Stella Corrado MPF review

Stella Corrado MPF

€ 2299,-
Stella Corrado MPF
6.6

Prestatie

6.5 /10

Bereik

6.4 /10

Comfort

7.0 /10

Voordelen

  • Lage zelfontlading
  • Dichte kettingkast
  • Accu met lange levensduur
  • hybride fiets

Nadelen

  • Alleen tweedehands nog in omloop
  • Duurder dan de gemiddelde Stella fiets

De Stella Corrado is voor het eerst in de verkoop gebracht rond het jaar 2015, inmiddels is dit merk uit de productie. Echter, wordt dit model nog wel tweedehands aangeboden. Het onderhoud van de Stella Corrado is makkelijk, wegens zijn gesloten kettingkast. Dat de kettingkast gesloten is betekend namelijk dat de ketting weinig onderhoud vereist. De fiets is typerend als stadsfiets, wegens de gesloten kettingkast, maar ook doordat de fiets een traploze versnelling heeft. Daarnaast heeft de Stella Corrado trekjes van een hybride fiets. In totaal weegt hij 26 kg, wanneer de accu mee gerekend wordt. De accu alleen weegt maar 2.5kg. De fiets is voorzien van een verende voorvork en verende zadelpen. Als gebruikelijk voor Stella, is de achterrem voorzien van rollerbreak. De voorwielrem van de Stella Corrado is voorzien van een velgrem.

Voordeel

Afneembare accu met lange levensduur

Weinig onderhoud vereist; dichte kettingkast

Lage zelfontlading

hybride fiets

Nadeel

Alleen tweedehands nog in omloop

Duurder dan de gemiddelde Stella fiets

Verdere informatie over de accu

Stella heeft voor een Lithium ion (Li-ion) accu gekozen als energiebron. Zo heeft de Stella Alegro dus ook een Lithium ion accu. Deze Li-Ion accu is een veel toegepaste accu die samen met de Lithium Polymeer (LiPo) en Lithium ijzer fosfaat (LiFe) accu in de meeste hedendaagse elektrische fietsen wordt gebruikt. In vergelijking met andere accu’s die voor elektrische fietsen worden gebruikt, is deze wat aan de duurdere kant. Echter heeft hij wel een langere levens duur en gotere accu-capaciteit. De accu is 36 Volt – 11 Ah.

Zoals bekend van de andere Stella fietsen, heeft ook de Stella Corrado MPF de accu boven het achterwiel. Zo, kan de accu makkelijk van de fiets gehaald worden bij het opladen. Vooral bij langere fietstochten kan dit gunstig zijn. In de winter, laad een accu over het algemeen langzamer op. Op deze manier kan een accu alsnog snel opgeladen worden, door hem mee te nemen naar een warme plek en hier aan een stopcontact te leggen. Het opladen gaat het snelst bij kamertemperatuur.

Verdere algemene informatie

Stella Corrado MPF prijs
vanaf: € 2299,-

  • accu met lange levensduur
  • Weinig onderhoud vereist
  • Lage zelfontlading
  • hybride fiets
Reviews
De elektromotor bevindt zich in het midden van de fiets en is aangesloten op de trapas. Dit is anders dan bij de andere besproken Stella fietsen. Normaal, bevindt de motor zich namelijk in de buurt van het voorwiel. De motor heeft een koppel van 60 Nm, ook deze is hoger dan de koppel van een gemiddelde Stella fiets. Hoe hoger de koppel, hoe grotere kracht de motor kan leveren. In welke mate je trapondersteuning krijgt, dus hoeveel kracht de elektromotor levert, is instelbaar op het stuur. Er is de keuze uit tien trapondersteuningen.

In deze fiets is zowel een trapkracht als een rotatiesensor verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de trapondersteuning die gegeven wordt, natuurlijker zal aanvoelen, dan bij een fiets met enkel rotatiesensor. Vanaf het moment dat je wegfietst, wordt de kracht die geleverd zou moeten worden gelijk al geconstateerd. Die geven een veel natuurlijkere trapondersteuning dat fietsen met alleen een rotatiesensor. Wanneer je wegfietst zal meteen door de trapkrachtsensor geconstateerd worden dat je begonnen bent met fietsen en zal meteen de juiste trapondersteuning gegeven worden die hoort bij de hoeveelheid kracht die je op de pedalen uitoefent.

Bij de Stella Corrado MPF is een actieradius van 72 km te verwachten. Dit betekent dat je ongeveer 72 km zou kunnen fietsen zonder de accu opnieuw op te laden. De maximale afstand die Stella schat bij de Stella Corrado, is 110km. Deze afstand geld enkel voor de meest optimale omstandigheden en lichtste trapondersteuning. Echter, zoals bij alle fietsen, kan de exacte actieradius slecht worden berekend. Dit wegens de vele factoren waarvan het afhankelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *