Popal E-volution 7.0

- 18%

1,899.00 1,549.00

Add to compare
5.5
Expert ScoreRead review
  • MAX-Bereik: 90 km
  • MIN-Bereik: 70 km
  • Prijs/Bereik: €22 per km
  • Snelheid: 25 km/h
Category:

De Popal E-volution 7.0 is een elektrische fiets van middelmatig sterkte perfect voor het dagelijkse leven in de stad. Zij het naar werk, naar boodschappen of naar school, deze fiets zal je veel helpen en veel ondersteuning en snelheid geven zodat je snel op jouw bestemming kan komen! En natuurlijk, snel weer naar huis als je klaar bent.
De fiets is comfortabel en dit helpt met het doorstaan van de dagelijkse routine waarvoor deze fiets o zo geschikt is. De fiets heeft een middelmatig sterke Bafang voorwielmotor, die niet super sterk is maar je nog steeds veel ondersteuning zal geven op de weg De verlichting is deels aangedreven door een accu en deels door een batterij en kan worden aangezet via de display, dus je hoeft niet irritant voorover te buigen om bij je lampje te komen zoals bij veel andere fietsen!

De E-volution 7.0 komt standaard met een 8 Shimano Nexus naaf en heeft 8 versnellingen. Deze grote hoeveelheid versnellingen is erg voordelig voor bestuurders, omdat het flexibiliteit geeft om verscheidene situaties in het verkeer aan te kunnen en je kunt snel jouw fiets aanpassen aan jouw rijbehoeftes. De versnellingen worden ingesteld op het displayscherm. Ook al is de fiets voornamelijk een stadfiets, de grote hoeveelheid versnellingen kan je bijstaan zelfs buiten de stad als je op lange fietsroutes wil gaan door de natuur. De kettingkast van de E-volution 7.0 is  gesloten en hierdoor heeft het minder onderhoud nodig dan een halfopen of open kettingkast. De E-volution 7.0 weegt in totaal 23 kg (inclusief accu) wat het lichter maakt dan de meeste elektrische fietsen.

Zowel de zadelpen als de voorvork van de E-volution 7.0 zijn geveerd wat helpt met het absorberen van schokken. De achterrem is voorzien van rollerbrakes en de voorrem van V-brakes, om je veel remkracht te geven. De zadelpen en voorvork zijn makkelijk verstelbaar met gereedschap.

Verdere informatie over de accu

De E-volution 7.0 wordt standaard geleverd met een Lithium-ion batterij met een accucapaciteit van 468 Wh. Lithium accu’s zijn altijd beter dan alternatieven omdat ze een hoge accucapaciteit per kg hebben ten opzichte van andere soorten accu’s. Daarnaast hebben Lithium batterijen ook een lage zelfontlading en gaan ze ook veel langer mee!

De accu is niet moeilijk te vinden en zit onder de bagagedrager waar je de accu makkelijk los kan maken en binnen kan opladen. Dit is niet alleen beter omdat het makkelijker op te laden is dan als de accu vast zit in de fiets, maar is ook voordelig omdat een accu beter werkt op kamertemperatuur en hierdoor langer meegaat en sneller oplaadt.

Verdere algemene informatie

De E-volution 7.0 heeft net zoals de rest van de E-volution collectie een borstelloze voorwielmotor.  De koppelkracht van deze motor is geschat rond 35 Nm. Deze waarde zegt wat over de trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht, des te beter de e-bike optrekt en heuvels beklimt. Echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Het is dus een middelmatig krachtige fiets, niet super sterk maar wel goed voor de prijs die je er voor betaald.

Een accu werkt jammer genoeg niet eeuwig dus er is een limiet op hoe ver de E-volution 7.0 kan gaan met ondersteuning. Op de laagste trapondersteuning zou de E-volution 7.0 een actieradius van 90 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de E-volution 7.0 ligt op ongeveer 80 km. Dit is niet compleet exact te bepalen omdat het door voor veel verschillende factoren beïnvloed kan worden.

Het LCD display scherm is makkelijk bedienbaar en veilig en geeft alle relevante en belangrijke informatie over uw fiets weer. Het is gepositioneerd midden op uw stuur en met het display scherm kan je kiezen tussen vijf ondersteuningsstanden. Deze ondersteuningstanden hebben effect op de actieradius en de hoeveelheid steun die je krijgt tijdens het fietsen. Een lage ondersteuning leidt tot verdere actieradius maar je krijgt minder steun tijdens het fietsen. Een hogere trapondersteuning leidt tot minder actieradius maar meer steun tijdens het fietsen.

5.5
Kracht
4.4
Bereik
4.1
Comfort
6.5
Design
7.0
+ Positives:
  • Gemiddelde prijs per km
  • Geschikt voor zowel in als buiten de stad
  • Fraai ontwerp
- Negatives:
  • Prijs
  • Zwakke motor

Specification: Popal E-volution 7.0

Merk

Popal e-bike

Motortechniek

Bafang

Motorpositie

Voor

Versnellingen

8

Trapondersteuning

5

Type naaf

Shimano Nexus 8

Kracht (Nm)

35

Maximale snelheid

25 km/u

Accucapaciteit

468

Gewicht

23 kg

Kettingkast

Gesloten

Voorvering

Geveerd

Zadelvering

Geveerd

Remsysteem

Rollerbrakes, V-brakes

Prijs per bereik

€ 22 per km

Type accu

Lithium-ion

Maximale bereik (km)

90

Gemiddelde bereik (km)

80

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Popal E-volution 7.0”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Popal E-volution 7.0

1,899.00 1,549.00

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0