Legend eBikes Monza

€1.544,59

Best deal at: amazon.nlamazon.nl
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Legend eBikes Monza - €1.544,59

In onze zoektocht naar de beste e-vouwfiets voor jou komen we verschillende modellen tegen. Sommige modellen zijn wat krachtiger dan anderen, en dit model behoort tot de krachtigere categorie. Dit lijkt vooral zo te zijn vanwege de grote accucapaciteit van dit model.

Ontwerp

Dit model van Legend biedt een goed ontwerp, met een open kettingkast. Je moet daardoor wel regelmatig je ketting schoonmaken om te zorgen dat deze niet slijt.
In totaal weegt deze fiets 19.5 kg.
Dit model e-vouwfiets beschikt over achtervering, dit rijdt een stuk comfortabeler, zeker op stukken weg die wat minder effen zijn. Op deze fiets vind je voor- en achter disc remmen. Deze soort remmen is beproefd om goed en snel mee te kunnen remmen.

Accu en motor

De Legend eBikes Monza heeft een Lithium ion (Li-ion) batterij als energiebron. Lithium ion (Li-ion) is samen met Lithium Polymeer (LiPo) de meest gebruikte accu in moderne elektrische fietsen. Lithium accu’s zijn gemiddeld wat duurder dan traditionele accu’s zoals Ni-Mh maar gaan wel veel langer mee. Hierdoor zijn ze veel beter voor het milieu, maar zijn ze ook duurzaam voor uw portemonnee. Naast levensduur hebben deze accu soorten ook vaak een hoger accucapaciteit per kg, en een zeer lage zelfontlading.

Bij deze vouwfiets heeft de accu een capaciteit van 504 Wh, dit is een bijzonder grote accu in onze test, sterker nog: de grootste accucapaciteit die we in onze test al tegenkwamen.
De accu bevindt zich in het midden van het frame en is bij het openmaken van het frame uitneembaar. Handig, omdat je zo de accu kan opladen waar je maar wil.
Net als bijna alle andere e-vouwfietsen in onze test, beschikt dit model over een achterwielmotor. Dit is een krachtige positie voor een motor.

Omdat de accu van de fiets zich in het midden van het frame bevindt, zul je met de fiets wat meer balans ervaren. Dit is prettig voor het rijcomfort.

Ook keken we naar de motorkracht, ook wel de koppel van de motor genoemd. Deze geeft aal hoe groot de trekkracht van de motor is. In dit geval is deze motorkracht 36 Nm, een prima motorkracht in onze test. De hoogste waardes voor e-vouwfietsen zijn namelijk 40 Nm, de laagste 10 Nm.

Dit model beschikt over trapondersteuning. De trapondersteuning kun je op verschillende manieren gebruiken. Als je meer trapondersteuning gebruikt, zal de batterij sneller leeg gaan, maar zul je wel meer ondersteuning ervaren. Op het moment dat je minder trapondersteuning gebruikt, zul je zelf meer moeten trappen, maar zal je fiets het wel langer vol kunnen houden.

Dit model e-vouwfiets heeft vrij grote wielen. Met 20 inch zijn de wielen van dit model groter dan gemiddeld in onze test. Dit is prettig, zeker als je bijvoorbeeld een heuvel op moet rijden.

Bereik

Natuurlijk is het ook belangrijk te weten hoe ver je met een e-vouwfiets kan fietsen. Je wil tenslotte weten tot waar je kan komen. Met dit model kun je maximaal tot 50 km komen. In de praktijk zal dit wat minder zijn, omdat de actieradius afhankelijk is van verschillende factoren, denk aan tegenwind en het gewicht van de fietser.

8.4 Total Score

Kracht
8.1
Bereik
10
Comfort
8.1
Design
7.5
PROS
  • Accucapaciteit
  • Schijfremmen
CONS
  • Actieradius
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0