Stella Bro

1,799.00

Add to compare
5.0
Expert ScoreRead review
  • MAX-Bereik: 90 km
  • MIN-Bereik: 63.2 km
  • Prijs/Bereik: €23 per km
  • Snelheid: 25 km/h

De Stella Bro is een elektrische schoolfiets die voor het eerst op de markt is verschenen in 2017. Deze fiets is net als speciaal ontworpen met scholieren en studenten in het achterhoofd en is dus hierdoor vergelijkbaar met de Glow Pearl. Het verschil zit in de uiterlijk en een aantal moderne technieken wat de Bro een “luxe” alternatief maakt op de Glow Pearl.

De Stella Bro heeft een automatische Sram naaf. Dit betekent dat de fietser niet zelf de versnellingen hoeft aan te passen. De fiets zal zelf altijd de optimale versnelling vinden en gebruiken. De versnellingen zelf zijn erg beperkt en hierdoor is deze e-bike duidelijk een stadsfiets gemaakt voor kort tot middel afstanden. De kettingkast van de Bro is gesloten, dit betekent minder onderhoud en is hierdoor een grote pluspunt. De kans dat een ketting eraf valt is hierdoor ook heel erg klein. De fiets zelf weegt in totaal 23.5 kg(dat is inclusief een accu van 3.2 kg). Hierdoor is de Stella Bro net iets lichter dan zijn soortgenoten.

De voorvork en de zadelpen van deze elektrische fiets zijn niet geveerd. De Stella Bro heeft als voorremmen Shimano V-Brakes, en als achterremmen rollerbreaks.

Verdere informatie over de accu

De Stella Bro heeft een Lithium ion accu zoals grotendeels van de fietsen die Stella aanbiedt. Lithium accu’s zijn momenteel heel erg populair en dat is niet zomaar. Als je Lithium accu’s vergelijkt met andere traditionele soorten accu’s valt snel op dat deze een veel grotere accucapaciteit per kg hebben. Daarnaast gaan ze ook langer mee en hebben ze een lage zelfontlading. Hierdoor kosten ze wel gemiddeld meer dan andere traditionel batterijen. De Stella Bro wordt standaard geleverd met een accucapaciteit van 316 Wh maar is uitbereidbaar tot 630 Wh.

De accu van deze elektrische fiets is te vinden onder de bagagedrager en kan gemakkelijk van de fiets worden losgemaakt. Dit betekent dat je gemakkelijk de accu binnen op school of thuis kan opladen. Hierdoor hoef je niet de fiets mee te sleuren. Daarnaast is het altijd voordeliger om binnen de accu op te laden. Accu’s laden sneller op in kamertemperaturen.

Verdere algemene informatie

De Stella Bro heeft een motor die gevestigd is aan de voorwiel van de fiets. Deze voorwielmotor heeft een kracht van 42 Nm. De motorkracht zegt wat over de hoeveel trekkracht dat je kan verwachten van de fiets. In andere woorden, hoe hoger de koppel des te meer kracht je kunt verwachten tijdens het optrekken. De echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Daarnaast is er een rotatiesensor, die meet in welke snelheid getrapt wordt. Ook kan zo bepaald worden hoeveel trapondersteuning de motor moet leveren. Handmatig kan de fiets ingesteld worden op 9 ondersteuningsniveau’s instellingen om uit te kiezen. De trapondersteuning heeft veel invloed op het uiteindelijke actieradius van e-bike.

Op de laagste trapondersteuning zou de Stella Bro een actieradius van 90 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Stella Bro ligt op ongeveer 63.2 km. Deze is echter nooit exact te bepalen, doordat deze door veel verschillende factoren beïnvloed wordt.

5.0
Kracht
4.4
Bereik
3.2
Comfort
6.5
Design
6.0
+ Positives:
  • Lage zelfontlading van de accu
  • Gesloten kettingkast
- Negatives:
  • Koppel: 42 Nm
  • Hybrid kettingkast
  • Accucapaciteit:316 Wh

Specification: Stella Bro

Merk

Stella

Motortechniek

Eleon

Motorpositie

Voorwiel

Versnellingen

Automatisch

Trapondersteuning

9

Type naaf

Sram Automatix

Kracht (Nm)

42

Maximale snelheid

25 km/u

Accucapaciteit

316 – 630

Gewicht

23.5 kg

Kettingkast

Gesloten

Voorvering

Niet geveerd

Zadelvering

Niet geveerd

Remsysteem

Shimano V-brake voor, Rollenbreak achter

Prijs per bereik

€ 23 per km

Type accu

Lithium-ion

Maximale bereik (km)

90

Gemiddelde bereik (km)

63.2

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0
Write a review

There are no reviews yet.

Be the first to review “Stella Bro”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0