Mio Cyclo 210

€99,95 €169,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Ben je op zoek naar een fietscomputer die gericht is op navigatie, om nieuwe plekken mee te ontdekken of om simpelweg van A naar B te komen? Deze fietscomputer is de verbeterde versie van zijn voorgangers.

De Mio Cyclo 210

De Mio Cyclo 210 is een fietscomputer die met name gericht is op navigatie voor zowel sportieve- als stadsrijders. Deze fietscomputer biedt verschillende functies aan om zowel gepland als ongepland te kunnen navigeren.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd in drie onderdelen: functionaliteit, design en prestaties.
Voor een fietscomputer zijn al deze onderdelen ongeveer even belangrijk, en wegen dus even zwaar in onze test.

Functionaliteit

6.9/10 – De functionaliteit van deze fietscomputer is geheel ontworpen om de navigatiefuncties heen. Die zijn dan ook uitstekend te noemen. De basiskaart ziet er overzichtelijk uit en werkt intuïtief op het grote kleurenscherm. De GPS ingebouwde GPS zorgt er voor dat er ten alle tijden een goede verbinding met satellieten gemaakt kan worden.
Je kunt op deze Mio Cyclo 210 zowel van te voren gemaakt routes plannen als een adres invoeren en daarna navigatie volgen.
Voor training is deze fietscomputer wat minder geschikt. Het is één van de weinige fietscomputers die niet verbonden kunnen worden met ANT+ of Bluetooth sensoren.

Design

7.0/10 – De Mio Cyclo 210 is een mooie update van de 200 en 205 versies, de voorlopers van deze fietscomputer die er iets grover gebouwd uitzagen. Het maakt zowel gebruik van een touchscreen als een knop, vergelijkbaar met de eerdere versies van de iPhone.
Het apparaat is volledig waterdicht en weegt 151 gram, het is daarmee één van de zwaarste fietscomputers in de test. Omdat deze duidelijk niet gericht is op fietsers die er veel mee willen trainen of er prestatiestatistieken uit willen analyseren, maakt dit niet zo veel uit.

Prestaties

7.7/10 – Puur alleen naar de navigatie gekeken, presteert deze fietscomputer uitstekend. Het is ontworpen naar het voorbeeld van een auto navigatie: onderweg de bestemming kunnen veranderen biedt een hoop vrijheden voor de fietser en ook vooraf gemaakte routes worden mooi weergegeven.
De batterij kan 10 uur mee, en hoewel dat iets minder is dan andere fietscomputers in onze test, zal dit waarschijnlijk ruim voldoende zijn voor de gebruiker van deze Mio Cyclo 210.
De fietscomputer is duidelijk anders vormgegeven dan de andere fietscomputers in deze test, en presteert goed voor de beoogde doelgroep.

Specificaties via mio.com:

 • 152 gram
 • kleurenscherm
 • uitgebreide navigatie

Scores via andere platforms:

 • bol.com (4/5 uit 46 reviews)
 • coolblue.nl (8.7/10 uit 59 reviews)

Onze ervaring:

 • Functionaliteit: 6.9/10
 • Design: 7.0/10
 • Prestaties: 7.7/10

Ons eindoordeel

7.2/10 – In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De Mio Cyclo 210 is een gemiddeld geprijsde computer in onze test. Je krijgt hiervoor een goed product. De fietscomputer is wat minder geschikt voor training of het analyseren van prestatie data, maar is uitermate geschikt voor navigatie.

7.2 Total Score
Test rapport

Functionaliteit
6.9
Design
7.0
Prestaties
7.7
PROS
 • Kleurenscherm
 • Navigatie
CONS
 • Niet geschikt voor training
 • Zwaar
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0