Scootershop Hoverboard (Samsung)

€169,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

De relatief nieuwe markt voor elektrische scooters is een competitieve, met veel verschillende oude, maar ook nieuwe merken die hun producten op de markt brengen. Hierdoor zijn de prijzen van hoverboards, zeker als je kijkt wat je er voor krijgt, erg competitief. Is je budget echter een onderdeel van je beslissing, en is prijs/kwaliteit je belangrijkste uitgangspunt? Overweeg dan eens dit hoverboard van Scootershop.

De Scootershop Hoverboard (Samsung)

De Scootershop s een bedrijf dat al sinds de jaren 90 zich bezighoudt met e-mobility. Het ontwikkelen en produceren van hoverboards is daar onderdeel van.
Dit hoverboard is een basismodel, bedoeld om korte en middellange afstanden mee af te leggen. Bijvoorbeeld ter vervanging van het hoeven nemen van de bus of de fiets voor dagelijks gebruik. Ook om mee te spelen kan dit model leuk zijn. Het is beschikbaar in een aantal verschillende (effen) kleurstellingen. Qua prijs bevindt dit hoverboard zich aan de lage kant, wat de aanschaf interessant maakt.

Ons oordeel

Voor de beoordeling van hoverboards gebruiken dezelfde opbouw in beoordeling als bij bijvoorbeeld speed speed pedelecs: we kijken naar het design, de accuprestaties en de motorprestaties. Samen vormen deze de belangrijkste aspecten van het product, en in combinatie met de prijs/kwaliteitverhouding komen we tot een oordeel. Alle onderdelen wegen even zwaar in onze test.

Design

7.6/10 – Dit model van de Scootershop ziet er uit zoals je je een hoverboard voorstelt. Het gangbare ontwerp van twee wielen die beiden worden aangedreven door een motor. Wij hebben voor de test het zwarte model bekeken, maar er zijn een aantal verschillende kleuren beschikbaar.
De wielen zijn gemaakt van aluminium, en de banden van rubber. Zoals bij de meeste hoverboards zijn deze banden 6.5 inch breed – een beproefde breedte.
De body van dit hoverboard is gemaakt van plastic. Het bedrijf adverteert met het TaoTao moederboard, wat het beste moederboard op de markt zou moeten zijn. Het voldoet aan alle veiligheidsstandaarden van de Europese Unie. Er bevinden zich LED-lampen op de body.

Accuprestaties

8.0/10 – In totaal is de accu van dit hoverboard 4400mAh, een iets groter dan gemiddelde accu in onze test. Het bedrijf zelf adverteert met name met het type batterij dat ze er voor gebruiken om die capaciteit te halen: een 20 cell Samsung batterij, een prima keuze. In iets meer dan 4 uur zul laadt je de accu op.

Motorprestaties

7.5/10 – Dit model maakt gebruikt van een gemiddeld motor qua capaciteit. Dit is een prima motor van 2 x 350W. Met deze motor en de accu kom je tot een bereik van ongeveer 15 kilometer, met een topsnelheid van 15 kilometer per uur. Er vanuit gaande dat je niet altijd op topsnelheid rijdt, kun je er dus zeker meer dan een uur gebruik van maken.

Specificaties via thescootershop.nl:

 • 2 x 350W motor
 • 15 km/h maximumsnelheid
 • 15 kilometer actieradius

Onze ervaring:

 • Design: 7.6/10
 • Accuprestaties: 8.0/10
 • Motorprestaties: 7.5/10

Scores via andere platforms:

 • bol.com (3.8/5 uit 6 reviews)

Ons eindoordeel

7.7/10 – In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De Scootershop Hoverboard (Samsung) is een laag geprijsde hoverboard in onze test. Hierdoor wordt het model een stuk geschikter voor mensen met een wat krapper budget of bijvoorbeeld als cadeau. Dat het afkomstig is van een Nederlands bedrijf is met het oog op de garantie en after sales een voordeel.

8.2 Total Score

Design
9.1
Accuprestaties
8.0
Motorprestaties
7.5
PROS
 • Betaalbaar
 • Beschikbaar in een aantal veel kleuren
CONS
 • Iets goedkoop aandoende body
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0