Gazelle Orange Innergy

2.099,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

De Gazelle Orange Innergy is een fiets die uit 2009 stamt die eigenlijk niet meer nieuw wordt verkocht maar nog steeds tweedehands te vinden is op sites zoals marktplaats.nl. De fiets is vrij goed voor zijn oude leeftijd, behalve het gebrek aan veelzijdigheid door het lage aantal ondersteuningsstanden en is vrij comfortabel door de vering van beide zadel en voorvork. De fiets heeft een motor met een gemiddeld vermogen. De Orange Innergy heeft een goed functionerende led-verlichting.

De Orange Innergy komt standaard met een 8  Shimano Nexus naaf en heeft 8 versnellingen. Dit is een goede hoeveelheid versnellingen die je veel veelzijdigheid zal geven qua ondersteuning tijdens het fietsen. De versnellingen worden ingesteld op het displayscherm. De fiets is zeker weten een stadsfiets maar de grote hoeveelheid versnellingen zal je veel hulp bieden zelfs buiten de stad. De kettingkast van de Orange Innergy is gesloten en hierdoor heeft het minder onderhoud nodig dan een halfopen of open kettingkast. De Orange Innergy weegt in totaal 27 kg (inclusief accu).

Beide het zadel en de voorvork van de Orange Innergy zijn geveerd wat helpt met het absorberen van schokken en dus ritten op de fiets comfortabeler kan maken – vooral wanneer een weg net wat ruiger is. De remmen zijn voorzien van rollerbrakes om zo veel remkracht te geven, wat gevaar op de weg kan minimaliseren voor jou als bestuurder. De zadelpen en voorvork zijn makkelijk verstelbaar met gereedschap.

Verdere informatie over de accu

De Orange Innergy wordt standaard geleverd met een Lithium-ion batterij met een hoge accucapaciteit van 252 Wh. Lithium accu’s zijn altijd beter dan alternatieven omdat ze een hoge accucapaciteit per kg hebben ten opzichte van andere soorten accu’s. Daarnaast hebben Lithium batterijen ook een lage zelfontlading en gaan ze ook veel langer mee! De Gazelle fietsen hebben ook nog de mogelijkheid om een andere accu te installeren, wat extra geld kost. De standaard accu is Brons, 252 Wh wat een actieradius van 85 km zou geven. Daarna zilver, 324 Wh wat een actieradius van 150 km zou geven. Hierna Goud, 396 Wh wat een actieradius van 210 km zou geven en als laatste en beste platina, 504 Wh wat een actieradius van 260 km zou geven.

De accu is niet moeilijk te vinden en zit onder de bagagedrager waar je de accu makkelijk los kan maken en binnen kan opladen. Dit is niet alleen beter omdat het makkelijker op te laden is dan als de accu vast zit in de fiets, maar is ook voordelig omdat een accu beter werkt op kamertemperatuur en hierdoor langer meegaat en sneller oplaadt.

Verdere algemene informatie

De Orange Innergy is een fiets met een vrij middelmatige borstelloze voorwielmotor. De koppelkracht van deze E-Motion motor is geschat rond 30 Nm. Deze waarde zegt wat over de trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht, des te beter de e-bike optrekt en heuvels beklimt. Echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Het is dus een fiets met een middelmatig sterke motor die je redelijk veel ondersteuning zal geven.

De accu van deze mooie fiets gaat jammer genoeg niet eeuwig door, hoe leuk dat ook zou zijn, en er is dus een limiet op hoe ver de fiets kan; de actieradius is de hoeveelheid km die een fiets kan afleggen voordat de fiets ondersteuning verliest. Op de laagste trapondersteuning zou de Orange Innergy een actieradius van 85 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Orange Innergy ligt op ongeveer 45 km. Deze actieradius is niet compleet exact te bepalen omdat het door voor veel verschillende factoren beïnvloedt kan worden.

Het LCD display scherm is makkelijk bedienbaar en veilig en geeft alle relevante en belangrijke informatie over uw fiets weer. Het is gepositioneerd naast uw handvat en met het display scherm kan je kiezen tussen twee ondersteuningsstanden. Deze ondersteuningstanden hebben effect op de actieradius en de hoeveelheid steun die je krijgt tijdens het fietsen. Een lage ondersteuning leidt tot verdere actieradius maar je krijgt minder steun tijdens het fietsen. Een hogere trapondersteuning leidt tot minder actieradius maar meer steun tijdens het fietsen. Twee ondersteuningsstanden is lager dan gemiddeld en bied weinig veelzijdigheid

6.1 Total Score
Test rapport

Kracht
2.7
Bereik
10
Comfort
6.0
Design
5.5
PROS
  • Geschikt voor zowel in als buiten de stad
  • Fraai ontwerp
CONS
  • Hoge prijs per km
  • Lage score uit onze test
Add your review  |  Read reviews and comments

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0