Riese & Müller Supercharger GT Touring

€5.519,00

Best deal at: internet-bikes.cominternet-bikes.com
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Riese & Müller Supercharger GT Touring - €5.519,00

Ben je op zoek naar een speed pedelec met een robuuste uitstraling van een merk dat zich heeft gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige speed pedelecs? Lees dan hier onze review over de Riese & Müller Supercharger GT Touring.

De Riese & Müller Supercharger GT Touring

Deze speed pedelec draagt de naam ‘touring’ met zich mee. Dit schept wat verwachtingen over de kwaliteit van de speed pedelec. Wie tourt, legt normaalgesproken wat langere afstanden op een dag af. Laten we kijken of deze speed pedelec zijn naam eer aandoet.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd in drie onderdelen: design, accuprestaties en motorprestaties. Onder design verstaan we hier het geheel van gebruikte onderdelen en de verhouding daarvan tot prestatie en comfort. Voor een speed pedelec zijn alle drie deze onderdelen volgens ons even belangrijk, en wegen dus even zwaar in onze test.

Design

9.0/10 –
Waar men als eerste op let bij het uiterlijk van een speed pedelec is over het algemeen of de accu en de motor mooi zijn weggewerkt. Door het design van deze speed pedelec zie je bijna niet dat het een speed pedelec is, maar gewoon een robuuste fiets.
Door het gebruik van materiaal en kleur ziet de fiets er stijlvol uit. De fiets is beschikbaar in helder blauw en in metallic zilver.
De speed pedelec weegt 29 kilo. Dat is één van de zwaarste speed pedelecs in onze test.
Dit hoeft echter geen nadeel te zijn, we zien vaker in het ontwerp van fietsen en fietsaccessoires dat er om gewicht te besparen concessies worden gedaan in het ontwerp, dat lijkt hier zeker niet het geval.
Alle gebruikte onderdelen op de fiets zijn van hoge kwaliteit. Verschillende onderdelen zijn naar naar persoonlijke voorkeur in te vullen: bijvoorbeeld de display is eenvoudig te upgraden naar een ander model.
Door de hydraulische schijfremmen is remmen bij welke snelheid en in welk weertype dan ook altijd goed te doen.
De fiets beschikt over 11 versnellingen, meer dan voldoende – zeker in Nederland.

Accuprestaties

9.0/10 –
Die fiets beschikt over twee accu’s van 500Wh, los van elkaar te gebruiken. Dat is afhankelijk van hoe je de accu’s inzet een gemiddelde of erg goede prestatie in onze test. Om deze accu op te laden is tussen de 7 en 14 uur nodig.

Motorprestaties

8.7/10 –
De motor van deze fiets kan dus worden aangedreven door maar liefst twee batterijen. Dit vergroot de mogelijkheden, maar hierdoor kan de motor ook veel te verduren krijgen. De motor bevindt zich in het midden van de fiets, bij de trapas. Goed voor de balans. In combinatie met de eerder genoemde batterijen kan deze fiets wel tot 300 kilometer bereik halen, afhankelijk van het soort gebruik. Erg indrukwekkend.
Specificaties via r-m.de:

 • 29 kg
 • 11 versnellingen
 • 500 Wh accucapaciteit (x2)

Onze ervaring:

 • Design: 9.0/10
 • Accuprestaties: 9.0/10
 • Motorprestaties: 8.7/10

Ons eindoordeel

8.9/10 –
In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De Riese & Müller Supercharger GT Touring is een hoog geprijsde speed pedelec in onze test. Je krijgt voor dat geld een erg goed product. Met een groot bereik doet deze fiets zijn naam eer aan. Ben je op zoek naar een speed pedelec voor lange dagen in het zadel, overweeg deze fiets dan als deze binnen je budget past.

8.9 Total Score

Design
9.0
Accuprestaties
9.0
Motorprestaties
8.7
PROS
 • Groot bereik
 • Stijlvolle afwerking
CONS
 • Erg prijzig
 • Zwaar
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0