Popal E-volution 8.1

- 11%

2,199.00 1,949.00

Add to compare
6.9
Expert ScoreRead review
 • MAX-Bereik: 100 km
 • MIN-Bereik: 90 km
 • Prijs/Bereik: €23 per km
 • Snelheid: 25 km/h
Category:

De Popal E-volution 8.1 is een doorontwikkeling van de E-volution 8.0 met een bijzonder model vergeleken met veel van de andere fietsen in de E-volution collectie van Popal en is een krachtige, modern uitziende fiets die goed uitgerust is voor de vele situaties die een fietser zal tegenkomen op hun ritten. Deze fiets zal je veel ondersteuning geven op de weg en zo je dagelijkse ritten veel makkelijker maken. De fiets is zeer comfortabel en dit helpt met de ruige wegen die een fietser misschien kan tegenkomen. De fiets heeft een sterke Bafang Max Drive middenmotor. De fiets is verkrijgbaar in twee kleuren, staal blauw en kasjmier bruin. Tevens heeft de E-volution 8.1 een goed werkende LED-verlichting die er voor zal zorgen dat alle mensen in het verkeer jou kunnen spotten. De verlichting is makkelijk aan te zetten via de display.

De E-volution 8.1 komt standaard met een 8 Shimano Nexus naaf en heeft 8 versnellingen. Deze grote hoeveelheid versnellingen is erg voordelig voor bestuurders, omdat het flexibiliteit geeft om verscheidene situaties in het verkeer aan te kunnen en je kunt snel jouw fiets aanpassen aan jouw rijbehoeftes. De versnellingen worden ingesteld op het displayscherm. Ook al is de fiets voornamelijk een stadfiets, de grote hoeveelheid versnellingen kan je bijstaan zelfs buiten de stad als je op lange fietsroutes wil gaan door de natuur. De kettingkast van de E-volution 8.1 is gesloten en hierdoor heeft het minder onderhoud nodig dan een halfopen of open kettingkast. De E-volution 8.1 weegt in totaal 23 kg (inclusief accu) wat het lichter maakt dan de meeste elektrische fietsen.

Zowel de zadelpen als de voorvork van de E-volution 8.1 zijn geveerd wat helpt met het absorberen van schokken. De remmen zijn voorzien van rollerbrakes om zo veel remkracht te geven, wat gevaar op de weg kan minimaliseren voor jou al bestuurder. De zadelpen en voorvork zijn makkelijk verstelbaar met gereedschap.

Verdere informatie over de accu

De E-volution 8.1 wordt standaard geleverd met een Lithium-ion batterij met een accucapaciteit van 396 Wh. Lithium accu’s zijn altijd beter dan alternatieven omdat ze een hoge accucapaciteit per kg hebben ten opzichte van andere soorten accu’s. Daarnaast hebben Lithium batterijen ook een lage zelfontlading en gaan ze ook veel langer mee!

De accu is niet moeilijk te vinden en zit onder de bagagedrager waar je de accu makkelijk los kan maken en binnen kan opladen. Dit is niet alleen beter omdat het makkelijker op te laden is dan als de accu vast zit in de fiets, maar is ook voordelig omdat een accu beter werkt op kamertemperatuur en hierdoor langer meegaat en sneller oplaadt.

Verdere algemene informatie

De E-volution 8.1 is anders dan de rest van de E-volution collectie omdat het in plaats van een voorwielmotor juist een middenmotor heeft. Middenmotors bevorderen de stabiliteit en potentie om snel van directie te wisselen. De koppelkracht van deze motor is geschat rond 80 Nm. Deze waarde zegt wat over de trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht, des te beter de e-bike optrekt en heuvels beklimt. Echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Het is dus een zeer krachtige fiets die je veel ondersteuning zal geven op de weg.

Een accu werkt jammer genoeg niet eeuwig dus er is een limiet op hoe ver de E-volution 8.1 kan gaan met ondersteuning. Op de laagste trapondersteuning zou de E-volution 8.1 een actieradius van 100 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de E-volution 8.1 ligt op ongeveer 90 km. Dit is niet compleet exact te bepalen omdat het door voor veel verschillende factoren beïnvloed kan worden.

Het LCD display scherm is makkelijk bedienbaar en veilig en geeft alle relevante en belangrijke informatie over uw fiets weer. Het is gepositioneerd midden op uw stuur en met het display scherm kan je kiezen tussen vijf ondersteuningsstanden. Deze ondersteuningstanden hebben effect op de actieradius en de hoeveelheid steun die je krijgt tijdens het fietsen. Een lage ondersteuning leidt tot verdere actieradius maar je krijgt minder steun tijdens het fietsen. Een hogere trapondersteuning leidt tot minder actieradius maar meer steun tijdens het fietsen.

6.9
Kracht
8.5
Bereik
5.2
Comfort
7.0
Design
7.0
+ Positives:
 • Gemiddelde prijs per km
 • Krachtige motor
 • Geschikt voor zowel in als buiten de stad
 • Middenmotor
 • ANWB test winnaar : 8.1 eindcijfer
- Negatives:
 • Prijs

Specification: Popal E-volution 8.1

Merk

Popal e-bike

Motortechniek

Bafang Max Drive

Motorpositie

Midden

Versnellingen

8

Trapondersteuning

5

Type naaf

Shimano Nexus 8

Kracht (Nm)

80

Maximale snelheid

25 km/u

Accucapaciteit

396

Gewicht

23 kg

Kettingkast

Gesloten

Voorvering

Geveerd

Zadelvering

Geveerd

Remsysteem

Rollerbrakes

Prijs per bereik

€ 23 per km

Type accu

Lithium-ion

Maximale bereik (km)

100

Gemiddelde bereik (km)

90

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Popal E-volution 8.1”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Popal E-volution 8.1

2,199.00 1,949.00

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0