Stella Azzurro Superior Nero

(1 klantbeoordeling)

1,499.00

Add to compare
6.5
Expert ScoreRead review
 • MAX-Bereik: 150 km
 • MIN-Bereik: 104.4 km
 • Prijs/Bereik: €12 per km
 • Snelheid: 25 km/h

De Stella Azzurro Superior Nero is voor het eerst in de verkoop gebracht rond het jaar 2017. De onderhoud van de Azzurro Superior Nero is over het algemeen makkelijk omdat het een gesloten kettingkast heeft. De meeste onderhoud van een elektrische fiets of gewone fiets ligt vaak in de kettingkast. Een gesloten kast betekent dat er weinig invloed van buiten bij de ketting kan komen. Waardoor het minder tot geen aandacht nodig heeft. De Azzurro Superior Nero is geclassificeerd als stadsfiets. Dus als je zoekt naar een fiets die dagelijks kan gebruiken met weinig zorgen dan is dit zeker een fiets om verder naar te kijken.

De Azzurro Superior Nero weegt in totaal 25.3 kg, wanneer de accu mee gerekend wordt. De accu alleen weegt zelf 4.3 kg. De fiets is voorzien van een verende voorvork en verende zadelpen. Als gebruikelijk voor Stella, is de achter rem voorzien van rollerbrake. De voorwielrem van de Azzurro Superior Nero is voorzien van een velgrem.

Verdere informatie over de accu

Voor de accu is er gekozen voor een Lithium ion (Li-ion) accu. Op het moment zijn Lithium ion accu’s de meest gebruikte accu’s samen met Lithium Polymeer( LiPo) en Lithium ijzer fosfaat (LiFe). Lithium accu’s gaan gemiddeld veel langer mee maar zijn vaak wel wat duurder dan traditionele accu’s zoals Ni-Mh. Daarnaast kun je met een Lithium accu ook een grotere accucapaciteit verwachten gepaard met een lage zelfontlading.

De Azzurro Superior Nero is voorzien van een accu met 504 Wh wat gemiddeld hoger is ten opzichte van andere elektrische fietsen van Stella.

De accu zelf is geplaatst op de bagagedrager van de fiets en kan gemakkelijk van de fiets worden ontkoppeld. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Je kunt hierdoor gemakkelijk thuis de accu van de fiets weer opladen, op een gemakkelijke en toegankelijke locatie met een stopcontact. Daarnaast helpt de kamertemperatuur ook het laden zelf te bevorderen. Ook is het een extra maatregel om de accu mee te nemen als je de fiets niet gebruikt tegen diefstal!

Verdere algemene informatie

De elektromotor van de Azzurro Superior Nero is gepositioneerd op de voorwiel, dit zorgt voor een beter balans en verdeling van gewicht van de e-bike. De motor van de Azzurro Superior Nero heeft een koppel van 40 Nm. De koppel is een ander woord voor motorkracht en zegt wat over de trekkracht die je kunt verwachten van deze fiets. Een krachtige motor ligt op 80 Nm terwijl een zwakke motor juist bij 10 Nm ligt. De Azzurro heeft wel lief 9 trapondersteuning standen waar je uit kunt kiezen. Deze standen vertellen de motor hoeveel extra kracht hij de fietser moet bieden tijdens het reizen. Een hogere stand betekent dus meer kracht van de motor en juist minder kracht voor jou tijdens het trappen. Deze standen kun je zelf handmatige instellen of je kunt het overlaten aan de rotatiesensor. De rotatiesensor meet zelf hoeveel kracht nodig is op basis van hoeveel kracht jij zelf zet. Trapondersteuning heeft tevens ook enorm veel invloed op hoe groot de actieradius daadwerkelijk is.

Op de laagste stand trapondersteuning, heeft de Azzurro een actieradius van 150 km. In werkelijkheid ligt de actieradius van de Stella Azzurro op 104.4 km. Deze is echter nooit exact te bepalen, doordat deze door veel verschillende factoren beïnvloed wordt.

6.5
Kracht
4.9
Bereik
8.7
Comfort
6.5
Design
6.0
+ Positives:
 • Afneembare accu met lange levensduur
 • Grote actieradius
 • Verende zadelpen
 • acht versnellingen
- Negatives:
 • Zware fiets; zonder accu zwaar trappen
 • Koppel van 40 Nm

Specification: Stella Azzurro Superior Nero

Merk

Stella

Motorpositie

Voorwiel

Versnellingen

3, 7 of 8

Trapondersteuning

9

Type naaf

Shimano Nexus 3, 7 of 8

Kracht (Nm)

40

Maximale snelheid

25 km/u

Accucapaciteit

522

Gewicht

25.3 kg

Kettingkast

Gesloten

Voorvering

Geveerd

Zadelvering

Geveerd

Remsysteem

Rollerbrakes, V-brakes

Prijs per bereik

€ 12 per km

Type accu

Lithium-ion

Maximale bereik (km)

150

Gemiddelde bereik (km)

104.4

1 review for Stella Azzurro Superior Nero

1.0 out of 5
0
0
0
0
1
Write a review
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating
 1. k.Adhekiwigre

  Can one get just the charger or the battery of this bike to buy, and if yes, how much is the cost?

  Helpful(0) Unhelpful(9)You have already voted this

  Add a review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Stella Azzurro Superior Nero
  Stella Azzurro Superior Nero

  1,499.00

  Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
  Logo
  Login/Register access is temporary disabled
  Compare items
  • Total (0)
  Compare
  0