Giant Entour-E+ 1

€1.999,00

Best deal at: internet-bikes.cominternet-bikes.com
Naar de laagste prijs

De Entour is een prachtige elektrische fiets met een fris en strak design van het populaire merk Giant – ook al is de fiets niet alleen voor reuzen gelukkig! De fiets heeft een sterk vermogen en een goede actieradius en veel veelzijdigheid qua versnellingen. De fiets is alleen verkrijgbaar in het zwart dus er is jammer genoeg niet veelzijdigheid als het gaat om uiterlijk. De fiets is niet zo comfortabel als veel andere fietsen omdat het zadel niet geveerd is. Gelukkig wel de voorvork, dus het stuur absorbeert schokken nog steeds goed. De fiets heeft een goed functionerende LED-verlichting wat je veel veiligheid zal bieden op de weg en er voor zal zorgen dat jouw op je ritjes kan zien en jaloers kunnen worden van je nieuwe fiets. Deze verlichting kan je aanzetten op je display.

De Entour komt standaard met een 7 Shimano Nexus naaf met 7 versnellingen heeft. Dit is een goede hoeveelheid versnellingen die je veel veelzijdigheid zal geven qua ondersteuning tijdens het fietsen. De versnellingen worden ingesteld op het displayscherm. De fiets is zeker weten een stadsfiets maar de grote hoeveelheid versnellingen zal je veel hulp bieden zelfs buiten de stad. De kettingkast van de Entour is gesloten en hierdoor heeft het minder onderhoud nodig dan een halfopen of open kettingkast. De Entour weegt in totaal 24.9 kg (inclusief accu).

Alleen de voorvork van de Entour is geveerd. Vering helpt met het absorberen van schokken en kan dus ritten op de fiets comfortabeler maken – vooral wanneer een weg net wat ruiger is. De Entour heeft dit dus wel bij de voorvork, waardoor schokken bij het stuur beter worden geabsorbeerd maar niet bij het zadel waar dit voordeel dus niet zal zijn. De remmen zijn voorzien van rollerbrakes om zo veel remkracht te geven, wat gevaar op de weg kan minimaliseren voor jou als bestuurder. De zadelpen en voorvork zijn makkelijk verstelbaar met gereedschap.

Verdere informatie over de accu

De Entour wordt standaard geleverd met een Lithium-ion batterij met een hoge accucapaciteit van 300 Wh. Lithium accu’s zijn altijd beter dan alternatieven omdat ze een hoge accucapaciteit per kg hebben ten opzichte van andere soorten accu’s. Daarnaast hebben Lithium batterijen ook een lage zelfontlading en gaan ze ook veel langer mee!

De accu is niet moeilijk te vinden en zit onder de bagagedrager waar je de accu makkelijk los kan maken en binnen kan opladen. Dit is niet alleen beter omdat het makkelijker op te laden is dan als de accu vast zit in de fiets, maar is ook voordelig omdat een accu beter werkt op kamertemperatuur en hierdoor langer meegaat en sneller oplaadt.

Verdere algemene informatie

De Entour is een fiets met een krachtige middenmotor. De koppelkracht van deze Giant SyncDrive Life motor is geschat rond 60 Nm. Deze waarde zegt wat over de trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht, des te beter de e-bike optrekt en heuvels beklimt. Echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Het is dus een fiets met een sterke motor maar die je zeker weten veel ondersteuning zal geven.

Deze accu geeft niet eeuwig ondersteuning, hoe leuk dat ook zou zijn, en er is dus een limiet op hoe ver de fiets kan; de actieradius is de hoeveelheid km die een fiets kan afleggen voordat de fiets ondersteuning verliest. Op de laagste trapondersteuning zou de Entour een actieradius van 150 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Entour ligt op ongeveer 100 km. Deze actieradius is niet compleet exact te bepalen omdat het door voor veel verschillende factoren beïnvloedt kan worden.

Het LCD display scherm is makkelijk bedienbaar en veilig en geeft alle relevante en belangrijke informatie over uw fiets weer. Het is gepositioneerd naast uw handvat en met het display scherm kan je kiezen tussen 5 ondersteuningsstanden. Deze ondersteuningstanden hebben effect op de actieradius en de hoeveelheid steun die je krijgt tijdens het fietsen. Een lage ondersteuning leidt tot verdere actieradius maar je krijgt minder steun tijdens het fietsen. Een hogere trapondersteuning leidt tot minder actieradius maar meer steun tijdens het fietsen.

7 Total Score
Test rapport

Kracht
7.2
Bereik
8.4
Comfort
6.0
Design
6.5
PROS
  • lage prijs per km
  • Geschikt voor zowel in als buiten de stad
  • Ruim voldoende uit onze test
CONS
  • Minder geschikt als toerfiets
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0