Scott Silence eRide Evo

€5.799,00

Best deal at: internet-bikes.cominternet-bikes.com
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Scott Silence eRide Evo - €5.799,00

Ben je op zoek naar een speed pedelec met goede specificaties van een bekend fietsmerk op de sportfietsenmarkt en heb je een ruim budget? Lees dan eens onze review over de Scott Silence eRide Evo.

De Scott Silence eRide Evo

Scott staat goed bekend in de wereld van de sportfietsen. Sinds tientallen jaren maakt het bedrijf mountainbikes, racefietsen en stadsfietsen. Ook zijn konden dus niet achterblijven op de markt voor e-bikes en speeed pedelecs. De Silence eRide Evo is een speed pedelec in het hoogste segment, iets wat je ook mag verwachten voor de vraagprijs.

Ons oordeel

Wij hebben ons oordeel opgebouwd in drie onderdelen: design, accuprestaties en motorprestaties. Onder design verstaan we hier het geheel van gebruikte onderdelen en de verhouding daarvan tot prestatie en comfort. Voor een speed pedelec zijn alle drie deze onderdelen volgens ons even belangrijk, en wegen dus even zwaar in onze test.

Design

9.4/10 –
De speed pedelec heeft een normale zitpositie maar ziet er sportief uit. Door de relatief lage instap (de aflopende bovenbuis) is de speed pedelec voor zowel dames als heren te gebruiken. Niet iedereen zal het met ons eens zijn, maar wij vinden dat de opvallende oranje kleur er smaakvol uit ziet.
De fiets weegt 22 kilo en is daarmee één van de lichtste fietsen in onze test. Door de houding en zitpositie lijkt deze fiets zeer comfortabel. Op de bagagedrager kun je 15 kilo kwijt, en verder beschikt de fiets over alles wat je ervan mag verwachten: spatborden, een slot en een zeer goede lcd monitor die met een app via de telefoon of computer in te stellen is.
Wat deze fiets wat anders maakt van andere speed pedelecs is dat deze een traploos versnellingsapparaat heeft. Waar speed pedelecs normaalgesproken gebruik maken van een reguliere cassette op het achterwiel om voor een aantal versnellingen te zorgen in combinatie met een ketting, gebeurt dat bij deze fiets met een ‘belt’. Dit is een zeer groot pluspunt voor het design. Cassettes moeten over het algemeen na 4000-5000 kilometer vervangen worden, en dat kan dus behoorlijk in de papieren lopen als je elke dag flinke afstanden aflegt op je speed pedelec. Op deze manier kiest Scott voor minder onderhoud en mogelijk minder onderhoudskosten.

Accuprestaties

7.5/10 –
De accu van deze fiets is 400, 500 of 625 Wh. Er bestaat de mogelijkheid te kiezen welke optie het beste bij je past. Dit zijn gemiddelde accu’s in onze tijd, met een laadtijd van tussen de 5-8 uur met een reguliere lader. Met snelladers gaat dit gemiddeld ongeveer ⅓ tot ½ sneller.

Motorprestaties

8.9/10 –
De motorprestaties zijn belangrijk voor de de actieradius van de speed pedelec en voor de hoeveelheid trapondersteuning die de speed pedelec kan bieden. Op dit gebied scoort de motor goed, en zul je, afhankelijk van de accucapaciteit die je kiest, tot zo’n 120 kilometer kunnen rijden. Dit is uiteraard erg afhankelijk van omstandigheden.

Specificaties via scott-sports.com:

 • Kiox display
 • Krachtige motor
 • Belt Chain ketting

Onze ervaring:

 • Design: 9.4/10
 • Accuprestaties: 7.5/10
 • Motorprestaties: 8.9/10

Ons eindoordeel

8.6/10 –
In ons eindoordeel nemen we ook de prijs/kwaliteitverhouding mee. De Scott Silence eRide Evo is een hoog geprijsde speed pedelec in onze test. Voor dat geld krijg je een erg goede speed pedelec. Deze Scott is één van de weinige speed pedelecs met een ‘belt drive’ in plaats van een traditionele ketting/cassette combinatie. Dit zorgt voor minder onderhoud en kosten op de lange termijn.

8.6 Total Score

Design
9.4
Accuprestaties
7.5
Motorprestaties
8.9
PROS
 • Belt drive
 • Krachtige Bosch motor
CONS
 • Erg prijzig
 • Oranje kleurstelling wellicht niet voor iedereen
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0