Rih Omega

2,699.00

Add to compare
6.1
Expert ScoreRead review
  • MAX-Bereik: 150 km
  • MIN-Bereik: 80 km
  • Prijs/Bereik: €18 per km
  • Snelheid: 25 km/h
Category:

De Rih Omega is een krachtige en goed uitziende fiets – zeker niet een omega onder de fietsen! De fiets heeft een paar sterke componenten zoals de hoge actieradius en accucapaciteit en een voorwielmotor met een sterk vermogen. De fiets heeft de tinten zwart en wit, vooral het mainframe is zwart en richting het stuur wordt het witter. De fiets is vrij comfortabel door de vering van beide zalen en voorvork en er is een versie van de fiets met een lagere instap wat het makkelijker maakt voor mensen die problemen hebben met opstappen. De fiets heeft een goed functionerende LED-verlichting wat je veel veiligheid zal bieden op de weg.

De Omega komt standaard met een 8 Shimano Nexus naaf en heeft 8 versnellingen. Dit is een goede hoeveelheid versnellingen die je veel veelzijdigheid zal geven qua ondersteuning tijdens het fietsen. De versnellingen worden ingesteld op het displayscherm. De fiets is zeker weten een stadsfiets maar de grote hoeveelheid versnellingen zal je veel hulp bieden zelfs buiten de stad. De kettingkast van de Omega is gesloten en hierdoor heeft het minder onderhoud nodig dan een halfopen of open kettingkast. De Omega weegt in totaal 24.7 kg (inclusief accu).

Beide het zadel en de voorvork van de Omega zijn geveerd wat helpt met het absorberen van schokken en dus ritten op de fiets comfortabeler kan maken – vooral wanneer een weg net wat ruiger is. De remmen zijn voorzien hydraulische velgremmen om zo veel remkracht te geven, wat gevaar op de weg kan minimaliseren voor jou als bestuurder. De zadelpen en voorvork zijn makkelijk verstelbaar met gereedschap.

Verdere informatie over de accu

De Omega wordt standaard geleverd met een Lithium-ion batterij met een hoge accucapaciteit van 500 Wh. Lithium accu’s zijn altijd beter dan alternatieven omdat ze een hoge accucapaciteit per kg hebben ten opzichte van andere soorten accu’s. Daarnaast hebben Lithium batterijen ook een lage zelfontlading en gaan ze ook veel langer mee!

De accu is niet moeilijk te vinden en zit onder de bagagedrager waar je de accu makkelijk los kan maken en binnen kan opladen. Dit is niet alleen beter omdat het makkelijker op te laden is dan als de accu vast zit in de fiets, maar is ook voordelig omdat een accu beter werkt op kamertemperatuur en hierdoor langer meegaat en sneller oplaadt.

Verdere algemene informatie

De Omega is een fiets met een vrij middelmatige borstelloze voorwielmotor. De koppelkracht van deze motor is geschat rond 35 Nm. Deze waarde zegt wat over de trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht, des te beter de e-bike optrekt en heuvels beklimt. Echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Het is dus een fiets met een middelmatig sterke motor die je redelijk veel ondersteuning zal geven. Het is wel in de hogere regionen qua vermogen als het gaat om voorwielmotoren. Voorwielmotoren gaan vrijwel nooit hoger dan 40 Nm.

Een wolf rent niet eeuwig door en deze accu geeft ook niet eeuwig ondersteuning, hoe leuk dat ook zou zijn, en er is dus een limiet op hoe ver de fiets kan; de actieradius is de hoeveelheid km die een fiets kan afleggen voordat de fiets ondersteuning verliest. Op de laagste trapondersteuning zou de Omega een actieradius van 150 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Omega ligt op ongeveer 80 km. Deze actieradius is niet compleet exact te bepalen omdat het door voor veel verschillende factoren beïnvloedt kan worden.

Het LCD display scherm is makkelijk bedienbaar en veilig en geeft alle relevante en belangrijke informatie over uw fiets weer. Het is gepositioneerd naast uw handvat en met het display scherm kan je kiezen tussen 3 ondersteuningsstanden. Deze ondersteuningstanden hebben effect op de actieradius en de hoeveelheid steun die je krijgt tijdens het fietsen. Een lage ondersteuning leidt tot verdere actieradius maar je krijgt minder steun tijdens het fietsen. Een hogere trapondersteuning leidt tot minder actieradius maar meer steun tijdens het fietsen.

6.1
Kracht
3.9
Bereik
7.4
Comfort
6.5
Design
6.5
+ Positives:
  • Gemiddelde prijs per km
  • Geschikt voor zowel in als buiten de stad
  • Fraai ontwerp
- Negatives:
  • Minder geschikt als toerfiets
  • Fiets is weinig verkrijgbaar online.

Specification: Rih Omega

Merk

Rih

Motortechniek

Niet bekend

Motorpositie

Voor

Type naaf

Shimano Nexus 8

Versnellingen

8

Trapondersteuning

3

Kracht (Nm)

35

Maximale snelheid

25 km/u

Accucapaciteit

500

Gewicht

24.7 kg

Kettingkast

Gesloten

Voorvering

Geveerd

Zadelvering

Geveerd

Remsysteem

Hydraulische velgremmen

Prijs per bereik

€ 18 per km

Type accu

Lithium-ion

Maximale bereik (km)

150

Gemiddelde bereik (km)

80

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Rih Omega”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste Elektrische fiets 2019 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0