Ohwens Elektrische Vouwfiets

€699.001.322,27

Best deal at: amazon.nlamazon.nl
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Ohwens Elektrische Vouwfiets - €699.001.322,27

In eerste instantie doet dit model ons denken aan de FIIDO elektrische fietsen, het model heeft een vergelijkbare opbouw en plaatsing van het logo. Als dit model net zo goed uit de test komt als de modellen van het wat bekendere FIIDO, dan is dit model zeker goed uit de test gekomen. We zijn dan ook benieuwd hoe dit model uit de test komt.

Ontwerp

Bij dit model is de kettingkast gedeeltelijk open. Dit scheelt wat in gewicht, maar het betekent wel dat je de ketting zelf regelmatig moet schoonmaken.

Dit model beschikt over vering. Dit is een prettige eigenschap, zeker als je in Nederlandse binnensteden over klinkerweggetjes rijdt. De vering bij dit model zit in het achterwiel.

Dit model e-vouwfiets is uitgerust met schijfremmen, een veilige manier van remmen. Dit soort remmen zien we tegenwoordig op veel verschillende fietsen, en op alle e-vouwfietsen, zonder uitzondering.

Accu en motor

De Ohwens Elektrische Vouwfiets heeft een Lithium ion (Li-ion) batterij als energiebron. Lithium ion (Li-ion) is samen met Lithium Polymeer (LiPo) de meest gebruikte accu in moderne elektrische fietsen. Lithium accu’s zijn gemiddeld wat duurder dan traditionele accu’s zoals Ni-Mh maar gaan wel veel langer mee. Hierdoor zijn ze veel beter voor het milieu, maar zijn ze ook duurzaam voor uw portemonnee. Naast levensduur hebben deze accu soorten ook vaak een hoger accucapaciteit per kg, en een zeer lage zelfontlading.

Bij deze vouwfiets heeft de accu een capaciteit van 250 Wh, dit is in onze test een gemiddelde score voor een accu.

Bij dit model bevindt de accu zich in in het midden van het frame. De accu is afneembaar en op te laden op een plek die jou het beste uit komt.

De motor van deze e-vouwfiets bevindt zich in het achterwiel. Op deze plek kan de motor vrij krachtig zijn. Bij veel e-vouwfietsen vinden we dan ook de motor op deze plek.

Omdat de accu zich in het midden van het frame bevindt, heb een een zwaartepunt dat in het midden van de fiets ligt. Dit geeft je een wat betere wegligging. We kijken naar de kracht van de motor door te kijken naar de motorkracht, ook wel de koppel genoemd. Deze is voor dit model 36 Nm. Dit model scoort dus goed in vergelijking met andere e-vouwfietsen, want de maximale score die we bij reguliere e-vouwfietsen zien is 40 Nm.

De trapondersteuning waarover dit model beschikt is erg handig. Als je deze hoger instelt, zul je zelf minder hoeven te trappen. De batterij heeft wel iets meer te lijden onder deze stand, maar helpt je wel wat meer. Als je de trapondersteuning wat lager instelt, moet je zelf wat meer trappen. Je kan hierdoor wel wat langer met de accu doorrijden.

Dit model heeft bijzonder kleine wielen. Met 14 inch beschikt dit model over vrij kleine wielen. Veel rijders maken zich in zo’n geval nog wel eens zorgen over de tractie van dit model, maar het model beschikt over dikke, brede, banden die zorgen dat de fiets een goede grip blijft houden.

Bereik

Als je voorzichtig omgaat met de trapondersteuning, dan kun je zo’n 30 km rijden met dit model. In de praktijk zal dit echter wat minder zijn. Dit komt met name door omstandigheden als wegligging en het gewicht van de rijder.

7.3 Total Score

Kracht
8.5
Bereik
5.7
Comfort
7.5
Design
7.5
PROS
  • Motorkracht
  • Vering
CONS
  • Actieradius
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0