Riese & Müller Cruiser Urban

3,469.00

Add to compare
6.1
Expert ScoreRead review
  • MAX-Bereik: 110 km
  • MIN-Bereik: 80 km
  • Prijs/Bereik: €32 per km
  • Snelheid: 25 km/h

De Riese & Müller Cruiser Urban is een zeer dure fiets van het bekende dure maar kwalitatief sterke merk Riese & Müller. Het is een fiets die ideaal is voor stadsgebruik en stadsafstanden – daarom heet het ook de Cruiser Urban. Door een lekker comfortabel en modern design zit je altijd lekker maar val je ook altijd op. Met een accu met een zeer hoge accucapaciteit kom jij overal waar jij heen wil met ondersteuning aan. Het is een geweldige fiets voor woon-werkverkeer! De fiets is vrij comfortabel door de vering van beide zadel en voorvork wat voordelig is voor het absorberen van schokken. De fiets heeft een goed functionerende LED-verlichting wat je veel veiligheid zal bieden op de weg.

De Cruiser Urban komt standaard met een 8 Shimano nexus naaf met 8 versnellingen. Dit is een goede hoeveelheid versnellingen die je veel veelzijdigheid zal geven qua ondersteuning tijdens het fietsen. De versnellingen worden ingesteld op het displayscherm. De fiets is zeker weten een stadsfiets maar de grote hoeveelheid versnellingen zal je veel hulp bieden zelfs buiten de stad. De kettingkast van de Cruiser Urban is gesloten en hierdoor heeft het minder onderhoud nodig dan een halfopen of open kettingkast. De Cruiser Urban weegt in totaal 24.9 kg (inclusief accu).

Beide het zadel en de voorvork van de Cruiser Urban zijn geveerd. Vering helpt met het absorberen van schokken en kan dus ritten op de fiets comfortabeler maken – vooral wanneer een weg net wat ruiger is. De remmen zijn voorzien van hydraulische velgremmen om zo veel remkracht te geven, wat gevaar op de weg kan minimaliseren voor jou als bestuurder. De zadelpen en voorvork zijn makkelijk verstelbaar met gereedschap.

Verdere informatie over de accu

De Cruiser Urban wordt standaard geleverd met een Lithium-ion batterij met een hoge accucapaciteit van 500 Wh. Lithium accu’s zijn altijd beter dan alternatieven omdat ze een hoge accucapaciteit per kg hebben ten opzichte van andere soorten accu’s. Daarnaast hebben Lithium batterijen ook een lage zelfontlading en gaan ze ook veel langer mee!

De accu is niet moeilijk te vinden en zit onder de bagagedrager waar je de accu makkelijk los kan maken en binnen kan opladen. Dit is niet alleen beter omdat het makkelijker op te laden is dan als de accu vast zit in de fiets, maar is ook voordelig omdat een accu beter werkt op kamertemperatuur en hierdoor langer meegaat en sneller oplaadt.

Verdere algemene informatie

De Cruiser Urban is een fiets met een middelmatig krachtige middenmotor. De koppelkracht van deze Bosch Active Line Plus 3 motor is geschat rond 40 Nm. Deze waarde zegt wat over de trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht, des te beter de e-bike optrekt en heuvels beklimt. Echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Het is dus een fiets met een gemiddeld sterke motor die je nog steeds veel ondersteuning zal geven.

Deze accu geeft niet eeuwig ondersteuning, hoe leuk dat ook zou zijn, en er is dus een limiet op hoe ver de fiets kan; de actieradius is de hoeveelheid km die een fiets kan afleggen voordat de fiets ondersteuning verliest. Op de laagste trapondersteuning zou de Cruiser Urban een actieradius van 110 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Cruiser Urban ligt op ongeveer 80 km. Deze actieradius is niet compleet exact te bepalen omdat het door veel verschillende factoren beïnvloedt kan worden.

Het LCD display scherm is makkelijk bedienbaar en veilig en geeft alle relevante en belangrijke informatie over uw fiets weer. Het is gepositioneerd naast uw handvat en met het display scherm kan je ook de verlichting van de fiets aan zetten!

6.1
Kracht
5.0
Bereik
5.2
Comfort
6.5
Design
7.5
+ Positives:
  • Mooi design
  • Hydraulische velgremmen
  • Middenmotor
- Negatives:
  • Lage actieradius voor de prijs
  • 40 Nm Motor

Specification: Riese & Müller Cruiser Urban

Merk

RIese & Müller

Motortechniek

Bosch Active Line Plus 3

Motorpositie

Midden

Type naaf

8 Shimano Nexus

Versnellingen

8

Trapondersteuning

Niet bekend

Kracht (Nm)

40

Maximale snelheid

25 km/u

Accucapaciteit

500

Gewicht

24.9 kg

Kettingkast

Gesloten

Voorvering

Geveerd

Zadelvering

Geveerd

Remsysteem

Hydraulische velgremmen

Prijs per bereik

€ 32 per km

Type accu

Lithium-ion

Maximale bereik (km)

110

Gemiddelde bereik (km)

80

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Riese & Müller Cruiser Urban”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Riese & Müller Cruiser Urban
Riese & Müller Cruiser Urban
Beste Elektrische fiets 2019 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0