Popal E-volution 9.0

- 39%

3,299.00 1,999.00

Add to compare
7.2
Expert ScoreRead review
  • MAX-Bereik: 125 km
  • MIN-Bereik: 85 km
  • Prijs/Bereik: €22 per km
  • Snelheid: 25 km/h
Category:

De Popal E-volution 9.0 is een zeer sterke fiets en een echte topper in zijn klasse. Hij is veilig, solide en rijd soepel. De fiets verschilt met de meeste andere fietsen in de E-volution collectie, zelfs met de fietsen die van uit zichzelf al vreemde eendjes in de bijt zijn. De fiets heeft een stijlvol en strak uiterlijk en is uitermate geschikt voor dagelijks gebruik en zal je voor dit dagelijks gebruik ook zeer veel ondersteuning geven. Zij die comfortabel willen zijn als ze op de weg zitten, hoeven zich niet zorgen te maken als het gaat om de E-volution 9.0. De fiets heeft een comfortabel design en zal je een rechte steun in de rug geven op de weg. De fiets heeft een sterke Shimano Steps middenmotor. De fiets is verkrijgbaar in maar één kleur, mat zwart dus voor de mensen die problemen hebben met kiezen is deze fiets echt geweldig. Tevens heeft de E-volution 9.0 een goed werkende LED-verlichting aangedreven door de accu die je makkelijk kan aanzetten via de display.

De E-volution 9.0 komt standaard met een 8 Shimano Nexus naaf en heeft 8 versnellingen. Deze grote hoeveelheid versnellingen is erg voordelig voor bestuurders, omdat het flexibiliteit geeft om verscheidene situaties in het verkeer aan te kunnen en je kunt snel jouw fiets aanpassen aan jouw rijbehoeftes. De versnellingen worden ingesteld op het displayscherm. Ook al is de fiets voornamelijk een stadfiets, de grote hoeveelheid versnellingen kan je bijstaan zelfs buiten de stad als je op lange fietsroutes wil gaan door de natuur. De kettingkast van de E-volution 9.0 is gesloten en hierdoor heeft het minder onderhoud nodig dan een halfopen of open kettingkast. De E-volution 9.0 weegt in totaal 23 kg (inclusief accu) wat het lichter maakt dan de meeste elektrische fietsen.

Zowel de zadelpen als de voorvork van de E-volution 9.0 zijn geveerd wat helpt met het absorberen van schokken. De remmen zijn voorzien van rollerbrakes op de achterrem en v-brakes op de voorrem om zo de fietser veel remkracht te geven, wat gevaar op de weg kan minimaliseren voor jou al bestuurder. De zadelpen en voorvork zijn makkelijk verstelbaar met gereedschap.

Verdere informatie over de accu

De E-volution 9.0 wordt standaard geleverd met een Lithium-ion batterij met een accucapaciteit van Wh. Lithium accu’s zijn altijd beter dan alternatieven omdat ze een hoge accucapaciteit per kg hebben ten opzichte van andere soorten accu’s. Daarnaast hebben Lithium batterijen ook een lage zelfontlading en gaan ze ook veel langer mee!

De accu is niet moeilijk te vinden en zit onder de bagagedrager waar je de accu makkelijk los kan maken en binnen kan opladen. Dit is niet alleen beter omdat het makkelijker op te laden is dan als de accu vast zit in de fiets, maar is ook voordelig omdat een accu beter werkt op kamertemperatuur en hierdoor langer meegaat en sneller oplaadt.

Verdere algemene informatie

De E-volution 9.0 is anders dan veel fietsen in de E-volution collectie omdat het in plaats van een voorwielmotor juist een middenmotor heeft. Middenmotors bevorderen de stabiliteit en potentie om snel van directie te wisselen.
De koppelkracht van deze motor, de Shimano Steps, is geschat rond 80 Nm. Deze waarde zegt wat over de trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht, des te beter de e-bike optrekt en heuvels beklimt. Echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Het is dus een zeer krachtige fiets die je veel ondersteuning zal geven op de weg.

Een accu werkt jammer genoeg niet eeuwig dus er is een limiet op hoe ver de E-volution 9.0 kan gaan met ondersteuning. De actieradius van de E-volution 9.0 is bepaald door de stand die je gebruikt op de Shimano Steps motor. De fiets heeft 3 standen, in de hoogste stand heb je ondersteuning voor ongeveer 60 km. Op de normale stand, de stand die men waarschijnlijk het meeste zal gebruiken, heb je ondersteuning voor ongeveer 85 km. Op de eco-stand, de laagste stand, heb je ondersteuning tot 125 km. Deze actieradiussen kunnen beïnvloed worden door verschillende factoren dus het is niet altijd compleet precies.

Het LCD display scherm is makkelijk bedienbaar en veilig en geeft alle relevante en belangrijke informatie over uw fiets weer. Het is gepositioneerd midden op uw stuur en met het display scherm kan je kiezen tussen drie ondersteuningsstanden. Deze ondersteuningstanden hebben effect op de actieradius en de hoeveelheid steun die je krijgt tijdens het fietsen. Een lage ondersteuning leidt tot verdere actieradius maar je krijgt minder steun tijdens het fietsen. Een hogere trapondersteuning leidt tot minder actieradius maar meer steun tijdens het fietsen.

7.2
Kracht
8.6
Bereik
6.3
Comfort
7.0
Design
7.0
+ Positives:
  • Krachtige motor
  • Geschikt voor zowel in als buiten de stad
  • Middenmotor
- Negatives:
  • Prijs

Specification: Popal E-volution 9.0

Merk

Popal e-bike

Motortechniek

Shimano Steps

Motorpositie

Midden

Versnellingen

8

Trapondersteuning

3

Type naaf

Shimano Nexus 8

Kracht (Nm)

80

Maximale snelheid

25 km/u

Accucapaciteit

417

Gewicht

23 kg

Kettingkast

Gesloten

Voorvering

Geveerd

Zadelvering

Geveerd

Remsysteem

Rollerbrakes, V-brakes

Prijs per bereik

€ 22 per km

Type accu

Lithium-ion

Maximale bereik (km)

125

Gemiddelde bereik (km)

85

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Popal E-volution 9.0”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Popal E-volution 9.0

3,299.00 1,999.00

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0