Nantes Superior FDST

1.849,00

Best deal at: stellafietsen.nlstellafietsen.nl
Naar de laagste prijs

De Stella Nantes Superior FDST is voor het eerst geintroduceert door Stella in 2019. Wat de Nantes al meteen onderscheidt van andere elektrische fietsen is de ongeloofelijke lage instap die deze fiets heeft. De instap is als het ware op stoephoogte! Hierdoor is de Nantes ideaal voor senioren of mensen met een beperking in heup- en kniebewegingen. Voor dit doelgroep is deze elektrische fiets ideaal. Stappen op de fiets kan namelijk moeiteloos gedaan worden!

De Nantes Superior is beschikbaar in twee varianten, namelijk het V3 en V7 model. De V3 model is het model met een Shimano Nexus 3 naaf met 3 versnellingen. De V7 model heeft een Shimano Nexus 7 naaf met 7 versnellingen, en is 200 euro duurder dan zijn voortganger. De kettingkast van de Nantes Superior is gesloten. Dit is zoals altijd een grote pluspunt. Een gesloten kettingkast heeft minder last van invloed van buiten. Hierdoor is er minimaal onderhoudt nodig aan de kettingkast. Helemaal als je al last heb van je mobiliteit is dit een grote voordeel. De elektrische fiets weegt in totaal 26.9 kg ( dat is inclusief een accu van 2.6 kg).

De zadelpen van de fiets is geveerd, terwijl de voorvork vast zit. Zowel als voor- en achterrem is een Tektro hydraulische schijfremmen gebruikt.

Verdere informatie over de accu

De Nantes Superior FDST wordt standaard geleverd met een accucapaciteit van 522 Wh maar biedt de mogelijkheid om de accu uit te bereiden naar een grotere actieradius met een accucapaciteit van 630 Wh. De accu zelf is gemaakt van Lithium ion, de meest populaire optie als het op batterijen aankomt. Lithium batterijen hebben een hoge accucapaciteit per kg, gepaard met een lage zelftontlading.

De accu van deze elektrische fiets is te vinden onder de bagagedrager en kan gemakkelijk van de fiets worden losgemaakt. Dit betekent dat je gemakkelijk de accu binnen kan opladen. Hierdoor hoef je niet de fiets mee te sleuren. Daarnaast is het altijd voordeliger om binnen de accu op te laden. Accu’s laden sneller op in kamertemperaturen.

Verdere algemene informatie

De Nantes heeft zoals de meeste fietsen van Stella een voorwielmotor. Doordat de batterij gepostioneerd is onder de bagagedrager en de motor juist voorop, zorgt dit ervoor dat de fiets gebalanceert is. Dit zorgt voor een fijnere rijervaring en vereist minder inzet van de stuurder om de fiets in evenwicht te houden. De koppel van deze fiets is 42 Nm. De kracht van de koppel zegt wat over de trekkracht dat de fiets heeft. In andere woorden, hoe hoger de koppel des te meer kracht je kunt verwachten tijdens het optrekken. De echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Daarnaast is er een rotatiesensor, die meet in welke snelheid getrapt wordt. Ook kan zo bepaald worden hoeveel trapondersteuning de motor moet leveren. Handmatig kan de fiets ingesteld worden op 9 ondersteuningsniveau’s instellingen om uit te kiezen. De trapondersteuning heeft veel invloed op het uiteindelijke actieradius van e-bike.

Op de laagste trapondersteuning zou de Stella Nantes Superior een actieradius van 150 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Stella Nantes Superior ligt op ongeveer 104 km. Deze is echter nooit exact te bepalen, doordat deze door veel verschillende factoren beïnvloed wordt.

6.9 Total Score

6.9Expert Score
Kracht
5.3
Bereik
8.7
Comfort
6.5
Design
7
10User's score
Kracht
10
Bereik
10
Comfort
10
Design
10
PROS
 • Lage prijs per km
 • Extra lage instap
 • Accucapaciteit:522 Wh
 • Lage prijs per km
CONS
 • Koppel: 42 Nm
Add your review  |  Read reviews and comments

1 Comment
 1. 5
  Kracht
  100
  Bereik
  100
  Comfort
  100
  Design
  100

  De fiets ziet er mooi uit voor een aangepaste fiets. Hij voelt stabiel, wij veranderden de zadelpen naar niet verend en zetten er een steviger en duurder zadel op. De zadelbuis is schuiner gericht, waardoor je met je voeten dichter bij de grond komt. De prijs is bescheiden. Ik vond bij mijn speurtocht geen beter model.

  + PROS: Makkelijke instap, actieradius, dicht bij de grond, stabiel, door aluminium frame niet zwaar, fraai design.
  - CONS: Het hierboven genoemde zadel en de zadelpen konden steviger, maar dit is eenvoudig aan te passen.
  Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0