Rockrider ST500 MTB

€34,99

Best deal at: decathlon.nlDecathlon NL
Naar de laagste prijs

Omdat er op veel verschillende manieren van de fietssport genoten kan worden, hebben we ook verschillende soorten shorts in de tests meegenomen. Naar de bibshorts voor wielrennen en wat lossere shorts voor toerfietsen en fietsen in de vrije tijd, doen er ook een hoop mensen aan mountainbiken. Daarom hebben we van Decathlon zowel een vrouwen- als een heren mountainbike short meegenomen in onze test.

De Rockrider ST500 MTB Heren

Decathlon staat over het algemeen bekend om zijn uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Het is confectiemerk, maar dat hoeft niet te betekenen dat je bij Decathlon aan kwaliteit inboet. We zijn dan ook zeer benieuwd naar dit heren MTB short zonder bretels.

Ons oordeel

In de beoordeling van fietsbroeken letten we op een aantal elementen. We kijken naar het comfort en het design. Samen komen we hiermee tot een score. In onze beoordelingen nemen we in alle gevallen de prijs/kwaliteitverhouding mee.

Design

7.0/10 –
Gezien zijn prijsklasse beschiktk dit short over vrij veel technische eigenschappen die rijden met de mountainbike prettiger zullen maken. Allereerst is de gebruikte stof schuurbestendig. Dit is prettig, omdat je zo geen kans hebt op krassen door doornen en struiken. Ook beschikt dit model over een aantal handige zakken om je spullen in mee te kunnen nemen, zonder dat de kans bestaat dat deze uit je zak vallen. De gebruikte stof is elastisch, zodat je veel bewegingsvrijheid hebt. Het uiterlijkt van dit short is zoals we deze graag zien: neutraal en zwart, eenvoudig te combineren met de rest van je fietskleding.

Comfort

7.0/10 –
Niet alle shorts in deze prijsklasse zijn even comfortabel, maar door de bovengenoemde technische eigenschappen zorgen er voor dat dit short vrij comfortabel is. Daar komt ook nog eens bij dat Decathlon er voor gekozen heeft om bij dit short een schuim zeem in te bouwen. Dit is geschikt voor kortere ritjes, of als je relatief veel op beweegt op de fiets – dit zal op de MTB zo zijn. Voor langere ritten adviseren we te kijken naar een beter zeem.

Specificaties via decathlon.nl:

  • Schuurbestendige stof
  • Zakken

Onze ervaring:

  • Design: 7.0/10
  • Comfort: 7.0/10

Ons eindoordeel

7.0/10 –
Van een short in deze prijsklasse mag je niet al te veel verwachten, maar dit short van Decathlon’s mountainbike lijn Rcckrider heeft ons verbaasd. Voor een lage prijs krijg je een short met een hoop technische eigenschappen om je MTB rit comfortabel te maken. Uiteraard zijn er betere mountainbike short op de markt, met hogere kwaliteit pads en stof, maar voor deze prijs is dit een uitstekende keuze. Ben je van plan korte ritjes te gaan maken met de mountainbike? Dan kan dit short zomaar geschikt zijn als (reserve) short. Daarnaast passen Decathlon producten vrijwel altijd zoals geadverteerd. Als één product van Decathlon je goed past, zullen andere producten in die maat je ook goed passen.

7 Total Score

Design
7.0
Comfort
7.0
PROS
  • Prijs/kwaliteit
  • Technische eigenschappen
CONS
  • Niet het beste pad
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0