Lezyne Mega XL GPS

€229,95

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Ben je op zoek naar een complete fietscomputer van van een merk dat bewezen heeft hoogwaardige producten te maken met veel functies en een enorme batterij, lees dan onze review over de Lezyne Mega XL GPS.

De Lezyne Mega XL GPS

Deze fietscomputer is de grootste en meest uitgebreide fietscomputer in de lijn van Lezyne’s fietscomputer. Lezyne produceert al een tijd lang accessoires als fietspompjes en lampjes en heeft aangetoond dat deze van goede kwaliteit zijn. De Mega XL GPS is het topmodel van Lezyne.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd in drie onderdelen: functionaliteit, design en prestaties. Voor een fietscomputer zijn al deze onderdelen ongeveer even belangrijk, en wegen dus even zwaar in onze test.

Functionaliteit

7.6/10 – Deze Lezyne Mega XL biedt alle functies die je van een moderne navigatie fietscomputer mag verwachten. De fietscomputer heeft GPS, ANT+ en Bluetooth en beschikt over een grote hoeveelheid datavelden.
De verschillende data pagina’s zijn naar persoonlijke voorkeur in te stellen en bieden veel mogelijkheden tot personalisatie.
Het is mogelijk om te navigeren met dit apparaat, al lezen we wel op verschillende plekken terug dat dit niet al te intuïtief werkt voor iedereen. Al met al biedt deze fietscomputer een compleet pakket aan functies.

Design

6.0/10 – Het materiaal waar deze fietscomputer van gemaakt is lijkt sterk en bestendig tegen vallen. Toch is design niet het sterke punt van deze fietscomputer. De bevestiging die gebruikt wordt is een ander systeem dan bijvoorbeeld Garmin en Wahoo, en als je dus al een mount hebt zul je een andere moeten aanschaffen. Ook lezen op verschillende plekken dat de computer niet voor iedereen even handig werkt als het op de menu indeling aankomt. Andere merken in deze test doen dit duidelijk beter. De fietscomputer weegt 80 gram.

Prestaties

7.4/10 – Deze fietscomputer heeft maarliefst 48 uur batterijduur, en dat is voor een fietscomputer ongekend lang. Dat maakt het dan ook direct het sterkste punt van deze computer. De navigatie- en trainingsfuncties zijn in orde, maar voor sommige gebruikers kan het menu om deze te gebruiken als wat verwarrend worden ervaren. Omdat deze fietscomputer Bluetooth Lite gebruikt kunnen de uploads naar Strava of andere platforms soms wat lang duren.

Specificaties via ride.lezyne.com:

 • 80 gram
 • Routenavigatie
 • 48 uur batterij

Scores via andere platforms:

 • bol.com (5/5 uit 5 reviews)
 • consumentenbond (3.6/5 uit 28 reviews)

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 7.6/10
 • Design: 6.0/10
 • Prestaties: 7.4/10

Ons eindoordeel

7.0/10 – In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. Lezyne Mega XL GPS is gemiddeld hoog geprijsd in onze test. Je krijgt voor dat geld een prima apparaat, met een aantal minpunten die niet iedereen even erg zal vinden. Het kan een ideaal apparaat zijn voor lange ritten, want de batterij kan maarliefst 48 uur mee – het grootste pluspunt van dit apparaat.

7 Total Score
Test rapport

Functionaliteit
7.6
Design
6.0
Prestaties
7.4
PROS
 • Routenavigatie
 • 48 uur batterij
CONS
 • Niet zo logisch ingedeeld
 • Uploaden ritten kan lang duren
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0