Smart Bike Trainer

€129,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar de laagste prijs

Allereerst moeten we aangeven dat dit model, niet zoals de naam doet vermoeden, smart is. De naam van het merk van dit apparaat is ‘Smart Trainer’, maar het ontwerp is alles behalve smart. Let hier dus goed op als je een aankoop overweegt. Het merk Smart Trainer is niet zo bekend, en het apparaat lijkt goedkoop geproduceerd.

De Smart Bike Trainer

Alles aan dit model is gericht op het zo goedkoop mogelijk houden van dit apparaat om je een introductie te geven in het thuis trainen met een fietstrainer. Dit heeft wel tot gevolg dat de functionaliteit van het apparaat niet geweldig lijkt. Fietsen met wielen van 24 tot 29 inch, en 700c racefietswielen passen op dit model fietstrainer.

Ons oordeel

In de beoordeling van fietsbroeken letten we op een aantal elementen. We kijken naar het comfort en het design. Samen komen we hiermee tot een score. In onze beoordelingen nemen we in alle gevallen de prijs/kwaliteitverhouding mee.

Design

6.0/10 – Dit model ziet er niet zo bijzonder uit, de constructie van dit apparaat is wat goedkoop gedaan en ziet er wat zwaar uit. Het gewicht is eigenlijk niet zo hoog, want dit model weegt slechts 5 kilo. Dit zal voor de stabiliteit van het apparaat niet zo goed zijn.
Het merk zegt dat je op dit model van alle banden gebruik kan maken, maar in de praktijk werkt dit niet zo. Gewone banden kunnen op een trainer lelijk beschadigen, speciale trainingsbanden worden dus geadviseerd. Je kan de weerstand van dit model instellen op het apparaat zelf, maar niet terwijl je aan het fietsen bent.

Gebruikerservaring

5.4/10 – De gebruikerservaring van dit apparaat is erg matig. Zeker als je de prijs in je achterhoofd neemt, die laag is voor een trainer, maar nog steeds substantieel (voor een kleine extra investering kun je een hoop functionaliteit krijgen bij andere trainers). Je kan slechts fietsen met 1 soort weerstand, en als je deze aan wil passen dan moet je van de fiets af om deze aan te passen. Een voorwielsteun wordt niet meegeleverd, het apparaat zal hierdoor niet erg in balans voelen. Het model is door het lage gewicht wel relatief makkelijk te vervoeren.

Prestaties

5.1/10 – De prestaties van dit model zijn erg matig. Het apparaat is relatief luid, beschikt niet over een schakelaar, levert geen accessoires mee, en noemt zichzelf ‘smart trainer’ terwijl het dit niet is. De enige manier waarop dit apparaat redelijk presteert is als je met dezelfde weerstand wil trainen voor langere tijd.

Specificaties via smartbiketrainer.com:

  • Gewicht: 5 kilo
  • 5 resistentie niveaus

Onze ervaring:

  • Design: 6.0/10
  • Gebruikerservaring: 5.4/10
  • Prestaties: 5.1/10

Ons eindoordeel

5.5/10 –
Een matige trainer, en dit begint al bij de naam van het apparaat. Het noemt zich namelijk ‘smart’, maar dit is helemaal niet het geval. Daarnaast is het apparaat niet erg zwaar, en dat in combinatie met het ontbreken van een voorwielsteun zal zorgen voor wat instabiliteit. Je kan de weerstand niet instellen terwijl je aan het rijden bent en het apparaat is wat luider dan anderen. Dit model heeft eigenlijk alleen maar nadelen, behalve de prijs. Die is laag, maar het bedrag rechtvaardigt de aankoop van dit product helaas niet.

5.5 Total Score

Design
6.0
Gebruikerservaring
5.4
Prestaties
5.1
PROS
  • Makkelijk te vervoeren
CONS
  • Kan niet bediend worden op de fiets
  • Instabiel
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0