Lezyne Sport Drive HV

€24,95

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Vooraf aan de test van de Lezyne Sport Drive HV bleek dat dit model behoort tot de meest gebruikte pompjes onder wielrenners. We zijn dan ook benieuwd naar de uitkomst van deze test, want er zal vast een reden zijn dat dit product zo goed verkocht wordt. Daarnaast hebben we veel vertrouwen in de producten van Lezyne. In onze test zijn deze namelijk steeds goed naar voren gekomen, een uitzondering daargelaten. Of dit pompje de verwachting inlost, lees je hieronder.

De Lezyne Sport Drive HV

De Lezyne Sport Drive is een bijzonder licht pompje dat gemakkelijk te bevestigen is op het frame. Veel fietsers zal het neutrale zwarte uiterlijk van dit lampje aanspreken. De prijs van dit model is niet zo hoog, in vergelijking met lampjes van verschillende andere A-merken.
Dit lampje is bij uitstek geschikt voor fietsen met hogere banden, zoals een mountainbike.

Ons oordeel

In de beoordeling van fietspompjes letten we op een aantal elementen. We kijken naar het ontwerp (design), de functionaliteit en de prestaties. Samen komen we hiermee tot een score. In onze beoordelingen nemen we in alle gevallen de prijs/kwaliteitverhouding mee.

Design

8.0/10 – Dit model van Lezyne is compact, maar niet het kleinste model dat er op de markt te verkrijgen is. Dit komt onder anderen door het ontwerp waarin de slang verborgen zit in de binnenkant. Dit geeft je wat meer vrijheid bij het pompen op het moment dat je gaat pompen, maar het pompje moet dus minimaal de lengte van het slangetje hebben. Erg is dit niet, het model is nog steeds erg compact, en makkelijk op het frame te bevestigen.

Functionaliteit

8.0/10 – Dit model beschikt over een uitstekende functionaliteit, het is namelijk geschikt voor zowel Presta als Schrader ventielen. Op deze manier hoef je je nooit zorgen te maken op wat voor je fiets je rijdt als je dit pompje meeneemt. Dat het slangetje van dit model verstopt zit in de koker is handig: zo bespaar je ruimte, en het verschaft je wat vrijheid in de beweging van het pompen als je het slangetje hebt geïnstalleerd.

Prestaties

7.7/10 – Dit model kan maximaal 6.2 bar pompen. Dit is meer dan genoeg voor een noodgeval, maar veel andere pompjes kunnen net wat meer druk uitoefenen. Geen reden om dit model niet te overwegen.

Specificaties via lezyne.com:

  • Gewicht: 75 gram
  • 6.2 bar

Onze ervaring:

  • Design: 8.0/10
  • Functionaliteit: 8.0/10
  • Prestaties: 7.7/10

Ons eindoordeel

7.9/10 – Een pompje dat bijna alle facetten in zich heeft om het ideale lampje te zijn: het is licht, ziet er neutraal uit, en is makkelijk te bevestigen aan het frame. Het is niet zo krachtig als sommige andere lampjes, maar nog steeds meer dan krachtig genoeg om een lekke band geen groot probleem te maken.

7.9 Total Score

Design
8.0
Functionaliteit
8.0
Prestaties
7.7
PROS
  • Neutraal uiterlijk
  • Verschillende ventielen
CONS
  • 6.2 bar (kan meer)
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0