Riese &Müller Nevo Vario

€3.899,00

Best deal at: internet-bikes.cominternet-bikes.com
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Riese &Müller Nevo Vario - €3.899,00
Price history
×
Price history for Riese &Müller Nevo Vario
Latest updates:
 • €2.199,00 - 11 juli 2024
 • €3.899,00 - 4 juli 2024
 • €1.149,00 - 19 juni 2024
 • €2.099,00 - 19 juni 2024
 • €1.349,00 - 19 juni 2024
 • €1.599,00 - 18 juni 2024
 • €2.000,00 - 16 juni 2024
Since: 16 juni 2024
 • Highest Price: €3.899,00 - 4 juli 2024
 • Lowest Price: €1.149,00 - 19 juni 2024

De Nevo Vario is een zeer dure fiets van het merk Riese & Müller. Het is een fiets die gespecialiseerd is in het rijden van lange afstanden en langdurige fietstochten door het hele land heen. Het is dus niet per se een stadsfiets zoals veel andere fietsen op deze website. Het comfortabele, strakke en motor-verhullende design zorgt er voor dat je overal veilig en rustig aankomt zonder al te veel problemen. En met de sterke accu en motor van deze fiets kom jij nooit te kort! De fiets is verkrijgbaar in beide rood en in blauw, dus kies zorgvuldig voordat je je aankoop maakt zodat je het beste kan krijgen uit je fiets! De fiets is vrij comfortabel door de vering van beide zadel en voorvork wat voordelig is voor het absorberen van schokken. De fiets heeft een goed functionerende LED-verlichting wat je veel veiligheid zal bieden op de weg en zeker op wegen waar ’s avonds geen lantaarns staan is het een geweldig goed voordeel. Deze verlichting kan je aanzetten op je display.

De Nevo Vario komt met een speciale type naaf: de Enviolo 380 Manual. Dit is niet een standaard versnelling zoals je vaak ziet bij andere fietsen waarbij het trapsgewijs werkt maar werkt een beetje zoals een knop bij een douche of een kraan. Als je de knop een kant op draait komt er steeds meer water uit. Hetzelfde principe geld bij de Nevo Vario maar dan in plaats van geleidelijk meer water te krijgen pas je geleidelijk je versnelling aan. Dit is een soepele manier van versnellingen aanpassen en kan de schokken die veel mensen ervaren als ze op een trapsgewijze manier een versnelling aanpassen verhelpen. Met schokken bedoel ik het kleine moment wanneer je een (trapsgewijze) versnelling verandert en de fiets en jij even moeten wennen aan de nieuwe versnelling. De fiets heeft een totaal gewicht van 27.2 kg.traploze versnellingen.

Beide het zadel en de voorvork van de Nevo Vario zijn geveerd. Vering helpt met het absorberen van schokken en kan dus ritten op de fiets comfortabeler maken – vooral wanneer een weg net wat ruiger is. De remmen zijn voorzien van hydraulische schijfremmen om zo veel remkracht te geven, wat gevaar op de weg kan minimaliseren voor jou als bestuurder. De zadelpen en voorvork zijn makkelijk verstelbaar met gereedschap.

Verdere informatie over de accu

De Nevo Vario wordt standaard geleverd met een Lithium-ion batterij met een hoge accucapaciteit van 500 Wh. Lithium accu’s zijn altijd beter dan alternatieven omdat ze een hoge accucapaciteit per kg hebben ten opzichte van andere soorten accu’s. Daarnaast hebben Lithium batterijen ook een lage zelfontlading en gaan ze ook veel langer mee!

De accu is niet moeilijk te vinden en zit onder de bagagedrager waar je de accu makkelijk los kan maken en binnen kan opladen. Dit is niet alleen beter omdat het makkelijker op te laden is dan als de accu vast zit in de fiets, maar is ook voordelig omdat een accu beter werkt op kamertemperatuur en hierdoor langer meegaat en sneller oplaadt.

Verdere algemene informatie

De Nevo Vario is een fiets met een krachtige middenmotor. De koppelkracht van deze Bosch Performance Line Speed motor is geschat rond 60 Nm. Deze waarde zegt wat over de trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht, des te beter de fiets optrekt en heuvels beklimt. Echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Het is dus een fiets met een sterke motor die je veel ondersteuning zal geven.

Deze accu geeft niet eeuwig ondersteuning, hoe leuk dat ook zou zijn, en er is dus een limiet op hoe ver de fiets kan; de actieradius is de hoeveelheid km die een fiets kan afleggen voordat de fiets ondersteuning verliest. Op de laagste trapondersteuning zou de Nevo Vario een actieradius van 110 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Nevo Vario ligt op ongeveer 80 km. Deze actieradius is niet compleet exact te bepalen omdat het door voor veel verschillende factoren beïnvloedt kan worden.

Het LCD display scherm is makkelijk bedienbaar en veilig en geeft alle relevante en belangrijke informatie over uw fiets weer. Het is gepositioneerd naast uw handvat en met het display scherm kan je kiezen tussen 4 ondersteuningsstanden. Deze ondersteuningstanden hebben effect op de actieradius en de hoeveelheid steun die je krijgt tijdens het fietsen. Een lage ondersteuning leidt tot verdere actieradius maar je krijgt minder steun tijdens het fietsen. Een hogere trapondersteuning leidt tot minder actieradius maar meer steun tijdens het fietsen.

6.1 Total Score

Kracht
5.0
Bereik
5.2
Comfort
6.5
Design
7.5
PROS
 • Traploos
 • Krachtige middenmotor - 60 Nm
 • Hydraulische schijfremmen
CONS
 • Hoge prijs voor actieradius
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0