Pro-User Diamant

279.00

Add to compare
7.6
Expert ScoreRead review

Type stekker: 13 & 7 polig
Laadvermogen: 60 kg
Gewicht : 18 kg

Category:

Een betrouwbare fietsendrager die al aardig wat jaren success heeft gehad in de markt. Pro-User bracht de Diamant voor het eerst in 2012 uit. Sindsdien heeft de Diamant niet 1, niet 2, en zelfs niet 3 maar wel 4 jaar achter elkaar beoordeeld als beste koop door de Consumentenbond! Kortom je kunt lastig mis gaan met deze aankoop.

Montage

De montage van de Pro-User Diamant is lastiger dan het had moeten zijn. Er zijn veel vlinderbouten die los geleverd worden bij de fietsendrager. Het is niet lastig om er een kwijt te raken tijdens de klus zelf. De klus zelf is te doen, alhoewel het vaak een of twee keer proberen is voor je hem ook daadwerkelijk goed heb geinstalleert. De gebruiksaanwijzingen zijn wat dat betreft toch aan de magere kant.

Eenmaal goed gemonteerd is het een heel stabiele fietsendrager en zitten fietsen ook goed vast! Merk je dat de drager nog niet helemaal goed vast zit of dat die nog een beetje wankelt na montage? Kans is groot dat je een fout hebt gemaakt. Pro-User Diamant fietsendrager weegt zelf 18 kg, hierdoor is het niet de lichtste fietsendrager maar hij hoort zeker wel tot de “zwaardere” klasse. De drager zelf kan gewoon opgevouwen worden indien je hem in de kofferbak wil doen, maar eist vanwege zijn gewicht toch wel wat extra inzet.

Constructie

Deze fietsendrager kan maximaal belast worden tot wel 60 kg ( twee fietsen van 30 kg). Hierdoor is de drager geschikt voor stadsfietsen, kinderfietsen, racefietsen en mountainbikes maar natuurlijk ook elektrische fietsen. De fietsendrager wordt geleverde met zowel een 7 als een 13 polige aansluiting en is dus geschikt voor alle soorten auto’s. De fietsendrager wordt niet bijgeleverd met een rijgoot maar die is wel apart te bestellen als accessoire. Een die wij sterk aanraden als je een zware e-bike hebt.

Conclusie

Bij een correcte installatie is de Pro-User Diamant een geweldige fietsendrager voor een aangename prijs. Het is ook het enige vlak waar echt commentaar op gemaakt kan worden, naast dat het toch wel een zware fietsendrager blijft. Mede door zijn goede prestatie over de jaren heen is het ook niet gek dat de Diamant in onze top 5 fietsendragers verschijnt.

7.6
Monteren
6.5
Fiets vastzetten
9.0
Constructie
7.0
Gebruiksaanwijzing
8.0
+ Positives:
  • Al jaren goed gepresteert
  • Goedkoop
  • Zowel 7 & 13 polig
- Negatives:
  • Montage
  • Zwaar

Specification: Pro-User Diamant

Gewicht

18 kg

Voorgemonteerd

Ja

Aantal fietsen

2

Geschikt voor

Elektrische fietsen, Stadsfietsen, Racefietsen, Mountainbikes, Kinderfietsen

Inclusief oprijgoot

nee

Type stekker

13 & 7 polig

Opvouwbaar

Ja

Framematen

0-80 mm

Maximale laadvermogen

60 kg

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Pro-User Diamant”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste Elektrische fiets 2019 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0