Hapro Atlas

€339,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Hapro Atlas Blue Fietsendrager - 2 Fietsen - Trekhaak - 7 Polig - Kantelbaar - €339,00
Price history
×
Price history for Hapro Atlas Blue Fietsendrager - 2 Fietsen - Trekhaak - 7 Polig - Kantelbaar
Latest updates:
  • €339,00 - 27 mei 2023
  • €279,00 - 19 mei 2023
Since: 19 mei 2023
  • Highest Price: €339,00 - 27 mei 2023
  • Lowest Price: €279,00 - 19 mei 2023

Een ongelooflijk goedkope fietsendrager die zijn werk prima doet. De Hapro Atlas is ook hierom door de ANWB twee jaar lang verkozen als Beste Koop.

Montage

In tegenstelling tot de meeste fietsendragers moet je de Hapro Atlas eerst zelf in elkaar zetten voor je hem kan gebruiken. Het is gelukkig geen enorme lastige klus en als je echt vastloopt, kun je gemakkelijk even online zoeken naar wat video’s om hem in elkaar te zetten. Hoe dan ook het kost de Atlas zeker wel wat puntjes in onze test. De montage zelf gaat vrij snel. Wanneer je eenmaal de fietsendrager op de trekhaakkogel hebt geplaatst heb je met een simpele handbeweging de fietsendrager op zijn plek. Nou moeten we eerlijk zijn dat we voor de installatie met behulp van deze video de fietsendrager hebben gemonteerd. Als we dit met de bijgeleverde handleiding hadden moeten uitvoeren waren we er waarschijnlijk niet uitgekomen. De handleiding is mager te noemen.

Wanneer je hem er eenmaal op hebt staan is het een heel stevige fietsendrager die de fietsen stabiel vervoert. De Hapro Atlas is geen lichte fietsendrager en weegt wel 17 kg. Zeker een punt om op te letten als je last heb van je rug of als je heel vaak van plan bent de fietsendrager erop en eraf te halen. Het is en blijft toch een hoop werk om hem steeds te tillen. Gelukkig kan hij gewoon opgevouwen worden en kun je hem ook gewoon in de kofferbak bewaren.

Constructie

De Hapro Atlas kan maximaal belast worden tot wel 60 kg (twee fietsen van 30 kg). Hierdoor is de drager geschikt voor stadsfietsen, kinderfietsen, racefietsen en mountainbikes, maar natuurlijk ook elektrische fietsen. Op bepaalde websites wordt er gezegd dat de Atlas niet geschikt is voor e-bikes. We hebben er zelf 2 zware e-bikes van 24 kg op vervoert met geen enkele probleem. Wel is het sterk aan te raden dat je een oprijgoot koopt als je zulke zware fietsen wilt vervoeren. Want deze is niet bijgeleverd. De Atlas is beschikbaar in twee modellen, waarvan een 7-polig en de ander 13-polig. De 13-polige model is wel iets duurder. Dus het is handig om even vooraf kijken welke stekkeraansluiting je auto gebruikt voor je er een aanschaft.

Conclusie

Hapro Atlas is een fietsendrager die zeker zijn fouten heeft. Wanneer je de montage onder de knie hebt, is het echter een geweldige fietsendrager die je voor een ongelooflijke lage prijs hebt aangeschaft. Die zijn werk toch prima doet!

8.2 Total Score

Montage
8.1
Fiets vastzetten
8.5
Constructie
8.0
Gebruikersvriendelijkheid
8.0
PROS
  • Al jaren goed gepresteerd
  • Goedkoop
CONS
  • Montage
  • Zwaar
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0