Sigma Aura 80

€47,99 €69,99

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Sigma Aura 80 + Nugget ll Fietsverlichtingsset - 80 lux - €47,99
Price history
×
Price history for Sigma Aura 80 + Nugget ll Fietsverlichtingsset - 80 lux
Latest updates:
  • €47,99 - 28 november 2021
  • €46,19 - 20 november 2021
Since: 20 november 2021
  • Highest Price: €47,99 - 28 november 2021
  • Lowest Price: €46,19 - 20 november 2021

De Sigma Aura 80 lijkt het vlaggenschip van de simpelere fietslampjes van Sigma. Het model is wat groter van stuk, uitgerust met verschillende lampjes en heeft een duurzamere behuizing dan de voorgangers in zijn serie. Ook de lichtoutput doet een hoop beloven. 80 Lux is een flinke lichtbundel.

De Sigma Aura 80

De Aura 80 is een model dat in vergelijking met andere lampjes in onze test redelijk wat meer komt, in veel gevallen wel tot twee keer zo veel. Dit schept wel wat verwachtingen. Sigma is een merk dat bekend is in de wereld van de wielrennerij. Het merk heeft veel verschillende accessoires op de markt gebracht, waaronder fietscomputers en fietslampjes.

Ons oordeel

In de beoordeling van voorlichten letten we op een aantal elementen. We kijken naar de functionaliteit en de prestaties. Samen komen we hiermee tot een score. In onze beoordelingen nemen we in alle gevallen de prijs/kwaliteitverhouding mee.

Design

7.0/10 – Dit model van Sigma sport weegt vrij veel, tot wel twee keer zo veel als andere lampjes in onze test, met meer dan 200 gram. Dat maakt het lampje direct wat oninteressant voor wielrenners die er op uit zijn om gewicht te besparen. Op het model bevinden zich meer lichtjes en indicatoren, die er niet zo mooi uit zien, maar wel degelijk functioneel zijn.

Functionaliteit

7.5/10 – De LED lampjes in dit model worden aangestuurd door een bedieningsschema dat in het begin van het gebruik wat omslachtig lijkt, maar als je er eenmaal aan gewend bent vrijwel voor zich spreekt. De sterkte van de lichtbundel is in te stellen op verschillende sterktes, en het licht is ook in te stellen om bijvoorbeeld in verschillende intervallen te werken voor extra zichtbaarheid.

Prestaties

8.0/10 – Het apparaatje oogt wat onooglijk en is wat aan de zware kant, maar gelukkig staan deze ‘opofferingen’ wel in dienst van een prima functionaliteit en prestaties. 80 Lux is een bijzonder krachtige lichtbundel, ter vergelijken met ongeveer 800 lumen, een flinke sterkte die ongeveer 90 meter ver reikt. Met de snelheid van een fietser is dat meer dan genoeg. De batterij gaat toch wel 15 uur mee.

Specificaties via simpson.eu:

  • Gewicht: 205 gram
  • 80 Lux

Onze ervaring:

  • Design: 7.0/10
  • Functionaliteit: 7.5/10
  • Prestaties: 8.0/10

Scores via andere platforms:

  • bol.com (5/5 uit 1 review)

Ons eindoordeel

6.5/10 – Dit lampje van Sigma dat wat aan de grote kant is ziet er niet heel aantrekkelijk uit, vanwege zijn afmetingen en gewicht. Als je hier doorheen kan kijken heb je echter een bijzonder krachtig lampje dat tot wel 90 meter ver kan schijnen en een batterij die tot wel meer dan een halve dag mee gaat. Een prima aankoop, waarvoor je wel iets meer betaalt.

7.5 Total Score

Design
7.0
Functionaliteit
7.5
Prestaties
8.0
PROS
  • Lichtopbrengst
  • Batterijduur
CONS
  • Prijzig
  • Wat aan de grote kant
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0