Stella Copenhague Light

1.599,00

Best deal at: stellafietsen.nlstellafietsen.nl
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Stella Copenhague Light - 1.599,00

Stella is een merk wat bijna iedereen wel kent of waar je op zijn minst wel een keer van hebt gehoord. Je weet wel, van die reclames. En dat is niet zomaar! De fietsen van Stella zijn namelijk vaak erg luxe en ze zorgen voor een goede rijbeleving. Maar een belangrijk doel van Stella is ook dat de fietsen toegankelijk zijn voor iedereen. Stella focust zich daarom op verschillende doelgroepen, en maakt daarvoor dan ook weer verschillende soorten fietsen.
In deze review gaan we ons focussen op de Copenhague Light van Stella. Deze elektrische fiets heeft de prijs voor beste koop van 2018 gekregen, getest door het AD testpanel. Wij gaan uitzoeken waarom. We beoordelen de fiets zelf, en schrijven dan ook meteen onze beoordeling hier op. We zetten de voor- en nadelen neer, testen de remmen, kijken naar de accu en we gaan zien voor welke fietser dit een ideale fiets is. Hopelijk maken wij hiermee jouw keuze een stuk makkelijker, en kom jij een stukje verder in jouw zoektocht naar de beste e-bike!

In het kort

Als je geen zin hebt om de hele review te lezen, is hier even een kleine samenvatting! Alle specificaties zijn hierin beschreven en je weet hierdoor precies wat je aan de fiets hebt!
Deze elektrische fiets is lekker licht. Hij weegt maar 22,3 kg, en dat is inclusief de accu! De accu kun je trouwens gemakkelijk van de fiets halen, wat ideaal is voor de wat langere tochten. Je kunt hem dan prima van de fiets halen en opladen. De actieradius van deze fiets is 150KM volgens Stella, maar je kunt beter rekenen op rond de 100 als je de capaciteit van de accu in gedachten houdt. Die is namelijk 504 Wh. De fiets beschikt over een hydraulische rem (voor en achter) en een stille voorwielmotor. Hij heeft 3,7,10 versnellingen en de kettingkast is halfopen. De voor- en zadelvering zitten vast, dus kan wel een minpuntje zijn. Het zadel is echter van gel gemaakt, dus daar kun je nog wel enige comfort uit halen. Door de rotatiesensor word de trapondersteuning voor je bepaald, dus daar hoef je in principe niks voor te doen. In totaal zijn er 9 ondersteuningen om uit te kiezen! Het is een sportief model, dus je ziet er ook nog eens goed uit terwijl je op de fiets zit! Deze fiets is ideaal voor de langere fietstochten dankzij al deze specificaties!

De remmen

Deze fiets is dus voorzien van hydraulische remmen, aan de voor- en achterkant! Misschien heb je helemaal geen idee wat dit betekent, maar geen zorgen! Dat leggen wij met alle plezier aan je uit. Hydraulische remmen zijn supersterk en trekken niet te heftig. Je staat binnen een halve seconde stil met deze remmen als je ze volledig indrukt, en dat kan handig zijn in plotselinge verkeerssituaties! Zo rijd je in ieder geval geen spelend kind omver als die net even over de straat rent. Bij nat weer is de remkracht van deze rem wel iets minder, dus let daar wel op.

De accu

De elektrische fiets beschikt over een Lithium ion (ook wel Li-ion) accu. Deze soort accu brengt veel voordelen met zich mee. Hij is niet heel groot, en daarom dus ook niet zwaar en makkelijk verwijderbaar. Maar ook heeft deze accu een lange levensduur, wat dus erg fijn is als je lang moet fietsen. Dan hoef je dus niet bij de eerste McDonald’s die je tegenkomt te stoppen om dat ding op te laden (scheelt ook weer voor de lijn!). En als laatste is de zelfontlading vrij laag, waardoor je hem dus niet weer op hoeft te laden als je een tijdje niet hebt gefietst.

De motor

De motor van deze fiets zit in het voorwiel. Hij is ook heel stil, dus dat is zeker een voordeel. Kun jij gewoon lekker ongestoord Bohemian Rhapsody opzetten (en meezingen)! Een nadeel aan een voorwielmotor, is dat er zwabberend stuurgedrag kan ontstaan, en dat vind niet iedereen even fijn. Maar als dat het enige is, mogen we eigenlijk niet klagen toch?

Extra functies en comfort

Op deze fiets zit ook een rotatiesensor! Dit handige apparaatje helpt met het bepalen van jouw trapondersteuning. Hier zitten er dus 9 niveaus van op de fiets. Daarnaast heb je 10 versnellingen, dus een heuveltje opgaan moet geen probleem zijn!
Dankzij de lage stang kun je makkelijk instappen, dus je hoeft geen lenigheid van een ballerina te hebben om op deze fiets te komen. Op deze fiets zit echter geen voor- of zadelvering, wat ervoor kan zorgen dat je iets minder comfortabel fietst. Het zadel is wel van gel, dus dat vangt al hier en daar wat klappen op.

Tot slot

Om het nog even mooi af te ronden, vertellen we nog even voor wie deze fiets nou eigenlijk het beste is. Ik heb het stiekem al een aantal keer in dit artikel gemeld, maar ik doe het nu gewoon nog een keer. Deze fiets is ideaal voor mensen die graag lange afstanden fietsen in hun eigen wereldje. De accu is namelijk gemaakt voor langdurig rijden en gaat dus ook lang mee. Daarnaast is het een hybridefiets, vanwege de 10 versnellingen, de 9 trapondersteuningen en het lichte frame. Je komt overal met gemak overheen en als je een tandje bij moet zetten, dan kan dat gemakkelijk! Ben je dus een echte levensgenieter/avonturier en fiets je lang? Dan is deze fiets perfect voor jou!

6.5 Total Score

Kracht
5.0
Bereik
8.5
Comfort
6.5
Design
6.0
PROS
  • Superlicht
  • 9 trapondersteuningen en rotatiesensor
  • Accu met lange levensduur
  • Actieradius van 150
  • 10 versnellingen
  • Sportief design
CONS
  • Weinig vering
  • Kans op zwabberend stuurgedrag door voorwielmotor
Add your review

Stel je vragen!

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0