MTB Short Dames ST 900

€24,99

Best deal at: decathlon.nlDecathlon NL
Naar de laagste prijs

Naast wielrennen en toerfietsen zijn er steeds meer mensen die mountainbiken, gravel fietsen of gewoon liever kleding dragen die minder trekkend aan- of drukkend op de spieren is. Decathlon heeft voor de deze mensen een hoop aanbod, en voor vrouwen hebben we het MTB Short ST 900 model uitgekozen. Dit model is geschikt voor zowel sportief- als rustiger fietsen.

De Rockrider ST900 MTB Short Dames

Dit short is één van de weinige shorts in onze test zonder pad. Dit lijkt echter helemaal goed gemaakt te worden door de andere technische aspecten op deze fietsbroek. De prijs is erg laag, dus het short wordt daarme direct interessant voor een grotere groep rijders.
Decathlon laat met het prijspunt van dit short wederom zien voor elk type sporter kleding voorhanden te hebben.

Ons oordeel

In de beoordeling van fietsbroeken letten we op een aantal elementen. We kijken naar het comfort en het design. Samen komen we hiermee tot een score. In onze beoordelingen nemen we in alle gevallen de prijs/kwaliteitverhouding mee.

Design

7.5/10 –
In het design is met verschillende technische eigenschappen rekening gehouden met verschillende behoeftes van rijders. De gebruikte stof is extra sterk, dit is prettig voor als je bijvoorbeeld met de mountainbike gaat rijden in wat dichter bebost gebied.
Het short is ook waterafstotend. Niet te verwarren met waterproof, maar dit short kan je tijdens een lichte regenbui redelijk droog houden. Er is gebruik gemaakt van een ademende stof die ook nog eens erg elastisch is, zodat je naast een goede pasvorm te vinden, veel bewegingsvrijheid hebt in dit short. Ook bevindt zich op het short een clipje om bijvoorbeeld je handschoenen aan vast te maken. Naast in het zwart, is dit model te krijgen in het blauw en rood.

Comfort

7.1/10 –
Alle technische maatregelen die zijn getroffen en je hierboven kunt lezen hebben tot gevolg dat dit, zeker voor de prijs, een relatief comfortabel short is. Je zult je niet snel bezeren aan takken langs de single tracks, en ook bij een buitje hoef je je geen zorgen te maken. Daarnaast heb je voldoende bewegingsvrijheid, maar een pad ontbreekt. Dat is gezien de natuur van het mountainbiken ook geen probleem. Een pad die veel van plek schuift is minder prettig dan één die wel goed op zijn plek blijft zitten.
De bewegingsvrijheid die je met dit short hebt is ook erg fijn te noemen.

Specificaties via decathlon.nl:

  • Stevigere stof
  • Waterafparelend vermogen

Onze ervaring:

  • Design: 7.5/10
  • Comfort: 7.1/10

Ons eindoordeel

7.3/10 –
Dit short biedt oprecht een hoop technische functies voor het lage prijspunt. Je kan dit short met een gerust hart aanschaffen voor kortere ritjes tot en met 2-3 uur. Het ziet er prima uit in alledrie de kleurstellingen en heeft een aantal handige eigenschappen waar de meeste rijders blij mee zullen zijn. Het beschikt niet over een pad, dus als je daar naar op zoek bent adviseren we even verder te zoeken. Verder is dit een prima short waar je gezien de prijs eigenlijk nooit een verkeerde aankoop aan kan doen.

7.3 Total Score

Design
7.5
Comfort
7.1
PROS
  • Prijs/kwaliteit
  • Comfortabel
  • Technische eigenschappen
CONS
  • Geen pad
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0