Stella Cosmo Comfort MDB

2.749,00

Best deal at: stellafietsen.nlstellafietsen.nl
Naar de laagste prijs
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Stella Cosmo Comfort MDB - 2.749,00

De Stella Cosmo Comfort MDB is een van de nieuwere modellen van Stella en is in 2019 uitgebracht. De Cosmo comfort is duidelijk ontworpen om zowel als stads en toerfiets gebruikt te kunnen worden. Dit is natuurlijk vergelijkbaar met de andere Cosmo van Stella, de Cosmo Superior FDST. In principe zijn deze twee fietsen ook vrijwel identiek! Het grote verschil tussen deze twee fietsen is of ze nou net meer leunen richting stadsfiets of toerfiets. In dit geval is de Comfort Superior juist net meer geschikt als stadsfiets door zijn voorwielmotor, terwijl de Comfort (die we in dit artikel gaan bespreken) veel beter presteert als toerfiets door zijn middenmotor.

De Cosmo Comfort is beschikbaar over zowel model V3 met 3 versnellingen als V7 met 7 versnellingen. De prijs verschil tussen deze twee modellen is €200. Verder heeft deze elektrische fiets een gesloten kettingkast. Een gesloten kettingkast is altijd aan te raden omdat het voor de gebruiker veel minder onderhoud betekent. De Cosmo Comfort MDB weegt in totaal 26.5 kg, dat is inclusief een accu van 2.4 kg. Dat is ongeveer even zwaar zoals zijn soortgenoot de Superior.

De voorvork en de zadelpen van deze elektrische fiets zijn geveerd. De Cosmo Comfort heeft voor zowel voor als achter rem Tektro schijfremmen.

Verdere informatie over de accu

Voor de accu heeft Stella gekozen voor een Lithium ion (Li-ion) accu. Op het moment zijn Lithium ion accu’s de meest gebruikte accu’s samen met Lithium Polymeer( LiPo) en Lithium ijzer fosfaat (LiFe). Dit komt omdat accu’s gemaakt van Lithium gemiddeld veel langer mee gaan. Echter kosten ze hierdoor ook meteen een stuk meer als je ze vergelijkt met traditionele accu’s zoals Ni-Mh. Daarnaast komt nog wel bovenop dat een Lithium batterij vaak een veel hoger accucapaciteit per kg tenopzichte van andere soorten batterijen. De Stella Cosmo Comfort MDB is voorzien van een accu met een accucapaciteit van 522 Wh wat gemiddeld hoger is ten opzichte van andere e bikes.

De accu van deze elektrische fiets is te vinden onder de bagagedrager en kan gemakkelijk van de fiets worden losgemaakt. Dit betekent dat je gemakkelijk de accu binnen op het kantoor of thuis kan opladen. Hierdoor hoef je niet de fiets mee te sleuren. Daarnaast is het altijd voordeliger om binnen de accu op te laden. Accu’s laden sneller op in kamertemperaturen.

Verdere algemene informatie

Zoals eerder vermeld is de motor van de Cosmo gevestigd in het midden van de fiets.
Door het hebben van een middenmotor is de Cosmo Comfort perfect om mee te toeren, terwijl het nog prima gebruikt kan worden in de stad. De koppel van de Cosmo is 42 Nm. De koppel(motorkracht) bepaalt de trekkracht dat de elektrische fiets kan hebben. In andere woorden, hoe hoger de koppel des te meer kracht je kunt verwachten tijdens het optrekken. De echte krachtpatsers hebben 80 Nm terwijl de zwakkere koppels rond de 10/20 Nm liggen. Daarnaast is er een rotatiesensor, die meet in welke snelheid getrapt wordt. Ook kan zo bepaald worden hoeveel trapondersteuning de motor moet leveren. Handmatig kan de fiets ingesteld worden op 9 ondersteuningsniveau’s instellingen om uit te kiezen. De trapondersteuning heeft veel invloed op het uiteindelijke actieradius van e-bike.

Op de laagste trapondersteuning zou de Stella Cosmo Comfort MDB een actieradius van 150 km kunnen bereiken. De gemiddelde actieradius voor de Stella Cosmo Comfort MDB ligt op ongeveer 104 km. Deze is echter nooit exact te bepalen, doordat deze door veel verschillende factoren beïnvloed wordt.

6.4 Total Score

6.4Expert Score
Kracht
4.5
Bereik
8.7
Comfort
6.5
Design
6
6.8User's score
Kracht
6.8
Bereik
6.8
Comfort
6.8
Design
6.8
PROS
 • Lage zelfontlading van de accu
 • Accucapaciteit:522 Wh
 • Middenmotor
CONS
 • Koppel: 42 Nm
Add your review  |  Read reviews and comments

2 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
 1. 4
  Kracht
  80
  Bereik
  80
  Comfort
  80
  Design
  80

  Heel tevreden met mijn stella cosmo e bike.
  Goede service na mankement bij versnellingen.
  Fietst prima voor naar mijn werk vv maar ook voor toertochtjes in de omgeving

  Helpful(0) Unhelpful(0)You have already voted this
 2. 3
  Kracht
  60
  Bereik
  60
  Comfort
  60
  Design
  60

  Waar kan ik die beste-e-bike.nl vinden want ik wil wel eerst kijken voor de goede framehoogte

  Helpful(0) Unhelpful(1)You have already voted this

Leave a reply

Your total score

Beste Elektrische fiets 2020 - Vergelijk beste koop & geteste E-bikes
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0