Stella Citta

€1.799,00

Best deal at: stellafietsen.nlstellafietsen.nl
Naar de laagste prijs

De Stella Citta is de eerste elektrisch vouwfiets dat Stella als merk heeft uitgebracht. Laat je dat echter niet afschrikken want al snel bleek uit onze test dat de Citta vrijwel in alle vlakken (behalve 1) de concurrenten voorbij is geraced. Naast de prijs is de Citta eigenlijk ver van de concurrentie als het komt op kwaliteit en prestatie. Het is ook volgens ons de beste elektrische vouwfiets van 2019 met een score van wel 8.0. Wat de Citta voor ons bijzonder maakt is dat het voor een vouwfiets de prestaties erg hoog zijn. In de meeste gevallen offeren elektrische vouwfietsen veel op qua prestatie en comfort, en daarom zijn ze lastig te tippen tegen een “normale” elektrische fiets. De Citta is de enige uitzondering hierin, gezien het qua prestatie vrij overeenkomt met een gewone elektrische fiets.

De Stella Citta heeft een versnellingsnaaf van Sturmey Archer Automatic, met 2 versnellingen. Zoals de naam al impliceert zorgt deze naaf zelf automatisch voor de beste versnelling tijdens het fietser. De kettingkast van deze vouwfiets is open en dat betekent dat er altijd kans blijft op onderhoud aan de ketting. De Citta weegt in totaal 16.7 kg inclusief een accu van 2 kg). Hierdoor is de Citta een van de lichtste elektrische vouwfietsen op de markt.

De voorvork en de zadelpen van deze vouwfiets zit vast. De Stella Citta beschikt over V brakes aan de voorrem en heeft als achterrem een terugtraprem.

Verdere informatie over de accu

Voor de accu is er gekozen voor een Lithium ion (Li-ion) accu. Op het moment zijn Lithium ion accu’s de meest gebruikte accu’s samen met Lithium Polymeer( LiPo) en Lithium ijzer fosfaat (LiFe). Lithium accu’s gaan gemiddeld veel langer mee maar kosten hierdoor meer als je het vergelijkt met andere soorten accu’s zoals Ni-Mh. Daarnaast komt nog wel bovenop dat een Lithium batterij vaak een veel hoger accucapaciteit per kg tenopzichte van andere soorten batterijen. De Stella Citta is voorzien van een accu met een accucapaciteit van 378 Wh wat gemiddeld hoger is ten opzichte van andere vouwfietsen in de markt.

De accu van deze vouwfiets is te vinden op de bagagedrager en kan gemakkelijk van de fiets worden ontkoppeld. Dit betekent dat je gemakkelijk de accu binnen op het kantoor of thuis kan opladen. Hierdoor hoef je niet de hele vouwfiets mee te sleuren. Daarnaast is het altijd voordeliger om binnen de accu op te laden. Accu’s laden sneller op in kamertemperaturen.

Verdere algemene informatie

De motor van de Citta is te vinden op het voorwiel van de vouwfiets. Dit zorgt samen met het feit dat de accu gepositioneerd is onder de bagagedrager, dat deze vouwfiets goed in balans is. De motor zelf is een Eleon motor met een koppelkracht van 40 Nm. De kracht van de koppel geeft aan hoe veel trekkracht de fiets uiteindelijk heeft bij het stijgen van een heuvel of bij het optrekken. Hoe groter deze kracht ( wat ligt tussen 10-40 Nm bij vouwfietsen) des te beter. De Citta heeft dus de krachtigste motor als je het vergelijkt met andere vouwfietsen!

Daarnaast is er een rotatiesensor, die meet in welke snelheid getrapt wordt. Ook kan zo bepaald worden hoeveel trapondersteuning de motor moet leveren. Handmatig kan de fiets ingesteld worden op 9 ondersteuningsniveau’s instellingen om uit te kiezen. De trapondersteuning heeft veel invloed op het uiteindelijke actieradius van e-vouwfiets.

Op de laagste trapondersteuning zou de Stella Citta een actieradius van 70 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Citta ligt op ongeveer 63 km. Deze is echter nooit exact te bepalen, doordat deze door veel verschillende factoren beïnvloed wordt.

7.5 Total Score

Kracht
8.3
Bereik
6.8
Comfort
7.0
Design
8.0
PROS
  • Kwam het beste uit onze test
  • Krachtige motor en lichte vouwfiets
  • Automatische naaf
  • Grote actieradius
CONS
  • Prijs
  • Geen vering
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0