Lazer Anverz NTA

€128,10

Best deal at: amazon.nlamazon.nl
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Lazer Anverz NTA - €128,10

Ben je op zoek naar een specifieke e-bike helm voorzien van een complete uitrusting aan moderne snufjes? Deze helm is het overwegen waard.

De Lazer Anverz NTA

De Lazer Anverz NTA is een helm specifiek gericht op e-bikers die de helm gebruiken voor stadsritten en woon-werkverkeer. Op het eerste gezicht lijkt de helm op een helm voor een motorfiets, maar na een tweede blik blijkt deze helm zijn kenmerken uit zowel de traditionele fiets- als motorwereld te halen.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd in drie onderdelen: veiligheid, comfort en het design.
Voor een helm is veiligheid in onze test de belangrijkste factor.

Veiligheid

9.2/10 – Het Belgische Lazer staat onder fietsers al langer bekend vanwege de hoogwaardige toer- en racefietshelmen die het merk maakt.

Deze helm is specifiek gericht op e-bikers, daarvoor houden we voor de beoordeling van de veiligheid van deze helm de NTA-8776 certificering aan. Dit is één van de meest strenge certificaten binnen de beoordeling van de veiligheid van helmen omdat deze voor speed pedelecs is ontworpen. Helmen moeten in vergelijking met reguliere stads- en toerfietsen een groter gedeelte van het hoofd kunnen beschermen en meer impact van een val op hoge snelheid kunnen verdragen. Deze helm heeft een speciaal gedeelte aan de achterkant van de helm dat de nek en slaap extra goed beschermt. Ook het extra MIPS-gedeelte tussen het hoofd en de helm zorgt voor extra impactbescherming.

Deze helm beschikt over de certificering, en beschikt daarnaast over een geïntegreerd LED-achterlicht en een mount om een camera of lamp op te kunnen monteren.

Comfort

7.6/10 – De Anverz NTA is een helm is specifiek gericht op e-bikers, speed pedelecs en zal met name gebruikt worden voor stadsritten (“Anverz”: Antwerpen) en woon-werkverkeer. De helm heeft een aantal ventilatiegaten. Er vanuit gaande dat je je matig tot redelijk zult inspannen komen deze ventilatiegaten goed van pas. Bij aankoop van de helm krijg je een schelp die je over de helm heen kan plaatsen en zo waterdicht kan maken. De magnetische sluitingen en het Advanced Turnfit System zorgen voor een goede pasvorm. Het is niet de lichtste helm in onze test, met 430 gram in maat S.

Lazer helmen passen zoals geadverteerd, dus door het opmeten van de omtrek uw hoofd vanaf het voorhoofd tot en met het achterhoofd zal u de goede maat te weten komen: S (52-56 centimeter), M (55-59 centimeter) of L (58-61 centimeter).

Design

7.5/10 – In deze helm zit een in- en uitschuifbaar vizier verwerkt dat beschermt tegen wind, insecten, kou en andere ongemakkelijkheden. Het vizier biedt ruimte genoeg voor brildragers. Aan de zijkant bevinden zich grote reflectoren waardoor de helm van alle kanten in het verkeer en in slecht weer goed zichtbaar is. Het doorzichtig vizier dat zich op het helm bevindt is met één hand heen en weer te bewegen en kan indien noodzakelijk bescherming bieden tegen bijvoorbeeld kou, regen en insecten in de ogen.

Deze helm heeft verder alles in zich wat een goede e-bike of speed pedelec rijder nodig heeft.

De helm is beschikbaar in drie verschillende kleurstellingen: zwart, grijs en blauw en drie maten: S, M en L.

Specificaties via lazersport.com:

 • Regenbeschermde shell
 • NTA 8776 certificering
 • 430 gram (maat s)

Onze ervaring:

 • Veiligheid: 9.2/10
 • Comfort: 7.6/10
 • Design: 7.5/10

Ons eindoordeel

8.1/10 –
In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De Lazer Anverz NTA is een redelijk prijzige helm. Je krijgt hiervoor een erg goed product. De helm komt vooral op het gebied van veiligheid erg goed uit de test: de helm voldoet aan een specifiek voor speed pedelecs ontworpen veiligheidscertificering en zorgt voor extra bescherming voor de belangrijke delen van je hoofd. Daarnaast zijn er extra maatregelen getroffen om de helm nog veiliger te maken, zoals een LED licht en een bevestigingspunt voor een camera of lamp. Het comfort is in orde, en het design is functioneel en innovatief.

8.1 Total Score

Veiligheid
9.2
Comfort
7.6
Design
7.5
PROS
 • NTA 8776 certificering
 • Camera bevestigingspunt
 • Regenshell
CONS
 • Zwaar
 • Prijzig
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0