgt de e-bike automatisch voor de beste hoeveelheid ondersteuning tijdens het trappen voor een comfortabele rit.

Weinig onderhoud

De Gazelle Orange C7+ HMB is perfect voor fietsers die een fiets zoeken die zijn werk doet en bijna geen onderhoudt nodig heeft. Naast fijne functies als walk assist is het ook duidelijk dat Gazelle daar extra aandacht bij heeft besteed. In de C7+ is namelijk de ketting van de fiets geheel afgescherm om te voorkomen dat je ketting ervanaf valt. Daarnaast zit binnen de kast borstels die er voor zorgen dat de ketting er ook op blijft en soepel blijft lopen. Het zelfde geld voor de tandwielen voor de versnellingen.

Waarom je de C7+ wel zou moeten kopen

Als je zoekt naar een elektrische fiets die een fijn balans heeft tussen prijs en comfort dan is C7+ HMB zeker een aanrader. De C7+ beschikt over genoeg eigenschappen omtrent comfort om hem bovengemiddelt te maken. Het is een fiets van een goede merk die zeker lang mee zal gaan. Als je zoekt naar een stadfiets dat je ook redelijk kunt gebruiken zonder de elektrische ondersteuning is de C7+ een prima e-bike.

Waarom je de C7+ niet zou moeten kopen

Vanwege zijn toch redelijk korte actiebereik en gepaard met zijn motor en gewicht is het geen aanrader om voor deze fiets te buiten de stad. Je kunt natuurlijk altijd een grotere accu kiezen maar in de meeste gevallen ben je met een andere fiets toch goedkoper uit. Daarnaast is de middenweg qua comfort niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen willen liever een goedkopere fiets en minder comfort, terwijl andere misschien toen juist meer comfort willen.

Tot slot

De C7+ HMB is een goede fiets voor diegene die een degelijke middenweg zoekt tussen prijs en comfort. Daarnaast is het een fiets die lang en zonder veel werk en onderhoudt gebruikt kan worden, wat een prima optie is voor mensen die niet al te technich zijn, of een betrouwbare fiets zoeken.

7.2 Total Score
Test rapport

Kracht
4.6
Bereik
9.0
Comfort
7.0
Design
8.0
PROS
  • Comfortabel e-bike
  • Automatisch schakelsysteem
  • Weinig onderhoud
CONS
  • Prijzig
  • 40 Nm Koppel
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0