Postbike Fold elektrische vouwfiets review

Postbike Fold elektrische vouwfiets review

Postbike is een exclusief fietsmerk dat sinds 2009 bekend staat om oersterke constructie die goed geschikt is tegen alle soorten weersomstandigheden. Met de elektrische vouwfiets die zij hebben uitgebracht is dit niet anders. Daarom is deze fiets de nummer #1 als het aankomt op elektrische vouwfietsen en in deze review wordt duidelijk gemaakt waarom. De plus- en minpunten van de fiets worden besproken, zodat jij uiteindelijk een weloverwogen keuze kan maken over welke elektrische vouwfiets het beste geschikt is voor jou.

In het kort

De Postbike vouwfiets is zonder twijfel de meest luxe, innovatieve en comfortabele elektrische vouwfiets op de markt. Deze fiets biedt het comfort van een stadsfiets in de vorm van een vouwfiets en er zijn zo veel extra eigenschappen waar de fiets over beschikt. Ten eerste is de vouwfiets voorzien van anti lek banden
Daarnaast heeft de bike ook een USB-aansluiting waarmee jij je telefoon kan opladen en er kan ook een GPS op aangesloten worden. De ingebouwde vrijloop fiets zorgt ervoor dat zelfs wanneer de accu leeg is, jij nog steeds zonder moeite kan doorfietsen. Meestal wordt het fietsen dan zwaarder, maar dat is bij de Postbike dus niet het geval. Door het 6 versnellingen systeem is fietsen met een beetje tegenwind geen probleem; de fiets kan hierdoor namelijk aangepast worden aan verschillende situaties. En tot slot is de fiets een echt lichtgewicht (17,1 kg) en dus makkelijk op te tillen.

Motor & Accu

De Postbike heeft een Bafang achterwielmotor met 3 ondersteuningsstanden. Het vermogen is zo ongeveer 40Nm. Dat betekent dat wanneer de accu leeg is, het trappen niet zwaarder wordt. Een normale fiets wordt ook aangedreven vanuit het achterwiel. Daardoor is het logisch dat de ondersteuning natuurlijker aanvoelt dan bij een voorwielmotor. Met een achterwielmotor is het wel lastiger om heuvels op te rijden, maar daar is de Postbike Fold ook niet voor ontworpen. Hieronder worden de voor- en nadelen van een achterwielmotor nog even tegen elkaar afgewogen:

Voordeel
 • Geeft een natuurlijke rijbeleving
 • Motor maakt bijna geen geluid
 • Lagere aankoopprijs
Nadeel
 • Meer gewicht aan achterwiel
 • Vanwege technisch principe meer onderhoud nodig

De fiets heeft een Lithium-ion accu. Dit is de beste soort accu die een e-bike kan hebben. Hiervoor zijn een paar redenen:
Ten eerste hebben ze een percentage van 90%
Ten tweede gaan de accu’s langer mee en kunnen ze meer stroom (voor hun gewicht) genereren dan andere soorten accu’s
Als laatste is de accu milieuvriendelijker

De actieradius van de fiets is de afstand die de e-bike kan afleggen, voordat de accu of batterij weer opgeladen moet worden. Bij de Postbike Fold is dat ongeveer 65 km. Dit lijkt weinig in vergelijking met normale elektrische fietsen, maar een vouwfiets is daarbij ook bedoeld voor korte afstanden van bijvoorbeeld het treinstation naar bestemming en andersom. Bij normale e-bikes wordt verwacht dat er langere afstanden worden verlegd dan met een vouwfiets.

Waarom je de Postbike Fold wel zou moeten kopen

Laten we het als eerste hebben over de redenen waarom jij de Postbike Fold zou moeten kopen. Ten eerste is de vouwfiets door de elektrische fietsentest beoordeeld op ondersteuning, actieradius, comfort en prijs/kwaliteit verhouding en kreeg gemiddeld een 7,4 als eindcijfer. Dit is een prima score! De test geeft vooral een hoge score aan fietsondersteuning en prijs/kwaliteitverhouding van de vouwfiets. Als jij een vouwfiets zoekt met extreme luxe dan is dit een goede keuze voor jou! Daarnaast fiets de fiets ook zonder ondersteuning prettig en licht.
Kortom:

 • Winnaar beste elektrische vouwfiets
 • Scoort hoog op comfort en kwaliteit
 • Trapt zonder ondersteuning ook licht
 • Veel extra eigenschappen zoals een USB-aansluiting

Waarom je de Postbike Fold niet zou moeten kopen

We gaan er niet omheen draaien: De Postbike Fold is een dure vouwfiets. De bike is niet geschikt voor fietsers op een budget. Daarnaast is zo’n uitgebreid model niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen geven de voorkeur aan een simpel of goedkoper model. Als jij opzoek bent naar een goedkoper model is het handig om een kijkje te nemen naar de Cross E-Folding CR101. Dit is namelijk een simpel model voor een schappelijke prijs. Hoewel de Postbike veel eigenschappen heeft, is er geen voorvorkvering of zadelvering.
Kortom:

 • Hoge prijs
 • Geen voorvorkvering, zadelvering of kilometerteller

TIP: mocht je de fiets op het station willen zetten, vergeet er dan geen slot bij te kopen. Dure modellen zoals deze worden vaak meegenomen wanneer ze niet op een slot staan.

Samengevat

Beste vouwfiets elektrisch
vanaf: €1189,-

 • Oersterke constructie
 • Anti lek banden
 • Lichtgewicht
 • USB-aansluiting
Reviews
De Postbike Fold is een echte winnaar als jij naar een stevige, stijlvolle en luxe elektrische vouwfiets opzoek bent met veel extra eigenschappen. De prijs is het zeker waard, maar voor een vouwfietsers op budget; neem een kijkje naar de Cross E-Folding CR101.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *