Giant Prime E+ 1

2,699.00

Add to compare
7.4
Expert ScoreRead review
  • MAX-Bereik: 150 km
  • MIN-Bereik: 100 km
  • Prijs/Bereik: €18 per km
  • Snelheid: 25 km/h
Category:

De Prime is een prachtige fiets van het bekende merk Giant. Het is een mooi uitziende fiets met goede specificaties, vooral qua vermogen en actieradius. Het is vooral gespecialiseerd voor woon-werkverkeer maar kan potentieel voor daar buiten gebruikt worden. De fiets is alleen verkrijgbaar in donker blauw dus jammer genoeg is er niet veel veelzijdigheid als het gaat om uiterlijk. De fiets is vrij comfortabel door de vering van beide zadel en voorvork wat voordelig is voor het absorberen van schokken. De fiets heeft een goed functionerende LED-verlichting wat je veel veiligheid zal bieden op de weg. Deze verlichting kan je aanzetten op je display.

De Prime komt standaard met een 8 Shimano nexus naaf met 8 versnellingen. Dit is een goede hoeveelheid versnellingen die je veel veelzijdigheid zal geven qua ondersteuning tijdens het fietsen. De versnellingen worden ingesteld op het displayscherm. De fiets is zeker weten een stadsfiets maar de grote hoeveelheid versnellingen zal je veel hulp bieden zelfs buiten de stad. De kettingkast van de Prime is gesloten en hierdoor heeft het minder onderhoud nodig dan een halfopen of open kettingkast. De Prime weegt in totaal 25 kg (inclusief accu).

Beide het zadel en de voorvork van de Prime zijn geveerd. Vering helpt met het absorberen van schokken en kan dus ritten op de fiets comfortabeler maken – vooral wanneer een weg net wat ruiger is. De remmen zijn voorzien van hydraulische schijfremmen om zo veel remkracht te geven, wat gevaar op de weg kan minimaliseren voor jou als bestuurder. De zadelpen en voorvork zijn makkelijk verstelbaar met gereedschap.

Verdere informatie over de accu

De Prime wordt standaard geleverd met een Lithium-ion batterij met een hoge accucapaciteit van 300 Wh. Lithium accu’s zijn altijd beter dan alternatieven omdat ze een hoge accucapaciteit per kg hebben ten opzichte van andere soorten accu’s. Daarnaast hebben Lithium batterijen ook een lage zelfontlading en gaan ze ook veel langer mee!

De accu is niet moeilijk te vinden en zit onder de bagagedrager waar je de accu makkelijk los kan maken en binnen kan opladen. Dit is niet alleen beter omdat het makkelijker op te laden is dan als de accu vast zit in de fiets, maar is ook voordelig omdat een accu beter werkt op kamertemperatuur en hierdoor langer meegaat en sneller oplaadt.

Verdere algemene informatie

De Prime is een fiets met een krachtige middenmotor. De koppelkracht van deze Giant SyncDrive Life motor is geschat rond 60 Nm. Deze waarde zegt wat over de trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht, des te beter de e-bike optrekt en heuvels beklimt. Echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Het is dus een fiets met een sterke motor die je veel ondersteuning zal geven.

Deze accu geeft niet eeuwig ondersteuning, hoe leuk dat ook zou zijn, en er is dus een limiet op hoe ver de fiets kan; de actieradius is de hoeveelheid km die een fiets kan afleggen voordat de fiets ondersteuning verliest. Op de laagste trapondersteuning zou de Prime een actieradius van 150 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Prime ligt op ongeveer 100 km. Deze actieradius is niet compleet exact te bepalen omdat het door voor veel verschillende factoren beïnvloedt kan worden.

Het LCD display scherm is makkelijk bedienbaar en veilig en geeft alle relevante en belangrijke informatie over uw fiets weer. Het is gepositioneerd naast uw handvat en met het display scherm kan je kiezen tussen 5 ondersteuningsstanden. Deze ondersteuningstanden hebben effect op de actieradius en de hoeveelheid steun die je krijgt tijdens het fietsen. Een lage ondersteuning leidt tot verdere actieradius maar je krijgt minder steun tijdens het fietsen. Een hogere trapondersteuning leidt tot minder actieradius maar meer steun tijdens het fietsen.

7.4
Kracht
7.5
Bereik
8.4
Comfort
6.5
Design
7.0
+ Positives:
  • Scoort hoog in onze test
  • Geschikt voor zowel in als buiten de stad
  • Prima actieradius
- Negatives:
  • Minder geschikt als toerfiets
  • Prijsklasse is hoog

Specification: Giant Prime E+ 1

Merk

Giant

Motortechniek

Giant SyncDrive Life

Motorpositie

Midden

Type naaf

8 Shimano Nexus

Versnellingen

8

Trapondersteuning

5

Kracht (Nm)

60

Maximale snelheid

25 km/u

Accucapaciteit

300

Gewicht

25 kg

Kettingkast

Gesloten

Voorvering

Geveerd

Zadelvering

Geveerd

Remsysteem

Hydraulische schijfremmen

Prijs per bereik

€ 18 per km

Type accu

Lithium-ion

Maximale bereik (km)

150

Gemiddelde bereik (km)

100

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Giant Prime E+ 1”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0