Sachsenrad R6

849.00

Add to compare
7.6
Expert ScoreRead review
  • MAX-Bereik: 110 km
  • MIN-Bereik: 70 km
  • Prijs/Bereik: €12 per km
  • Snelheid: 25 km/h
Category:

SachsenRad R6 is een moderne stadfiets met een sportief uiterlijk. Als je op zoek bent naar goede elektrische fiets gericht op prestatie voor een aangename prijs, is dit ongetwijfeld een van de beste opties die de markt aan te bieden heeft.

SachsenRad R6 heeft een 7 Shimano tourney als naaf en beschikt over extra dikke Kende banden die heel moeilijk lek gaan en prima te gebruiken zijn voor zowel binnen en buiten de stad. De fiets zelf weegt in totaal 20.2 kg. en is dus aardig licht!

Het zadel van de R6 is niet geveerd terwijl de voorvork dat wel is. De vering helpt samen met de dikke banden om schokken te absorberen waardoor de ritten een stuk comfortabeler zijn dan normaal. De sportieve model zorgt ervoor dat de meeste schokken meer aan de voorkant voorkomen. Dus de keuze voor alleen een voorvork die veert is logisch geweest.

De SachsenRad R6 maakt gebruik van mechanische schrijfremmen voor zowel de voor en achterremmen. Zowel de zadelpen als de voorvork kunnen gemakkelijk versteld worden met standaard fiets gereedschap.

Verdere informatie over de accu

De SachsenRad R6 wordt standaard geleverd met een Lithium-ion batterij met een accucapaciteit van 350 Wh. Voor de prijs dat je voor deze fiets neerlegt is dit een uitstekende accucapaciteit. Iets wat duidelijk terug te zien is aan de prijs per km.

Lithium accu’s zijn altijd beter dan alternatieven omdat ze een hoge accucapaciteit per kg hebben ten opzichte van andere soorten accu’s. Daarnaast hebben Lithium batterijen ook een lage zelfontlading en gaan ze ook veel langer mee!

De accu zelf is duidelijk zichtbaar en makkelijk te bereiken. De locatie is op de frame van de e-bike zelf. Dit zorgt ervoor dat de fiets aardig goed verdeelt is qua gewicht. Dit komt mede omdat de zwaartepunt van de fietser zelf wat meer aan de voorkant zit dan normaal (door de sportieve model). Terwijl de accu en motor, in het midden en achterwiel zijn gevestigd.

De accu zelf kun je gemakkelijk losmaken van de fiets om het binnen op te laden. Dit is niet alleen een voordeel qua gemak maar ook beter voor de accu zelf. Batterijen laden namelijk beter en sneller op kamertemperatuur en gaan zo ook langer mee.

Verdere algemene informatie

De SachsenRad R6 is een fiets met een achterwielmotor. De koppelkracht van de SachsenRad R6 is geschat rond 40 Nm. Deze waarde zegt wat over de trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. Des te hoger deze kracht, des te beter de fiets optrekt en heuvels beklimt. Echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. In Nederland is een krachtige motor niet heel belangrijk omdat we niet te maken hebben met al te veel heuvels. Wil je de e-bike ook op vakanties gebruiken? Dan is het wel een grotere factor. Wat opmerkelijk is aan de SachsenRad R6 is de snelheid dat de elektrische fiets het maximale snelheid bereikt, namelijk 3 seconden. Een opmerkelijke eigenschap met een toch gemiddelde motorkracht. Een die te danken is aan zijn lichte gewicht!

Deze elektrische fiets heeft een gemiddelde actieradius van 70km maar kan op zijn laagste trapstand gemakkelijk de 100km bereiken. De actieradius is de hoeveelheid km die een fiets kan afleggen voordat de fiets ondersteuning verliest. In andere woorden; vanaf dat punt is het een normale fiets. De actieradius is nooit exact te bepalen omdat het wordt beïnvloed door meerdere factoren.

Het LCD display scherm is makkelijk bedienbaar en veilig en geeft alle relevante en belangrijke informatie over uw fiets weer. Het is gepositioneerd naast uw handvat en met het display scherm kan je kiezen tussen 3 ondersteuningsstanden. Deze ondersteuning-standen hebben effect op de actieradius en de hoeveelheid steun die je krijgt tijdens het fietsen. Een lage ondersteuning leidt tot verdere actieradius maar je krijgt minder steun tijdens het fietsen. Een hogere trapondersteuning leidt tot minder actieradius maar meer steun tijdens het fietsen. Een leuke extraatje van deze fiets is de usb aansluiting voor je mobiele telefoon aan de accu. Hierdoor is het mogelijk elektrische apparaten die opgeladen kunnen worden met behulp van USB onderweg gemakkelijk op te laden!

7.6
Kracht
7.0
Bereik
8.7
Comfort
6.5
Design
8.0
+ Positives:
  • Goedkoop
  • Gemiddelde motorkracht - 40 Nm
  • Lage prijs per km
  • Goede balans
- Negatives:
  • Niet geschikt voor in de buitenland

Specification: Sachsenrad R6

Merk

Sachsenrad

Motorpositie

Achterwiel

Type naaf

7 Shimano tourney

Versnellingen

7

Trapondersteuning

3

Kracht (Nm)

40

Maximale snelheid

25 km/u

Accucapaciteit

350

Gewicht

20.2 kg

Kettingkast

Open

Voorvering

Geveerd

Zadelvering

Niet geveerd

Remsysteem

mechanische schrijfremmen

Prijs per bereik

€ 12 per km

Type accu

Lithium-ion

Maximale bereik (km)

110

Gemiddelde bereik (km)

70

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Sachsenrad R6”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0