SKS Air X-Press

€24,99

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: SKS Air X-Press - Vloerpomp - Zwart - €24,99

SKS is een merk dat we in onze testen van fietsaccessoires regelmatig tegenkomen. Het model biedt voor een goede prijs bijzonder goede kwaliteit. Deze pompen zijn over het algemeen bedoeld om racefietsen op te pompen, maar met het verloopje van deze vloerpomp kun je ook stadsfietsen, kinderfietsen en hybride modellen oppompen.

De SKS Air X-Press – Vloerpomp

De SKS Air X Press is een vrij stevige vloerpomp die relatief licht van gewicht is, en door de mogelijkheid van het ontwikkelen van een hoge druk geschikt is voor bijvoorbeeld racefietsen en mountainbikes. Het is vrijwel volledig gemaakt van kunststof en beschikt over een metertje dat aangeeft hoeveel druk er in de band zit.

Ons oordeel

In de beoordeling van vloerpompen letten we op een aantal elementen. We kijken naar het ontwerp (design), de functionaliteit en de prestaties. Samen komen we hiermee tot een score. In onze beoordelingen nemen we in alle gevallen de prijs/kwaliteitverhouding mee.

Design

8.0/10 – Dit model is bijzonder stijlvol ontworpen, voor zover je bij vloerpompen kan spreken van stijlvolle modellen. Het model is goed afgedicht, en zorgt er zo voor dat er geen luchtverlies optreed tussen de slang en het ventiel. Het apparaat is redelijk slank vormgegeven, dus neemt niet bijzonder veel ruimte in beslag. Het model weegt nog geen kilo, en is daarom ook makkelijk mee te nemen op vakantie.

Functionaliteit

8.0/10 – Met dit model kun je eigenlijk alle verschillende soorten fietsen bedienen. Stadsfietsen, racefietsen, hybride fietsen en mountainbikes: allemaal kunnen ze worden opgepompt door dit model van SKS. Samen met het metertje dat zich op dit model bevindt, zorgt dit voor een bijzonder goede functionaliteit. Met dit model heb je één vloerpomp voor de hele familie.

Prestaties

7.7/10 – Om dit model op zijn prestaties te beoordelen kijken we over het algemeen bij fietspompen naar de druk die de pomp op de band uitoefent. Deze is voor dit apparaat 8 bar. Dat is prima, maar er zijn in onze test wel degelijk modellen die het een stuk beter presteren op dit gebied. 8 bar zal echter voor de meeste fietsen meer dan genoeg zijn.

Specificaties via sks-germany.com:

  • Gewicht: 836 gram
  • 8 bar

Onze ervaring:

  • Design: 8.0/10
  • Functionaliteit: 8.0/10
  • Prestaties: 7.7/10

Ons eindoordeel

7.7/10 – Voor wie aan een budget vloerpomp niet genoeg heeft, is dit model een goede stap voorwaarts zonder daarvoor al te veel te hoeven neerleggen. Het model is licht, heeft genoeg functies om verschillende fietsen te kunnen bedienen. Erg handig als je een aantal verschillende soorten fietsen in de familie hebt. De enige reden om dit model niet te overwegen is volgens ons, als je je banden echt hard (harder dan 8 bar) wil oppompen, daarvoor komt dit model net iets tekort.

7.9 Total Score

Design
8.0
Functionaliteit
8.0
Prestaties
7.7
PROS
  • Lichtgewicht
  • Voor verschillende ventielen
CONS
  • Niet meer dan 8 bar
  • Alleen van kunststof
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0