PYXZQW vouwfiets

Best deal at: amazon.nlamazon.nl
Naar de laagste prijs

Sommige fietsen in onze test kosten bijzonder veel, en dit maakt ons benieuwd naar wat deze modellen kunnen presteren. Dit model van PYXZQW is een model met een apart ontwerp dat direct in het oog springt. Sommige mensen zullen dit ontwerp interessant vinden, maar we kunnen ons ook goed voorstellen dat dit ontwerp je wat afschrikt. Het ziet er namelijk nogal futuristisch uit.

Ontwerp

Dit model beschikt over één versnelling met een simpele boost modus van 25 kilometer per uur. Dit is een wat matige specificatie voor een model dat zo veel moet kosten als dit apparaat. Het apparaat is ook wat aan de zware kant, met 22 kg.

Dit model beschikt over vering, die je rit comfortabeler zou kunnen maken. Dit is vooral prettig als je over klinkerweggetjes zult gaan rijden of bospaadjes.
Daarnaast beschikt dit model over schijfremmen. Deze helpen je een veilige en krachtige rem ervaring te geven.

Accu en motor

De PYXZQW vouwfiets heeft een Lithium ion (Li-ion) batterij als energiebron. Lithium ion (Li-ion) is samen met Lithium Polymeer (LiPo) de meest gebruikte accu in moderne elektrische fietsen. Lithium accu’s zijn gemiddeld wat duurder dan traditionele accu’s zoals Ni-Mh maar gaan wel veel langer mee. Hierdoor zijn ze veel beter voor het milieu, maar zijn ze ook duurzaam voor uw portemonnee. Naast levensduur hebben deze accu soorten ook vaak een hoger accucapaciteit per kg, en een zeer lage zelfontlading.

Deze e-vouwfiets heeft een accucapaciteit van 250 Wh, dit is een gemiddelde accucapaciteit in onze test.

De accu is afneembaar, dus je kan de accu op je gemak opladen op een plek die jou goed uitkomt.

De motor van dit model bevindt zich in het achterwiel. Dit is een prima positie voor deze redelijk krachtige motor.

De accu bevindt zich op het frame onder het zadel. Deze positie zorgt er voor voor dat de fiets wat meer in balans is. Ook testen we de koppel (motorkracht) in onze test. Dit model heeft een prima motorkracht, met zo’n 36 Nm. Qua motor kracht bevindt dit model zich dus in het hoogste segment.

Bereik

Als je de boost modus van dit model niet gebruikt, dan kun je met de PYXZQW elektrische vouwfiets zo’n 30 km ver rijden. In de praktijk zal dit minder zijn, want er spelen ook nog een hoop ander factoren een rol. Denk hierbij aan het lichaamsgewicht van de berijder, de wind, de wegligging, en de temperatuur. De actieradius is niet bijzonder groot, zeker voor een model in deze prijsklasse.

6.1 Total Score

Kracht
3.6
Bereik
5.7
Comfort
7.5
Design
7.5
PROS
  • Boost modus
  • Schijfremmen
CONS
  • Actieradius
  • Zwaar
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0