Lezyne Mega Drive 1800i Loaded Pro Front

€249,00 €299,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Lezyne Mega Drive 1800i Loaded Pro Front Fiets Koplamp - 1800 Lumen - Zwart - €249,00

U zult zich misschien afvragen wat een lamp een paar honderd euro in een test doet met apparaatjes die vaak een paar tientjes kosten. Dit model van Lezyne is het vlaggenschip onder de fietslampjes. Het mag wat kosten, maar dan krijg je ook een hoop functionaliteit. We hebben dit model in de test opgenomen omdat we op basis van de test de Lezyne lampjes steeds goed uit de test kwamen, en we benieuwd waren naar een model als dit, in een hogere prijsklasse.

De Lezyne Mega Drive 1800i Loaded Pro Front

Dit model van Lezyne is een zeer krachtige koplamp met een licht output van maarliefst 1800 lumen, dit is veel meer dan bij de andere apparaten die we in onze test hebben gezien. De lamp is voorzien van allerlei handige functionaliteit als communicatie met je smartphone en waterbestendigheid. Natuurlijk zijn we vanwege het prijspunt wel vrij kritisch geweest in het kijken naar de prestaties van dit model.

Ons oordeel

In de beoordeling van voorlichten letten we op een aantal elementen. We kijken naar de functionaliteit en de prestaties. Samen komen we hiermee tot een score. In onze beoordelingen nemen we in alle gevallen de prijs/kwaliteitverhouding mee.

Design

8.0/10 – Ook dit model beschikt over het herkenbare design van een Lezyne lampje. De rechthoekige vorm me een aluminium behuizing. Het apparaat is met net iets over de 300 gram wel aan de zware kant, maar dit is ook wel nodig voor alle functionaliteit die je er bij krijgt. Daarnaast beschikt dit model over een koffer, waarin allerlei accessoires zitten, waaronder een power pack en een achterlicht. Een bijzonder compleet pakket dus, iets dat je ook hoopt voor deze prijs.

Functionaliteit

9.5/10 – Een geweldig compleet licht met allerlei handige functionaliteit. Verschillende modi als een blast en flash burst van de lichtbundel, de mogelijkheid om het apparaat in de ‘overdrive’ te laten gaan en op dat moment een lichtbundel van 1800 lumen te produceren. Er zijn meer dan 10 verschillende standen. Het apparaat laadt in tegenstelling tot de kleinere modellen van Lezyne op met een kabel, en kan niet direct in een USB poort worden gestoken.

Prestaties

9.5/10 – De prestaties van deze lamp van Lezyne zijn bijzonder goed. Natuurlijk is daar de bijzonder hoge maximum output waarmee je tot wel 200-250 meter ver kan kijken, een bijzonder goede prestatie. In zijn laagste stand kijk je natuurlijk wel een stuk minder ver, maar kun je je lamp wel tot 148 uur gebruiken, indrukwekkend.

Specificaties via lezyne.com:

  • Gewicht: 305 gram
  • 1800 Lumen

Onze ervaring:

  • Design: 8.0/10
  • Functionaliteit: 9.5/10
  • Prestaties: 9.5/10

Ons eindoordeel

9.0/10 – Bijzonder goede prestaties en een bijzonder goede functionaliteit voor een bijzonder hoge prijs. Heb je hoge eisen aan je fietsverlichting en wil je deze ook met je telefoon kunnen bedienen, dan kun je dit model zeker overwegen. Je kan voor dit bedrag ook voorzichtig gaan kijken naar een dynamo.

9 Total Score

Design
8.0
Functionaliteit
9.5
Prestaties
9.5
PROS
  • Lichtopbrengst
  • Batterijduur
CONS
  • Erg prijzig
Add your review  |  Read reviews and comments

1 Comment
  1. Kan deze lamp ook draaien ten opzichte van de stuurkolom om de bundel naar het middel toekunnen richten

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0