SHIJING Elektrische fiets

€2.112,89

Best deal at: amazon.nlamazon.nl
Naar de laagste prijs

De Shijing elektrische fiets is, zoals de naam al doet vermoeden, een fiets afkomstig uit China. Nu was het al langere tijd zo dat de meeste onderdelen voor fietsen uit China kwamen, maar door de komst van grote internet warenhuizen kun je nu ook veel producten rechtstreeks uit China bestellen, waaronder dus deze Shijing elektrische fiets.

Ontwerp

Dit model van Shijing houdt qua uitstraling het midden tussen een e-vouwfiets en een e-mountainbike. Het model beschikt namelijk over maar liefst 26 inch grote wielen. Over het precieze gewicht van deze fiets doet het bedrijf geen uitspraak. Dit is ook te begrijpen, want een model als dit komt in vele soorten en maten en met verschillende opties. Het is dan ook lastig om één gewicht te kunnen communiceren.

Dit model beschikt over een open kettingkast. Dit betekent dat je regelmatig de ketting zult moeten schoonmaken, zeker als je van plan bent de fiets veel te gaan gebruiken.

Zowel voor- als achter beschikt deze fiets over suspension, vering. Deze vering rijdt een stuk comfortabeler, ook hier gaat de vergelijking met een e-MTB weer op. Dit model beschikt over aparte, driespaaks wielen. Je moet hier van houden, de meest veilige optie is dit namelijk niet. Komt er een lichaamsdeel tussen één van de spaken, dan kun je je zomaar lelijk bezeren.

Daarnaast beschikt deze fiets over schijfremmen, een veilige manier van remmen.

Accu en motor

De Shijing Elektrische fiets heeft een Lithium ion (Li-ion) batterij als energiebron. Lithium ion (Li-ion) is samen met Lithium Polymeer (LiPo) de meest gebruikte accu in moderne elektrische fietsen. Lithium accu’s zijn gemiddeld wat duurder dan traditionele accu’s zoals Ni-Mh maar gaan wel veel langer mee. Hierdoor zijn ze veel beter voor het milieu, maar zijn ze ook duurzaam voor uw portemonnee. Naast levensduur hebben deze accu soorten ook vaak een hoger accucapaciteit per kg, en een zeer lage zelfontlading.

Bij deze vouwfiets heeft de accu een capaciteit van maximaal 350 Wh, dit is een bijzonder hoge capaciteit in onze test.

De accu vind je bij dit model in het frame. Je kan deze uit de fiets halen om deze op een handigere plek op te laden. Dat de accu zich in het frame bevindt, zorgt er ook voor dat je iets meer balans op de fiets hebt. Het zwaartepunt bevindt zich namelijk in het midden van de fiets.
Zoals een aantal andere fietsen in Nederland, beschikt dit model over een motor die geplaatst is in het achterwiel. Dit is een prima locatie voor een motor, vanuit het achterwiel kan deze namelijk krachtig werken.

Ook hebben we gekeken naar de motorkracht (de koppel) van de motor. Die is voor dit model De koppel van de motor, ook wel de motorkracht genoemd is bij dit model 48 Nm. Dit is bijzonder hoog, ook hier gaat de vergelijking met een e-mountainbike weer op.

Het principe van de trapondersteuning op dit model is simpel: als je wil dat je meer ondersteund wordt tijdens het trappen zet je de trapondersteuning op een hogere stand. Wil je wat batterij besparen, dan zul je zelf meer moeten trappen, maar kun je de trapondersteuning op een lagere stand kunnen zetten.

Bereik

Als je de trapondersteuning in de laagste stand gebruikt, dan kun je met dit model 60 km rijden. De actieradius zal realistisch gezien echter neerkomen op zo’n 30 km . Veel factoren zijn van invloed op deze radius, denk aan de zwaarte van de rijder en de wegligging van de fiets.

8.3 Total Score

Kracht
9.6
Bereik
8.7
Comfort
7.5
Design
7.5
PROS
  • Accucapaciteit
  • Schijfremmen
CONS
  • Actieradius
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0