Magicshine Genie

169.95

Add to compare
7.7
Expert ScoreRead review
 • Ventilatiegaten: 15
 • Keurmerk: EN1078
 • Vizier: Nee
 • Speed Pedelec: Nee
Category:

Ben je op zoek naar een moderne helm met een futuristische look met zichtbaarheid van alle kanten voor in drukke verkeerssituaties? Deze helm voldoet aan deze criteria.

De Magicshine Genie

De Magicshine Genie is een helm specifiek gericht op fietsers die zich veel in drukke verkeerssituaties bevinden. Voor velen zal het waarschijnlijk even twee of drie keer kijken zijn wat er allemaal mogelijk is met deze smart helm. De helm heeft een aantal mogelijkheden en lichten waardoor ze zichtbaarheid bevorderd wordt.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd in drie onderdelen: veiligheid, comfort en het design.
Voor een helm is veiligheid in onze test de belangrijkste factor.

Veiligheid

9.1/10 – Magicshine is een bedrijf dat zich toelegt op het verhogen van de veiligheid door zichtbaarheid. Het beschikt over een voorlicht, een achterlicht en twee indicatoren aan de zijkant om aan te geven welke kant je op rijdt.

Voor het testen van de veiligheid van deze helm is gebruik gemaakt van de EN1078 certificering. Dit certificaat wordt binnen de Europese Unie gebruikt om de veiligheid van fiets- en skate helmen te testen.
Deze helm beschikt over de certificering, en is daarom in deze test veilig bevonden. Reflectoren ontbreken op deze helm, waardoor de helm niet de volle score behaalt op het gebied van veiligheid.

Comfort

7.0/10 – Door alle technische snufjes is de helm niet de lichtste helm uit onze test. Het verhoogt de veiligheid, maar maakt het dragen van de helm wel iets minder comfortabel in vergelijking met andere helmen. Binnen in de helm zit zacht materiaal en de ventilatiegaten zorgen voor verkoeling. Het non-slip materiaal zorgt er voor dat de helm goed op zijn plek blijft zitten. Het is niet de lichtste helm in onze test, met 421 gram in maat M/L.

Deze helm komt in één maat, maar M/L. Verstelbaar tussen 54 en 58 centimeter.

Design

7.0/10 – Het design van deze helm springt het meest in het oog van al zijn kenmerken. Met name de lichten op de helm zijn goed voor de zichtbaarheid. De voorlamp wordt geadverteerd op 350 lumen (de meeteenheid van lichtstroom), hetgeen bijzonder hoog is voor een lamp op een helm.
Aan de achterkant beschikt de helm over een achterlamp ter grootte van een half achterhoofd. Aan de zijkant bevinden zich twee grote, oranje, pijlen waarmee de richting kan worden aangegeven. De lichten zijn aan- of uit te zetten middels een kleine afstandsbediening die bevestigd kan worden aan het stuur. Verder bevindt er bovenop de helm zich een USB poort om de helm op te kunnen laden.

De helm is verkrijgbaar in één kleurstelling: een carbonprint, en in één maat: M/L.

Specificaties via magicshine.us:

 • Draadloze afstandsbediening
 • Richting indicatoren aan de zijkanten
 • EN1078 certificering

Onze ervaring:

 • Veiligheid: 9.1/10
 • Comfort: 7.0/10
 • Design: 7.0/10

Ons eindoordeel

7.7/10 – In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De Magicshine Genie is een erg prijzige helm. Je krijgt hiervoor een goed en markant product. De helm komt vooral op het gebied van veiligheid erg goed uit de test: de helm voldoet aan de gangbare veiligheidscertificering en is door de vier aanwezige lichten erg zichtbaar. Het design is innovatief.

7.7
Veiligheid
9.1
Comfort
7.0
Design
7.0
+ Positives:
 • EN1078 certificering
 • Krachtig voorlicht
 • Richting indicatoren
- Negatives:
 • Prijzig
 • Zwaar

Specification: Magicshine Genie

Gewicht

0.421

Omtrek(cm)

54

Ventilatiegaten

15

Verstelbaar

Ja

Reflectoren

Ja

Vizier

Nee

Wasbare voering

Nee

Kinband

Ja

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Magicshine Genie”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0