Stella Allegra

999,00

Best deal at: stellafietsen.nlstellafietsen.nl
Naar de laagste prijs

De Stella Allegra hybride elektrische fiets is geschikt voor zowel stadsritten als lange afstandsritten. Hij beschikt over een halfopen kettingkast waardoor je regelmatig aandacht moet schenken aan de ketting. Verder weegt deze fiets 24 kg en heeft hij zeven versnelling. Wat deze fiets optimaal comfort geeft, zijn de geveerde zadelpen en voorvorkvering.

Verdere informatie over de accu

Zoals de meeste Stella fietsen bevat ook de Allegra een accu, welke ongeveer 2.5 kg weegt en zich aan de bagagedrager bevindt. Stella heeft voor een Lithium ion (Li-ion) accu gekozen als energiebron. Deze Li-Ion accu is een veel toegepaste accu die samen met de Lithium Polymeer (LiPo) en Lithium ijzer fosfaat (LiFe) accu in de meeste hedendaagse elektrische fietsen wordt gebruikt. De levensduur is langer dan van de traditionele NI-Mh accu. Ook is de accucapaciteit groter en heeft de Lithium Polymeer accu een zeer lage ontlading.

De Allegra is voorzien van een accu met 316 Wh. Zoals gezegd is deze gevestigd bij de bagagedrager, dus wanneer je de fiets op een fietsendrager wil plaatsen, is het prettig om te weten dat deze afneembaar is. De accu van de Allegra, leg je dan bijvoorbeeld in je auto en achteraf wanneer je de fiets weer van de fietsdrager haalt kan de accu makkelijk weer terug geplaatst worden. Een ander voordeel wat een uitneembare accu biedt, is dat de accu makkelijk bij elk stopcontact op kan laden. Hiervoor hoef je de volledige Allegra fiets niet mee te nemen. Zoals je misschien wel weet, laad een accu over het algemeen sneller op bij kamertemperatuur, wat maakt dat ook in de winter je accu sneller opgeladen kan zijn.

Verdere algemene informatie

De elektromotor die in het voorwiel zit zorgt dat de verhouding van gewicht goed in balans blijft. De fiets is uitgerust met zowel een velgrem aan de voorkant, als een rollerbrake rem aan de achterkant. Daarnaast is de koppel van de motor is 40 Nm. Hoe hoger de kracht van de koppel, hoe sterker de maximale kracht van de motor. Daarnaast is er een rotatiesensor, die meet in welke snelheid getrapt wordt. Ook kan zo bepaald worden hoeveel trapondersteuning de motor moet leveren. Met behulp van de laagste stand trapondersteuning, zou de Stella Allegra een actieradius van 90 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Stella Allegra ligt op ongeveer 63.2 km. Deze is echter nooit exact te bepalen, doordat deze door veel verschillende factoren beïnvloed wordt.

5 Total Score
Test rapport

Kracht
4.8
Bereik
3.2
Comfort
6.0
Design
6.0
PROS
  • Geschikt voor stadsritten & lange afstandsritten
  • Afneembare accu met lange levensduur
  • Zeven versnellingen
  • Optimaal comfort
CONS
  • Halfopen kettingkast
  • Motor soms lichtelijk hoorbaar
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0